Kısa açıklama
Sınavlarla boğuşan ve bu sene önemli bir sınava girecek olan Oyun Eleştirmeni bir arkadaşınız./OYUNELESTİRMENİ.BLOGSPOT.COM
Tanıtım
Merhaba Ben Cem Mustafa Selçuk !
Anlayacağınız Oyunları eleştirmeyi oynamayı seven bir arkadaşınızım.

Bu Yıl beni çok aktif göremeyecek olsanızda[önemli bir sınava çalışıyor olacağım] Bunlar



youtube.com/tvoyunelestirmeni
Hayatta övündüğünüz şeyler
Örnekler: Liseden sağ salim mezun oldum, 3 çocuğum var vs.

7 Ağustos 2014 Perşembe

GÜNÜN TEKNOLOJİ HABERLERİ

iPHONE 6 TASLAKLARI ORTAYA ÇIKTI!

iphone-6-konsept-1-070814

Apple’ın iPhone 6′yı önümüzdeki ay duyurması bekleniyor. Eylül ayı yaklaştıkça akıllı telefona ilişkin sızıntı ve spekülasyonların sayısı da artıyor. Dünyanın en popüler cihazı olarak tanımlanabilecek iPhone’a gösterilen bu ilgi, tasarımcıların da bu cihaz üzerine ayrıca yoğunlaşmalarını sağlıyor. Daha önce de iPhone modelleri için taslaklar hazırlayan tasarımcı Martin Hajek, iPhone 6 için de kolları sıvadı.

Hajek’in iPhone 6 için hazırladığı taslakta ortaya çıkan cihaz sızıntı ve geçmiş taslaklardan pek farklı değil, ancak Hajek’in taslağında cihazın iç kısmının ve bileşenlerinin de gösterilmesi bu işi farklı bir yere koyuyor. İç tasarım taslağını iPhone 6′ya dair dedikodulardan ve orijinal iPhone 5s ve 5c bileşenlerinden hareketle hazırlayan Hajek, çalışmalarını fonlamak adına oluşturduğu taslağın dosyalarını Turbosquid.com adresi aracılığıyla 100 dolardan satışa çıkardı.

iphone-6-konsept-2-070814

Hajek’in tasarımının ne kadarının gerçeğe dönüşeceği bilinmese de, tasarımcının son derece iyi bir iş çıkardığını belirtmek gerekiyor. Apple’ın yeni iPhone’larını 9 Eylül tarihinde resmen duyuracağı söyleniyor.

Kaynak:Cult of MAC

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PİNTEREST'E DOĞRUDAN MESAJLAŞMA

pinterest-mesajlasma-070814

Artık Pinterest de doğrudan mesajlaşma özelliğine sahip. Mobil uygulamalar ve masaüstü web sitesine gelen güncellemelerle birlikte bu özellik kullanıma sunuldu.

Mesaj gönderme özelliği mevcut “Pin gönderme” özelliğinin bir uzantısı olma niteliği taşıyor ve bunun sayesinde servis biraz daha sosyal ağ havası kazanmış oluyor.

Pinterest bu yeniliği yeni bir blog yazısıyla duyurdu, Pin göndermenin birilerine onların sevecekleri bir şeyleri bulduğunu göstermek için mükemmel bir yol olduğunu, eski usül mesajlaşmayı da ekleyerek bu Pin’ler hakkında daha fazla fikir alışverişinin gerçekleştirilmesine izin vermek istediklerini belirtti. Bir kişi size Pin gönderdiğinde, ona bir mesajla cevap vermek ya da bir Pin göndermek mümkün olacak.

Bir takipçiye özel olarak cevap vermek ya da Pin göndermek dışında bir seferde birden fazla takipçiye mesaj göndermek de mümkün olacak. Pinterest bu imkanın beraber kamp organizasyonu yapan bir arkadaş grubu için yararlı olabileceğini, nereye gidileceği konusunda kararın gönderilecek Pin’ler doğrultusunda verilebileceğini söylüyor.

Bütün doğrudan mesajlaşma oturumlarına bildirimler üzerinden erişilebiliyor. Pinterest de mesajlaşma işlevinin nasıl kullanıldığını anlatan videolarıyla kullanıcılara yardımcı oluyor.
Kaynak: Teknoblog

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
LG G3 A

lg-g3-a-070814

Geçtiğimiz aylarda gözde Android telefonu LG G3′ü piyasaya süren LG, bu telefonun farklı versiyonlarını duyurmaya devam ediyor. Şirket son olarak anavatanı Güney Kore için hazırladığı LG G3 A’yı duyurdu. Yerel mobil operatör SK Telecom ile yapılan işbirliği çerçevesinde satılacak olan LG G3 A’yı G3′ün daha küçük versiyonu olarak tanımlamak yanlış olmayacaktır.

LG G3′ün 5.5 inç’lik qHD ekranı G3 A’da yerini 5.2 inç’lik Full HD bir ekrana bırakmış. Ekrandaki bu küçülmeye ek olarak, LG G3 A’da performans alanında da bir indirime gidildiği görülüyor. LG’nin anavatanı için hazırladığı akıllı telefonda dört çekirdekli, 2.26 GHz Qualcomm Snapdragon 800 işlemci bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRLG G3 İncelemesi

Kamera G3′ten G3 A’ya herhangi bir değişime uğramadan aktarılan alanlar arasında yer alıyor. LG G3′ün lazer oto fokus, optik görüntü sabitleme ve yüksek çözünürlüklü video kayıt özelliğine sahip 13 megapiksel arka kamerası G3 A’ya tüm özellikleri korunarak taşınmış. LG G3 A’nın önünde ise 2.1 megapiksel bir kamera bulunuyor.

2 GB RAM, 32 GB dahili hafıza ve microSD kart desteği LG G3 A’nın öne çıkan diğer özellikleri arasında bulunuyor. Yerleşik GPS alıcısına sahip olan akıllı telefon, 3g, Wi-Fi ve Bluetooth’a ek olarak LTE Advanced bağlantı teknolojisini de barındırıyor. 2610 mAh kapasiteli pilin sağladığı kullanım süreleriyse şu an için bilinmiyor.

Kutusundan Android 4.4 KitKat işletim sistemiyle çıkacak olan LG G3 A için siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneği sunuluyor. LG G3 A’nın Güney Kore dışındaki pazarlarda satışa sunulup sunulmayacağı konusunda şimdilik bir bilgi bulunmuyor.

Kaynak: Softpedia

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MİCROSOFT'TAN ŞOK TEKLİF

nokia-lumia-630-inceleme-00015

Microsoft Çin’deki fabrikasında çalışan işçilere kendilerine önerilen istifa paketini kabul etmeleri için bedava Nokia Lumia 630 teklif ediyor. Çin’in başkenti Pekin’de daha önce Nokia’ya ait olan fabrikada çalışan 4 bin 700 kişiyi işten çıkarmayı planlayan şirket önce tepkiyle karşılaşmıştı. Bu tepkiyi yumuatmak için oldukça ilginç bir yol bulan Microsoft, çalışanlara istifayı kabul etmeleri için bedava Lumia 630 teklif etmeye başladı. Bu teklifin stoklarla sınırlı olmasıysa işi daha da ilginç bir hâle sokuyor.

MarketWatch’ta yer alan habere göre, Microsoft teklifini çalışanlara e-posta aracılığıyla iletirken, bir gün içinde maksimum 300 Lumia 630 dağıtılacağı açıklandı. Şirketlerin çalışanlarına istifa etmeleri için çeşitli paketler sunmaları daha önce rastlanan bir durum olsa da, çalışanlara üretimine katkı sağladıkları ürünlerin önerilmesi sıradışı bir durum olarak göze çarpıyor.

Kaynak:Marketwatch

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GOOGLE EMU'YU ALDI

emu-070814

Google küçük ölçekli şirketleri bünyesine katmayı sürdürüyor. İnternet devinin bu yöndeki son hamlesi mesajlaşma uygulaması Emu’yu satın almak oldu. Emu’nun sunduğu deneyim “yerleşik bir asistan eşliğinde mesaj yazmak” olarak tanımlanıyor. Eski Siri, Apple, Google, TechCrunch ve Yahoo çalışanlarının imzasını taşıyan uygulamayı kullanıcılar diğer mobil servislerle entegre edebiliyor ve böylelikle randevu oluşturma veya konum paylaşımı gibi işlemleri gerçekleştirebiliyor.

Akıllı öğrenme yeteneğine sahip olan Emu, doğal dil işleme özelliğinden faydalanarak mesajları anlayarak kullanıcılara konuyla ilgili, gerçek zamanlı bilgiler sunuyor. Ancak sadece iTunes App Store’da bulunan Emu, bu ay itibarıyla mağazadan kaldırılacak. Emu’dan yapılan açıklamada 25 Ağustos 2014 tarihinde uygulamanın tamamen kapatılacağı ve mevcut kullanıcıların da uygulamadan faydalanamayacağı belirtildi.

Taraflar arasındaki anlaşmanın koşulları açıklanmazken, Google’ın bu satın alma sayesinde mesajlaşma alanındaki tekliflerini geliştirmesi, aynı zamanda da hareket halinde ilgili bilgileri kullanıcılara ulaştırması bekleniyor. Google halihazırda Hangouts ve Google Now ile benzer özellikler sunsa da, Emu sayesinde bu özellikleri tek çatı altında toplaması olası gözüküyor.

Kaynak:Emu

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

YAHOO MAİL'E YENİ ÖZELLİK

yahoo-mail-guncelleme-070814

Yahoo iOS ve Android için sunduğu Yahoo Mail uygulamalarını kişiselleştirilmiş ve gerçek zamanlı bilgileri daha iyi sunma amacıyla güncelledi. Uygulamada gelen kutusuna ekllenen panel sayesinde kullanıcılar e-postaları içinde akıllı bir arama gerçekleştirebiliyor. Posta, Haberler ve Bugün ikonlarını barındıran bu panel aracılığıyla tüm haber, bilgi ve iletişim ihtiyaçları entegre bir biçimde karşılanabiliyor.

Bu entegre deneyimin dışında Yahoo kullanıcılarına “akıllı arama” olarak tanımlanabilecek farklı bir deneyim daha sunuyor. Gelen kutusu içinde yapılan aramalarda fazlasıyla faydalı olacak gibi gözüken bu özellik akıllara Google’ın kendi servisleri içinde sunduğu ve önemli bir vakit tasarrufu sağlayan otomatik tamamlama özelliğini getiriyor.

Güncellemeyle birlikte Yahoo e-posta kullanıcılarının arama sonuçlarını daraltmasını da mümkün kılıyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde e-postaları içinde gerçekleştirecekleri aramalar için dosya, fotoğraf gibi filtreler belirleyebiliyor. Bu akıllı filtreleri henüz görmeyen kullanıcıların paniğe kapılmasına gerek yok, çünkü filtrelerin dağıtım süreci halen devam ediyor.

Kullanıcılar yeni paneldeki Haberler butonuna tıklayarak görsel açıdan oldukça zengin olan haber akışına erişip dünyada neler olup bittiğinden haberdar olabiliyor. Android uygulamasında kullanıcılar bu paneldeki sekmeler arasında sürükleyerek geçiş yapabiliyor. Bugün ikonu ise yerel hava durumu, borsa bilgileri veya maç skorları gibi kişiselleştirilmiş verileri barındırıyor.

Kaynak: Teknoblog

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TWİTCH POLİTİKA DEĞİŞİMİ YAPTI

twitch-logo-060314

Oyun video canlı yayın ve izleme servisi Twitch kullanım politikasında bazı değişiklikler yaptı. Bunlar arasında geçmişteki yayın kayıtlarının belirli bir sürenin ardından silinmesi de bulunuyor.

Ücretsiz Twitch kullanıcıları oyun yayını kayıtlarını iki hafta boyunca Twitch’te tutmak hakkına sahip olacak. Turbo aboneleri veya Twitch iş ortakları için bu süre 60 gün olacak. Sadece her biri iki saate kadar olan oyun kesitleri süresiz olarak sitede tutulacak. Kullanıcılar oyun kliplerini daha fazla saklamak isterlerse, Twitch bunun için gerekli kolaylığı da gösterecek.

Bu arada site çalma hakkına sahip olmadıkları şarkıları veya sesleri oyun yayını kaydında çalan kullanıcıların videolarında bu sesleri kısma yoluna gidiyor. Oyunun canlı yayını sırasında bir ses kısma olayı olmayacak, ancak aynı yayının bant kaydında bu ses kısma işlemi aktif olabilecek. YouTube da Content ID yöntemini kullanmadan önce aynı teknolojiden yararlanıyordu. Bu da Twitch’in Google tarafından satın alacağı dedikodularına önemli bir kanıt olarak gösteriliyor.

Twitch yeni zaman kısıtlamalarını mevcut isteğe göre video sisteminde karşısına çıkan birçok kısıtlamanın üstesinden gelmek için koyduğunu söylüyor. Şirket mobil cihazlar üzerinde oyun yayınlarının izlenmesini, video aktarım ve yedekleme işlemlerinin daha güvenli yapılmasını istiyor. Ancak bu, her videonun tutulması hâlinde çok büyük maliyet getirebilir. Bu nedenle Twitch bir fedakarlıkta bulunması gerektiğini dile getiriyor. Siteye göre bu değişiklikler kullanıcılar için çok fazla şey değiştirmeyecek, çünkü oyun video yayınlarının görüntülenmesinin yüzde 84′lük bölümü oyun canlı yayınının üstünden geçen iki haftalık süre içinde yapılıyor.

Kaynak: Twitch Blog

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MOTO 360

motorola-moto-360-sarj-060814

Motorola’nın Android Wear işletim sistemli akıllı saati Moto 360′ın Qi kablosuz şarj özelliği barındıracağı bir süredir bilinse de, bu özelliğin nasıl işleyeceği konusunda somut bir bilgi yoktu. İtalyan blogu Mister Gadget Moto 360′ın kablosuz olarak nasıl şarj edileceğini fotoğraflarla göstererek bu konudaki belirsizliği ortadan kaldırdı. Moto 360 sahipleri akıllı saatlerini küçük bir yuvanın içine oturtarak şarj edebilecek. Şarj sırasında kullanıcılar Moto 360′ın ekranını görebilecek. Akıllı saatin ne kadar şarj olduğu ise işlem sırasında ekranın etrafında beliren mavi halkayla takip edilebilecek.

motorola-moto-360-sarj-2-060814

Mister Gadget’ın paylaşımında Moto 360′a dair birkaç detay daha bulunuyor. Siteye göre, akıllı saat iki saatlik bir pil ömrüne, IP67 sertifikasyonuna, optik kalp atış hızı sensörüne ve adımsayar fonksiyonuna sahip. IP67 sertifikasyonu cihazın toza ve suya karşı dayanıklı olduğu anlamına geliyor. Moto 360′ın yaz mevsimi içinde satışa sunulması bekleniyor.

Kaynak: Mıster Gadget

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

APPLE'DAN 500 BİNİ AŞKIN KİŞİYE İŞ İMKANI

apple-logo-060614 (800 x 600)

Apple web sitesine eklediği yeni bir sayfayla Avrupa ekonomisine yaptığı katkıyı ortaya koyuyor. iTunes App Store aracılığıyla 500 bini aşkın kişiye iş imkanı sağladığını ve Avrupalı uygulama geliştiricilere 6.5 milyar dolarlık bir gelir sağladığını vurgulayan şirket, iOS uygulamalarının tasarımı ve gelişimiyle yeni bir endüstri oluşturduğunu belirtti. 8 Avrupa ülkesinde 101 mağazası bulunan Apple, bu mağazaların her birinde 100′den fazla kişiye iş imkanı sunuyor. Şirket aynı zamanda 4 bin 500 Avrupalı tedarikçiyle iş ilişkisi yürütüyor.

Apple’ın Avrupa ekonomisine olan katkılarını açıkça belirtmesinin altında yatan neden olarak Avrupa Komisyonu’nun şirket hakkında yürüttüğü vergi soruşturmasını göstermek yanlış olmayacaktır. Apple kendisine karşı yöneltilen suçlamalara yanıt vermek için Avrupa ekonomisine yaptığı katkıyı daha somut biçimde gösterme yolunu seçmişe benziyor.

Yürütülen soruşturmada Apple’ın Avrupa merkezinin bulunduğu İrlanda’da uygulanan vergilendirme yönteminin şirkete bir avantaj sağlayıp sağlamadığı araştırılıyor. Vergi yükünden kurtulmak için kârları ülkeler arasında değiştirmek çok uluslu şirketlerin sıklıkla başvurduğu bir yöntem olsa da, Avrupa Komisyonu Apple, Starbucks ve Fiat gibi şirketlerin muhasebe uygulamalarını daha yakından incelemeye karar vermişti. Apple ise ödemesi gereken vergiyi kuruşu kuruşuna ödediğinin ve oyunu herkesin oynadığı kurallar çerçevesinde oynadığının altını çizmişti.

Kaynak: Apple

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ÇİN'DE iPAD VE MACBOOK DEVLETTE YASAKLANDI

ipad-mini-retina-inceleme-00025

Çin’in Amerikan teknoloji şirketlerine yönelik tutumu giderek sertleşiyor. Sertleşen tavrın en son göstergesiyse Apple iPad ve MacBook’un ülkedeki devlet kurumlarında kullanımının yasaklanması oldu. Bloomberg’in haberine göre, yaklaşık 10 Apple ürünü geçtiğimiz ay güvenlik kaygıları nedeniyle tedarik listelerinden çıkarıldı. Çin hükümeti bundan bir süre önce Microsoft ve Symantec gibi Amerikan şirketlerine ait bazı ürünleri de ambargolu ürünler arasına eklemişti.

Çin hükümeti Microsoft’un en yeni işletim sistemi Windows 8′in resmi kurumlarda kullanımını yasaklamış ve yazılım devini şaşırtmıştı. Kısa bir süre önce de Microsoft’un Çin’deki ofislerinde tekel soruşturması kapsamında arama yapılmıştı. Çin hükümeti tekel iddiaları nedeniyle yine bir Amerikan şirketi olan Qualcomm hakkında da bir soruşturma yürütüyor.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping yaptığı bir açıklamada ülkesinin teknoloji alanında lider olması gerektiğini belirtmiş, kendi yazılım ve teknolojilerini geliştirmeleri gerektiğinin altını çizmişti. Cinping haziran ayındaki konuşmasında ancak temel teknolojileri ellerinde tuttukları takdirde rekabet ve gelişimde insiyatife sahip olabileceklerini dile getirmişti. Ekonomik, askeri ve diğer alanlarda ulusal güvenliği sağlamanın yolunun teknolojiden geçtiğini söyleyen Çin Devlet Başkanı, başkalarının eskilerinin kendileri için yeni olmaması gerektiğini vurgulamıştı.

Kaynak: Bloomberg

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BLACKBERRY YÜKSELİŞE HAZIRLANIYOR.

BlackBerry-Q5-inceleme-00016

BlackBerry çalışanlarına üst yönetim tarafından gönderilen bir mesaj internete sızdı. Söz konusu mesajla BlackBerry’nin yeniden yapılanma sürecini tamamladığı ve artık iş gücünde kesintiye gitmek yerine kadrolarını genişletmeyi, hatta başka şirketleri satın almayı planladığı ortaya çıktı.

Sızan şirket içi mesajı yayınlayan Reuters’in haberine göre, BlackBerry son üç yıllık dönemde iş gücünde yüzde 60 oranında kesintiye gitti. Apple ve Google ile mobil pazarda girdiği rekabette zor zamanlar yaşayan şirket için en karanlık dönem geride kalmışa benziyor. Çalışanlara gönderilen mesajda BlackBerry CEO’su John Chen, kamuoyunda sıklıkla konuşulan yeniden yapılanma sürecinin tamamlandığını açıkladı.

Chen mesajında ürün geliştirme, satış ve müşteri servisi alanlarındaki çalışan sayılarını kademeli olarak artırmayı planladıklarını belirtti. BlackBerry’yi yeniden başarılı bir şirkete dönüştürme sürecinde hata yapma lükslerinin olmadığının altını çizen Chen, yeni cihaz yönetim sistemi ve akıllı telefon BlackBerry Passport’un görücüye çıkacağı bu dönemde çalışanlarının odaklarını kaybetmemelerini istedi.

Bundan yaklaşık sekiz ay önce BlackBerry’de CEO’luk koltuğuna oturan Chen, kötü durumdaki şirketleri kurtarmasıyla kendisine bir ün yapmıştı. BlackBerry’nin esas olmayan varlıklarını hızlı biçimde elden çıkaran, üretim ve tedarik zinciri ilişkilerini kuvvetlendiren CEO, nakit elde etmek için BlackBerry’nin Waterloo’daki taşınmazlarını da elden çıkarmıştı. Chen önümüzdeki dönemdeyse mobil veri güvenliği ve mobil cihaz yönetimi gibi BlackBerry’nin güçlü olduğu alanlara odaklanmak istiyor.

Kaynak: Reuters

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EVOLVE 2015'E ERTELENDİ

evolve-060814

E3′te görücüye çıkan Evolve 2014′ün en iyi yeni nesil konsol oyunlarından biri olarak tanımlanmış ve pek çok kişi merakla bu oyunu beklemeye başlamıştı. Ancak oyunun yapımcısı Take Two’dan hem oyun severleri hem de konsol üreticilerini üzecek bir haber geldi. Evolve’un daha önce 21 Ekim 2014 olarak belirlenen piyasaya çıkış tarihi 10 Şubat 2015 olarak değiştirildi.

Evolve’un piyasaya çıkışının gecikmesi oyunu ön siparişle satmaya başlayan perakendecileri de etkiledi. Alınan erteleme kararı oyunu geliştiren Turtle Rock Studios’a ise oyunu biraz daha cilalamak için ekstra bir zaman sağladı. Oyun severler ve basından aldıkları pozitif tepkilerin kendilerini cesaretlendirdiğini söyleyen Turtle Rock Studios Başkanı Karl Slatoff, gelişim sürecinin birkaç ay daha uzamasıyla birlikte ekibin Evolve vizyonunu daha iyi yansıtabileceğinin altını çizdi.

Take Two CEO’su Strauss Zelnick ise daha önce de yaratıcı ekiplere ekstra zaman verdiklerini ve bu kararlarından dolayı hiç pişmanlık duymadıklarını dile getirdi. Çok kişiyle oynanabilen bir oyun olan Evolve’da dört takım arkadaşı farklı harita ve seviyelerde karşılarına çıkan dev canavarları yenmek için güçlerini birleştiriyor. Oyuna dahil olan beşinci oyuncu da canavarı kontrol edebiliyor.

Kaynak: Gamespot

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FLAPPY BİRD AMAZON FİRE TV'YE GERİ DÖNDÜ

flappy-birds-family-020814

Popüler Flappy Bird oyununun geliştiricisi Dong Nguyen aylar sonra yeni bir oyunla, Flappy Birds Family ile geri döndü. Ne var ki, bu oyun sadece Amazon’un Android App Store mağazasından indirilebiliyor ve Amazon’un Fire TV set üstü cihazı üzerinde çalışıyor. Yeni oyun da eskisine benziyor, ancak birden fazla oyuncuyla oynama ve daha fazla engel gibi unsurlar içeriyor.

Oyunun geliştiricisi Nguyen, kendisine milyonlarca insanın Flappy Bird tutkunu olmasıyla ilgili sorular sorulduğudna genellikle ketum davranıyordu. Belki bu son oyunuyla geliştirici oyuncuların bu oyunu evlerinde, güvenlik bir şekilde oynamalarını garanti altına almak istemiştir. Oyunun açıklamasında da “evde arkadaşlarınız ve ailenizle, TV’nizi kırmadan oyun oynamanın keyfini çıkarın” yazıyor.

Nguyen’in oyun için Amazon ile, Fire TV’nin satışlarını artırma amaçlı bir anlaşma yapmış olabileceği de düşünülüyor. Oyun ücretsiz olarak sunuluyor, ancak herhangi bir reklam barındırmıyor.

Kaynak: Amazon App Store











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder