Kısa açıklama
Sınavlarla boğuşan ve bu sene önemli bir sınava girecek olan Oyun Eleştirmeni bir arkadaşınız./OYUNELESTİRMENİ.BLOGSPOT.COM
Tanıtım
Merhaba Ben Cem Mustafa Selçuk !
Anlayacağınız Oyunları eleştirmeyi oynamayı seven bir arkadaşınızım.

Bu Yıl beni çok aktif göremeyecek olsanızda[önemli bir sınava çalışıyor olacağım] Bunlar



youtube.com/tvoyunelestirmeni
Hayatta övündüğünüz şeyler
Örnekler: Liseden sağ salim mezun oldum, 3 çocuğum var vs.

3 Ağustos 2014 Pazar

GÜNÜN TEKNOLOJİ HABERLERİ (DEVAM)

Avea Mobil Ağustos Sayısı

avea-mobil-dergi-agustos-2014-030814

Avea’nın mobil teknoloji dünyasının nabzını tutan dijital dergisi Avea Mobil Dergi’nin AĞUSTOS 2014 tarihli 21′inci sayısı yayınlandı. Derginin bu sayısında yazın iki gözde Android telefonu; LG G3 ve Sony Xperia Z2′nin detaylı incelemeleri yer alıyor.

İpucu bölümünde iPhone 5s ile seri çekim fotoğraf modunun kullanımı ve Android cihazını hızlandırmanın yolları gibi konular ilginizi çekecektir. Uygulama bölümündeyse son günlerin popüler oyun ve uygulamalarına ait detaylı incelemeler bulunuyor. Ayın Konusu bölümünde de Google’ın geçtiğimiz haziran sonunda tanıtımını gerçekleştirdiği ve sonbaharda son kullanıcılarla buluşmaya başlayacak Android L sürümünün getireceği yenilikler işleniyor. Hızlı Bakış bölümünde de geçen ay tanıtılan LG G3 S, Sony Xperia C3, Nokia Lumia 530 gibi flaş ürünler hakkında bilgileri bulabilirsiniz.

Avea Mobil Dergi iOS ve Android cihazları üzerinden ücretsiz olarak okunabiliyor. Aşağıdaki bağlantıları takip ederek cihazınıza uygun sürümü indirebilir, AĞUSTOS 2014 ve daha önceki sayıları ücretsiz olarak indirip okuyabilirsiniz.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HP Akıllı Saati İçin Kimlerle Çalışıyor?

hp-gilt-akilli-saat-010814-1

Moda tasarımcısı Michael Bastian HP ve Gilt ile işbirliği kapsamında bir akıllı saatin hazırlığını yapıyor. Sonbaharda piyasaya sürülecek akıllı saat için Gilt, “Hewlett-Packard tarafından hayata geçirilen Michael Bastian akıllı saati” nitelendirmesini yapıyor. Yuvarlak bir yüze ve yeteri kadar agresif sportif tasarıma sahip olan bu saat biraz da Moto 360 akıllı saate benziyor.

44 mm. çapa sahip yüzüyle Motorola’nınkine göre geleneksel saatlere daha yakın duran bu akıllı saat kahverengi deri, siyah lastik ve yeşil naylon gibi farklı kayış seçenekleriyle sunulacak. Saat e-posta, yazılı mesaj, spor karşılaşmalarından sonuçlar gibi içeriklerin bildirimlerini gösterecek. Ayrıca müzik kontrolleri ve hava tahminlerini de sunacak.

Basit fonksiyonları göz önünde bulundurulduğunda Gilt’in bu saati yüksek teknolojili moda aksesuarı olarak konumlandırmaktan öte bir şey yapmayacağı anlaşılıyor. Saat hem Android hem de iOS platformlarını destekleyecek ve bir uygulama yardımıyla kontrol edilecek. Saatin çapraz platform desteği, HP’nin Google’ın Android Wear platformu yerine kendi yazılımını tercih edeceğini gösteriyor. Şirket bu noktada Pebble ile, kontrolü kendi uygulaması üzerinden yürüten şirketle aynı yolu izleyecek.

hp-gilt-akilli-saat-010814-2

Fashionista’ya göre, HP Gilt’in kapısını bir moda tasarımcısıyla çalışarak akıllı saat geliştirme fikriyle çaldı. Bunun sonrasında Gilt de Bastian’ın adını ortaya attı. HP içerideki teknolojiyi geliştirirken Bastian da endüstriyel tasarım üzerinde çalıştı.Henüz adı bile belli olmayan bu akıllı telefonun fiyatının ne olacağı henüz bilinmiyor, ancak Gilt’in hazırladığı bir tanıtım sayfası üzerinden kayıt bırakılabiliyor ve böylelikle saatle ilgili gelişmeler takip edilebiliyor.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En Çok "Unutulma Hakkı" Talep Edenler

google-logo-280613

Google tarafından açıklanan son veriler Avrupa Birliği vatandaşlarının geçmişinde başkalarından saklamak istedikleri pek çok şey olduğunu ortaya koyuyor. Avrupa Birliği’nin çok tartışılan yeni “unutulma hakkı” yasası çerçevesinde Google’a yaklaşık 1,5 aylık bir süre içinde 328 bin bağlantı için 91 bin kaldırma talebi geldi. Şirket bu taleplerin ne kadarlık bir kısmının yerine getirildiği konusunda bir açıklama yapmazken, açıklamada kullanılan dil bu taleplerin hepsinin işleme alınmadığını gösteriyor. İncelenen talep sayısı konusunda kesin bir rakam vermeyen Google, gelen taleplerin yarısından biraz fazlasının kabul edildiğini ve bağlantıların kaldırıldığını açıkladı.

Google söz konusu verileri Avrupalı bir grup gizilik koruma ajansından gelen talebin ardından açıkladı. Ajanslar şirketten bağlantı kaldırma talepleri ve bu talepleri şirketin nasıl değerlendirdiği konusunda bilgi istemişti. Google’ın verdiği cevaplar aydınlatıcı olmasa da, talep formunun nasıl işlediğini açık biçimde ortaya koyuyor. Şirket hangi bağlantının ilgili hangi bağlantının ilgisiz olduğuna karar verme yöntemi konusunda bir açıklamada bulunmadı.

Geçmişte “unutulma hakkı” yasasına yönelik eleştiri ve endişelerini kamuoyuyla paylaşan Google’ın mektupta yasaya dair bir eleştiriye yer vermemesi dikkat çekti. Ancak şirket bağlantıların gelen taleple ilgisine karar verme konusunda yaşadığı çeşitli sıkıntıları mektupta da dile getirdi. Şirket talep formunun nasıl kullanıldığının tam olarak anlaşılmaması nedeniyle de bazı sıkıntıların yaşandığını açıkladı.

18 Temmuz tarihine kadar olan rakamlara bakıldığında, Google’dan en çok “unutulma hakkı” talep eden Avrupa ülkesi Fransa oldu. Fransız vatandaşları Google’dan yaklaşık 58 bin bağlantı için 17 bin 500 kaldırma talebinde bulundu. Fransa’yı yaklaşık 57 bin URL için 16 bin talep gönderen Almanya izledi. Bu iki ülkeyi ise sırasıyla Birleşik Krallık, İspanya, İtalya ve Hollanda takip etti.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Apple İçerik Dağıtım Ağı İşe Başladı

icloud-drive-030814

iOS veya Mac kullanıcısıysanız, çok yakında dosya indirmelerinizin veya içerik akışlarınızın yakın gelecekte hızlandığını farkedeceksiniz. Apple sessiz sedasız şekilde kendi içerik dağıtım ağına geçiş yaptı, Akamai veya Level 3 gibi servislere bağlı olmaktan kurtularak dosyaları doğrudan kendisi sunmaya başladı.

Saniyede onlarca terabitlik bant genişliğinin yanı sıra, Apple internet sağlayıcılarla doğrudan bağlantı kurmasına izin veren anlaşmalara da imza attı. Eğer her şey planlandığı gibi giderse, kullanıcılar uygulama güncellemelerini veya medya akışlarını, internetin çok yoğun olduğu zamanlarda bile hızlı şekilde gerçekleştirebilecek.

Yeni içerik dağıtım ağının şu an için sadece OS X tabanlı indirme işlemlerini kontrolüne aldığı söyleniyor. Yani henüz iPhone ile ilgili indirme ve yüklemeler ya da iTunes üzerinden kiralanan veya satın alınan içeriklerin indirilmesi veya akıtılması gibi işlerde hız artışının etkisini hissetmek mümkün değil. Apple’ın kendi içerik dağıtım ağına geçişi, iOS 8 ve OS X Yosemite ile birlikte sunulacak bulut tabanlı dosya depolama servisinin de daha düzgün işlemesini sağlayabilir.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Google Tekel Soruşturmasıyla Karşılaşabilir

android-robot-logo

Reuters’in haberine göre, Avrupa Komisyonu Google’ın Android platformu hakkında bir tekel soruşturması başlatmaya hazırlanıyor. Komisyonun şimdiden mobil operatörlerine ve telefon üreticilerine bir anket yolladığı ve Google’ın bu şirketleri kendi servislerini kullanmaya zorlayıp zorlamadığı hakkında bir kanaat oluşturmaya çalıştığı belirtiliyor. Anket sorularından birinde Google’ın üreticilere üstü kapalı bir tehditte bulunup bulunmadığının sorulduğu, diğer sorularda gelir paylaşımı, uygulama mağazaları arası rekabet gibi konulara değinildiği iddia ediliyor. Komisyonun şirketlerden Google ile olan yazışma, anlaşma, sunum gibi belgeleri de talep ettiği söyleniyor.

Google’ın ücretsiz olarak sunduğu Android platformunu çoğu üretici kendi arayüzüyle ve belirgin değişikliklerle birlikte sunuyor. Özellikle Amazon ve Samsung’un işletim sisteminin ham halinden fazlasıyla farklı bir deneyim sağladıkları biliniyor. Amcak Reuters’in kaynağına göre, Android ekosistemine dahil olacak şirketler bir kontrat imzalayarak harita, müzik, e-posta ve takvim gibi kategoriledeki Google uygulamalarını ön yüklü olarak sunmayı kabul ediyor. Microsoft ve Nokia gibi şirketlerin geçtiğimiz yıl yaptığı şikayet başvurusunda da Google’ın belli çözümlerini ön yüklü olarak sunan üreticilerin Google’ın uygulama skalasının kalan kısmına da belirgin biçimde yer vermek zorunda kaldığı iddia edilmişti.

Daha önce Avrupa Birliği ile arama politikaları ve unutulma hakkı gibi olaylar yüzünden karşı karşıya gelen Google’ın şimdiki macerasının nasıl bir yöne gideceğini görmek için soruşturmanın resmileşmesini beklemek gerekiyor.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

700 Beats Çalışanı Tehlikede!

beats-solo-2-290514

Apple Beats’i satın alma süreci bugün itibarıyla resmen tamamlandı. Bu satın almayla birlikte Beats’in kurucularından ünlü rap yıldızı Dr. Dre bir dolar milyarderine dönüşse de, pek çok Beats çalışanı da işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya geldi. Recode sitesinde yer alan habere göre, sürecin tamamlanmasının ardından 200 Beats çalışanı geçici pozisyonlarda şirketteki varlıklarını sürdürecek. Ancak birkaç ay içinde bu pozisyonlar kapanacak. Halihazırda Beats bünyesinde 700 kişi çalışıyor, ancak Apple’ın bu kadronun tamamı için yeterli alanı olmadığı anlaşılıyor. Cupertino merkezli şirketten The Verge sitesine yapılan açıklamada ise tüm Beats çalışanlarına çeşitli iş tekliflerinin sunulacağı belirtildi.

Operasyonlar arasındaki geçiş sürecinden ötürü bazı pozisyonların kısa ömürlü olacağını açıklayan Apple, bu süreçte Beats çalışanlarına Apple bünyesinde kalıcı görevler bulunmasının amaçlandığını duyurdu. Kısacası Apple kimseyi anında kapının önüne koymayacak ve herkese bir görev bulmak için ciddi bir efor sarfedecek. Bu çabanın işini kaybedenlerin sayısını minimumda tutmaya yarayıp yaramayacağı ise önümüzdeki aylarda anlaşılacak.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Blogger Yasası" Yürürlüğe Girdi!

rusya-bayrak-050714

Rusya’da blogları medya kuruluşu olarak kaydeden ve blog sahiplerinin medya kuruluşları için belirlenen tüm standartlara uymasını zorunlu kılan yeni yasa bugün itibarıyla yürürlüğe girdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in geçtiğimiz mayıs ayında onayladığı yasadan günlük tekil ziyaretçi sayısı 3 bin üzerinde olan bloglar etkilenecek. Bu durum boş zamanlarında bloglarıyla ilgilenen blog sahiplerinin üzerindeki yükün artacağı anlamına geliyor.

Bugünden itibaren yeni yasanın kapsama alanına giren tüm blogların yetkili mercilere kayıt olması gerekiyor. RT.com’da yer alan habere göre, Rusça içerik sunan ve hedef kitlesi Rusya vatandaşları olan blog yazarları, Rusya dışında yaşasalar bile bu yasaya uymak zorunda. Yasaya uymayan bloglara Rusya içinden erişim engellenebilecek.

Resmi makamlara kayıt zorunluluğuna ek olarak, blog yazarlarının yeni dönemde yazılarını yayınlamadan önce içindeki bilgilerin doğruluğunu kontrol etmesi gerekecek. Blog yazarları bu yeni dönemde müstehcen bir dil kullanamayacak, aynı zamanda çevrim içi kitleden eleştiri görecek bir materyal üretemeyecek. Yasaya uymayan bireysel blog yazarlarına 10 bin ila 30 bin ruble (600-1800TL) arasında değişen para cezaları kesilecek. Medya kuruluşlarıysa 500 bin rubleye (32 bin TL) kadar varan para cezalarıyla karşı karşıya kalacak.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HTC J BUTTERFLY

htc-j-butterfly-010814

HTC’nin 2012 sonlarında Japonya’da çıkardığı HTC J Butterfly akıllı telefonu bir hayli ilgi çekmiş, bu telefonun farklı bir çeşidi de HTC Butterfly adıyla Türkiye’ye getirilmişti. HTC, orijinal modelde bir takım güncellemeler yaparak güncel bir HTC J Butterfly modeli çıkardı.

Japon mobil operatör KDDI tarafından tanıtılan HTC J Butterfly bu ayın sonunda Japonya’da satışa sunulacak. HTC, J Butterfly ile HTC One (M8)’in yetersiz kalan iki alanında önemli iyileştirmelere gitmiş. Bunlardan ilki, J Butterfly’ın arkasında 13 megapiksel çözünürlüklü ana kamera ve 2 megapiksel çözünürlüklü “duo kamera”nın bulunuyor olması. Bu durum hem görüntü kalitesinin daha da iyileştirilmesini, yüksek çözünürlükle birlikte derinlik bilgisine sahip fotoğrafların yakalanabileceğini gösteriyor.

Bir diğer önemli yenilik de, HTC J Butterfly’ın suya dayanıklı bir gövdeye sahip olması. Böylelikle HTC’nin akıllı telefonu Samsung Galaxy S5 ve Sony Xperia Z2 gibi telefonlarla dayanıklılık açısından yakın olacak.

HTC J Butterfly’ın diğer teknik özellikleri arasında 5 inç Full HD ekran, Qualcomm Snapdragon 801 işlemci, 2700 mAh kapasiteli batarya, 32 GB dahili hafıza bulunuyor.

J Butterfly şu an için Japonya’da piyasaya çıkan bir cihaz özelliğini taşıyor. Ancak HTC’nin geçmişte yaptığı gibi bu telefonun farklı bir versiyonunu, Butterfly adıyla diğer ülkelerde de piyasaya sürdüğünü görebiliriz.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kaynak:Teknoblog




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder