Kısa açıklama
Sınavlarla boğuşan ve bu sene önemli bir sınava girecek olan Oyun Eleştirmeni bir arkadaşınız./OYUNELESTİRMENİ.BLOGSPOT.COM
Tanıtım
Merhaba Ben Cem Mustafa Selçuk !
Anlayacağınız Oyunları eleştirmeyi oynamayı seven bir arkadaşınızım.

Bu Yıl beni çok aktif göremeyecek olsanızda[önemli bir sınava çalışıyor olacağım] Bunlar



youtube.com/tvoyunelestirmeni
Hayatta övündüğünüz şeyler
Örnekler: Liseden sağ salim mezun oldum, 3 çocuğum var vs.

6 Ağustos 2014 Çarşamba

DÜN VE BUGÜNÜN BAZI TEKNOLOJİ HABERLERİ 2

ANDROİD'DE PLAYSTATİON MOBİLE DESTEĞİ SONA ERİYOR

playstation-mobile-logo-090513

Sony PlayStation Mobile’ın Android tarafını desteklemeyeceğini açıkladı. PS Vita ve Google’ın mobil işletim sistemi için oluşturulan çapraz platform destekli oyun yayın ve dağıtım platformu olan PlayStation Mobile, Android 4.4.2 ve daha eski sürümle çalışan PlayStation sertifikalı cihazlarda işlemeye devam edecek. Ancak Android 4.4.3 ve daha üstü sürümler için Sony oyunların düzgün çalışacağını veya kullanıcıların mağazaya erişimini garanti edemiyor.

Android L sürümüyle çalışacak akıllı telefon ve tabletin PlayStation Mobile mağazasına erişemeyeceği anlaşılıyor. Ayrıca Sony bundan böyle herhangi bir cihaza PlayStation sertifikası vermeyi planlamadığını da kaydetti.

PlayStation Mobile çeşitli orijinal PSOne oyunları sunuyordu. Ayrıca Velocity gibi kendi hitlerini yaratmış, bu oyun daha sonra PlayStation Store’un normal versiyonuna da eklenmişti. Super Crate Box ve Rymdkapsel gibi dikkat çeken oyunlar iOS tarafında da yer alıyor.

PlayStation Mobile oyunlarını PS Vita’da dağıtmak isteyen bağımsız geliştiriciler için alternatif bir kanal olmayı sürdürecek. Ancak Vita’nın genel olarak bağımsız oyunlara artan ilgisi, PlayStation Mobile için yolun çok da uzun olmayacağını işaret ediyor.

Sony’nin PlayStation Mobile’ın Android desteğini sonlandırması Türkiye’deki kullanıcılar için bir şey değiştirmeyecek. Zaten Türkiye’de satılan Sony Xperia telefonlarında bile PlayStation Mobile mağaza uygulaması ve oyunlara erişim desteği bulunmuyordu.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------SURFACE PRO 3'E 25 ÜLKE DAHA KAVUŞTU

microsoft-surface-pro-3-240614

Microsoft’un daha büyük, daha ince ve daha hızlı hâle gelen dönüştürülebilir formlu taşınabilir bilgisayarı Surface Pro 3, 28 Ağustos tarihinden itibaren yeni ülkelerde satışa sunulacak. Geçtiğimiz haziran ayında ABD ve Kanada’da piyasaya sunulan tablet temmuz ayında da Japonya’da piyasaya sürülmüştü.

Surface Pro 3 şimdi Almanya, Avustralya, Avusturya, Belçika, Birleşik Krallık, Çin, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Güney Kore, Hong Kong, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Lüksemburg, Malezya, Norveç, Portekiz, Singapur, Tayvan, Tayland ve Yeni Zelanda gibi pazarlarda satışa sunuluyor. 28 Ağustosta bu ülkelerde dağıtıma çıkacak tabletler için ön sipariş süreci de başlatıldı.

Microsoft’un Surface Pro 3′ün satış kapsamını genişletmesi tam da okulların açılış döneminin öncesine geliyor. Üçüncü nesil Surface tablet bilgisayar 12 inç ekranı, geliştirilmiş ayağı, ince ve hafif tasarımıyla olumlu eleştiriler almıştı.

Kaynak: Surface Blog

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ANDROİD WEAR'DA WHATSAPP

google-android-wear-260614

500 milyondan fazla aktif kullanıcısıyla WhatsApp, Android Wear sahibi kullanıcı kitlesinden daha fazlasına hitap ediyor. Bundan böyle hem 500 milyon içinde yer alıp hem de Android Wear akıllı saat takanlar daha mutlu olacak, çünkü WhatsApp mesajlarını doğrudan bileklerinden okuyup cevaplayabilecek.

Engadget’ın belirttiğine göre ne Google Play’deki sayfada ne de WhatsApp’ın web sitesinde akıllı saat özelliklerinden bahsedilmiyor. Ancak WhatsApp güncellemesini elle yapan kullanıcılar Android Wear cihazına yeni bir uygulamanın yüklendiğini görecek. WhatsApp’ın Android Wear uygulaması sadece bildirimleri göstermenin ötesinde kullanıcıların karşılıklı mesajlaşmalarını okuma ve hatta bunları sesle cevaplama fırsatı sunuyor. Güncellemenin Google sunucuları üzerinden dağıtılması an meselesidir, ancak Android Wear saat sahibi sabırsız kullanıcılar buradan güncellemeyi doğrudan indirebilirler.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LG G3 STYLUS

lg-g3-stylus-050814

Samsung Galaxy Note 4′ün şirketin 3 Eylülde düzenleyeceği Unpacked etkinliğinde tanıtılması bekleniyor. Galaxy Note 4′ün ciddi rakiplerinden birisi de Güney Kore’den çıkacak gibi gözüküyor. Yaz mevsiminin başında yeni gözde telefonu G3′ü duyuran LG, şimdi de bu telefonun daha büyük ekranlı ve “stylus” adı verilen özel kalemle uyumlu bir versiyonu üzerinde çalışıyor. LG G3 Stylus adı verilen bu cihaz ilk kez şirketin LG G3 Beat için hazırladığı tanıtım videosula ortaya çıktı.

Adından da anlaşılacağı üzere LG G3 Stylus kendi özel kalemiyle birlikte geliyor. Bu özel kalem, tıpkı Samsung’un S-Pen’i gibi, akıllı telefonun içine yerleştiriliyor. Tasarım bakımından LG G3 ile G3 Stylus arasında büyük bir benzerlik olsa da, bu iki telefon arasında bazı farkların da bulunmadığı anlamına gelmiyor. Yayınlanan videodan G3 Stylus’un lazer oto fokus özelliğine sahip olmadığı ve sadece bir adet led flaşının bulunduğu anlaşılıyor. Bu da LG G3 Stylus’un kamera özelliklerinin G3 kadar gelişmiş olmayacağı anlamına geliyor. LG G3 Stylus’un ne zaman resmen duyurulacağı ve satışa sunulacağı konusunda şimdilik bir bilgi bulunmuyor.

Video:http://www.youtube.com/watch?v=ozhlNmb4_OE

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Google Personal Search

ABD’nin Houston şehrinde polis Google’dan gelen bir uyarıyla harekete geçmiş ve e-posta hesabında çocuk istismarı içeren fotoğraflar saklayan bir tacizciyi yakalamıştı. İşin sonunda bir tacizci yakalanmış olsa da, Google’ın bu süreçte kullandığı e-posta tarama yöntemi bazı endişeleri de beraberinde getirdi ve pek çok kullanıcının aklına Gmail hesaplarındaki içeriklerin Google tarafından düzenli olarak taranıp taranmadığı sorusu geldi.

Şirket bu endişeleri AFP’ye gönderdiği bir açıklamayla yanıtladı. Google’dan yapılan açıklamada çocuklara yönelik istismar içeren her fotoğrafta dijital bir parmak izi bulunduğu ve Google’ın da bu izi tespit edebilecek bir teknolojiye sahip olduğu ifade edildi. Google sözcüsü bu teknoloji konusunda fazla detay vermedi. Şirketin geçtiğimiz yıl geliştirdiği iddia edilen söz konusu teknolojinin web ve e-posta hesaplarını çocuk istismarı içeren görüntüler bulma amacıyla trollediği düşünülüyor. Google sözcüsü bu teknolojinin sadece çocuk istismarcılarını tespit için kullanıldığının altını çizdi.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ANONYMOUS İSRAİL'İN RESMİ SİTELERİNE SALDIRIYOR

anonymous-vendetta

Ünlü sanal korsan grubu Anonymous’un bir kolu son 1 haftadır İsrail’de devlete ait internet sitelerine sanal saldırılar düzenliyor. AnonymousGlobo adı verilen grubun bu saldırıları düzenlemesinin nedeniyse İsrail’in Filistin’de sivil halkı hedef alan saldırılarını protesto etmek. Grup bu konuda detaylı bir açıklama yapmasa da, Twitter hesabından #FreePalestine (Özgür Filistin) etiketiyle paylaşımlar yapması grubun motivasyonunu ortaya koyuyor. Black Bag’de yer alan habere göre, grup düzenlediği saldırılarla İsrail Adalet Bakanlığı’nın ve istihbarat ajansı MOSSAD’ın sitelerini çökertmeyi başardı. Saldırıya uğrayan tüm siteler bir süre sonra yeniden canlı hâle geldi.

Anonymous geçmişte de İsrail’e yönelik sanal saldırılarda bulunmuş, ancak daha sonra bu yöndeki faaliyetlerini durdurmuştu. İsrail’in Filistin’deki saldırıları grubun yeniden harekete geçmesinde en önemli etken olarak gözüküyor. Ancak mevcut saldırıları düzenleyen AnonymousGlobo grubunun içinde daha önce İsrail’e yönelik saldırıları düzenleyen üyelerin olup olmadığını söylemek mümkün gözükmüyor.

Kaynak: Black Bag

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SQUARE CAVİAR'I SATIN ALDI

caviar-050814

Mobil ödeme şriketi Square’in yemek teslim servisi Caviar’ı satın aldığı her iki şirket tarafından da doğrulandı. 2012′da San Francisco’da kurulan Caviar’ı ülkemizde uzun yıllardır faaliyet gösteren Yemeksepeti.com’a benzetmek mümkün. Ancak Caviar’ın evlere servisi bulunmayan restoranlar için bu görevi üstlenmesi iki platform arasındaki temel farkı oluşturuyor. Caviar rakiplerine kıyasla daha yüksek bir servis ücreti alsa da; New York, Boston, Chicago, Los Angeles gibi büyük şehirlerde önemli bir popülarite yakalamayı başarmış durumda.

Geçtiğimiz günlerde çipli kartlar için hazırladığı kart okuyucusunu görücüye çıkaran Square, Caviar’ı satın almasının ardından resmi blogu aracılığıyla bir açıklama yaptı. CEO Jack Dorsey imzasıyla yayınlanan açıklamada Caviar’ın satın alınmasının “büyümeye uygun alanlarda servisler sunan bağımsız satıcıların desteklenmesi” yönünde bir adım olduğu ifade edildi. Dorsey Caviar’ın pürüzsüz teslim deneyiminin tüm yönleriyle alıcılara ve satıcılara sağlamak istedikleri türden bir servis olduğunu dile getirdi.

ABD’de altı eyalette faaliyet gösteren Caviar, yıllık bazda yüzde 500′ün üzerinde bir büyüme kaydetmeyi başardı. Aylık teslimlerin yüzde 80′lik kısmının eski müşterilere yapılmasıysa Caviar’ın belli bir müşteri kitlesi oluşturmayı başardığını gösteriyor. Taraflar satışın şartları konusunda bir açıklamada bulunmadı, ancak The New York Times Square’in Caviar için 90 milyon dolar civarında bir para ödeyeceğini öne sürdü. Caviar’ın şu an için mevcut yapısıyla faaliyet göstermeye devam edeceği açıklandı.

Kaynak: The New York Times

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BİOSHOCK iPHONE VE iPAD'E GELİYOR

bioshock-ios-050814

Coşku mobil ortama taşınıyor. 2K Games 2007′de yayınladığı atmosferik oyunu BioShock’un iOS versiyonunu hazırladığını açıkladı. Polygon’da yer alan habere göre, BioShock iOS versiyonu ana oyunla aynı özellikleri taşıyacak. Bluetooth bağlantısı oyun kumandalarını destekleyen oyunun böylelikle PC ve konsol versiyonlarına çok yakın bir deneyim sunması bekleniyor. Polygon’dan Brian Crecente ise dokunmatik kontrollerin oyun deneyimini az da olsa bozduğunu belirtiyor.

BioShock iOS versiyonunun altında 2K Çin ekibinin imzası bulunuyor. Bu ekip daha önce de bilimkurgu strateji oyunu XCOM: Enemy Unknown’u başarılı bir şekilde iOS’e taşımıştı. BioShock’un iOS versiyonunun fiyatı konusunda henüz bir açıklama yapılmasa da, XCOM’un iTunes App Store’da 20,99 TL’den satılması BioShock’un da benzer bir fiyattan satılması ihtimalini artırıyor. BioShock’un yaz mevsimi içinde iPhone ve iPad kullanıcılarıyla buluşması bekleniyor.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

APPLE TV'NİN YENİ BETA SÜRÜMÜ İOS 7 TARZINDA

apple-tv-beta-050814

Apple iOS 8 için en son beta sürümünün yanı sıra Apple TV için de yeni bir beta yazılım sürümü çıkardı. Bu son sürümle birlikte kullanıcı arayüzünde önemli değişiklikler göze çarpıyor.

Söz konusu güncelleme şu an için sadece kayıtlı geliştiricilere sınırlı ve set üstü cihazın kullanıcı arayüzünü Apple’ın geçen yıl iPhone, iPad ve iPod touch için sunduğu iOS 7′nin kullanıcı arayüzüye uyumlu hâle getiriliyor. Filmler, TV, Müzik, Bilgisayarlar gibi ikonların her birinin daha açık renk tonlarına boyandığı ve sadeleştirildiği dikkat çekiyor.

Apple TV’nin yeni beta sürümüyle birlikte yazı tipi olarak da Helvetica Neue kullanılmaya başlanıyor. Söz konusu yazı tipi iOS 7′nin genelinde de kullanılıyor.

Apple TV’deki bu değişikliklerin son kullanıcılarla buluşması için sonbaharı beklemek gerekiyor. Yeni sürüm iOS 8 ile aynı zamanda yayınlanacaktır.

Kaynak:9TO5MAC

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

XBOX ONE SUNSET OVERDRİVE

xbox-one-beyaz-050814

Microsoft geçtiğimiz yılın sonunda çalışanlarına beyaz renkli Xbox One hediye ederek herkesi kıskandırmıştı. Şirket bu özel versiyonu Sunset Overdrive oyunuyla bir paket hâlinde piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Polygon sitesine bir Microsoft sözcüsü tarafından yapılan açıklamaya göre, Sunset Overdrive ile paketlenmiş beyaz renkli Xbox One 28 piyasada olacak. Sunset Overdrive oyunu 28 Ekimde çıkıyor, ancak beyaz renkli Xbox One paketinin piyasaya çıkışı hakkında bilgi verilmedi. Ne var ki, Microsoft’un söz konusu paketi ekim ayı içinde piyasaya süreceğine dair dedikodular bu son haberden önce alevlenmeye başlamıştı. Ayrıca paketin fiyatı hakkında da henüz net bir bilgi verilmedi.

Beyaz Xbox One konsolunun çıkışının öncesinde Microsoft 26 Ağustos tarihinde Madden NFL Xbox One paketini yurt dışında satışa sunacak. 399 dolarlık fiyata sahip olacak bu pakette siyah renkli konsol, Madden NFL 15′i indirmek için gerekli indirme kodu, üç adet Madden NFL Ultimate Team Pro paketi için jeton bulunuyor, ancak Kinect aygıtı yer almıyor.

Xbox One’ın yeni paketleri yurt dışında satışa sunulurken, Türkiye’deki müşteriler de 5 Eylül tarihinde Xbox One’a kavuşuyor. Şu anda ön siparişi yapılabilen Xbox One 1599 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de olacak.

Kaynak: Teknoblog












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder