Kısa açıklama
Sınavlarla boğuşan ve bu sene önemli bir sınava girecek olan Oyun Eleştirmeni bir arkadaşınız./OYUNELESTİRMENİ.BLOGSPOT.COM
Tanıtım
Merhaba Ben Cem Mustafa Selçuk !
Anlayacağınız Oyunları eleştirmeyi oynamayı seven bir arkadaşınızım.

Bu Yıl beni çok aktif göremeyecek olsanızda[önemli bir sınava çalışıyor olacağım] Bunlar



youtube.com/tvoyunelestirmeni
Hayatta övündüğünüz şeyler
Örnekler: Liseden sağ salim mezun oldum, 3 çocuğum var vs.

6 Ağustos 2014 Çarşamba

DÜN VE BUGÜNÜN BAZI TEKNOLOJİ HABERLERİ

YENİ iPHONE

iphone-5s-inceleme-00028

Haftalardır yazdığımız, çizdiğimiz, okuduğumuz her şeyin doğru olup olmadığını 9 Eylül tarihinde görebiliriz. Recode’un haberine göre Apple 9 Eylül tarihinde düzenleyeceği etkinlikle yeni nesil iPhone’larını tanıtacak.

Apple’ın bir model tanıtması kesin, ayrıca ikinci bir iPhone’un tanıtılabileceği de ciddi ciddi dillendiriliyor. Yeni iPhone veya iPhone’ların daha büyük ekran, yeni işlemciler belki de gövdede kullanılacak yeni materyallerle gelmesi bekleniyor.

9 Eylül tarihi mantıklı görünüyor. Apple son iki yıldır yeni iPhone modellerini eylül ayında tanıtıyor. Ayrıca 9 Eylül 2008 tarihinde de Apple bir etkinlik düzenlemiş, “It’s Only Rock and Roll” başlıklı toplantıda yeni nesil iPod modelleri tanıtılmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Galeri: iPhone 6 sızıntıları ve konsept fotoğrafları bir arada

Apple’ın iPhone tanıtım etkinliğini ne zaman düzenleyeceği tam olarak kesinleşmedi, ancak etkinlikten bir hafta veya on gün kadar önce bunun iyice netleşmesini bekliyoruz. O zaman geldiğinde detaylar yine en hızlı şekilde Oyun Eleştirmeni'nde olacak.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

APPLE VE SAMSUNG UZLAŞMASI

apple-samsung-mahkeme-250812

Apple ve Samsung ABD dışında barışıyor. Gece saatlerinde duyurulan bu ani gelişme çerçevesinde iki şirket Amerika Birleşik Devletleri sınırları dışındaki bütün hukuk davalarında vazgeçiyor. Her iki şirketten The Verge sitesine yapılan ortak açıklamada, Samsung ve Apple’ın ABD dışında aralarında var olan bütün davaları düşürme konusunda anlaştığı belirtiliyor. Şirketler ABD mahkemelerinde süren davaları ise devam ettirecek.

ABD mahkemelerinde görülen davalar her iki şirket arasında yaklaşık üç yıldır sürmekte olan uluslararası hukuk savaşının en önemli ve maliyetli ayaklarını oluşturuyor. Apple iki şirket arasındaki ilk davada zararları karşılığında 1 milyar dolar tazminat almayı haketmişti. Mayıs ayında karara varılan ikinci davada ise daha düşük rakamlar ortaya çıkmıştı. Jüri her iki şirketin de birbirlerinin patentlerini ihlâl ettiğine karar vererek Samsung’u 119.6 milyon dolar, Apple’ı ise 158 bin 400 dolar tazminat ödemeye mahkum etmişti. Ayrıca bu duruşmaların hiçbiri piyasaya çıkan son ürünlere ihtiyati tedbir kararı çıkarılmasıyla sonuçlanmadı. Çünkü akıllı telefon ve tabletlerin hızı yasaların hızının önüne geçmiş, duruşmalar başladığında dava konusu olan cihazların piyasadaki hacimleri sıfıra yaklaşmış ve sıfırlanmıştı.

İki şirket arasındaki anlaşma Almanya, Avustralya, Fransa, İtalya, Japonya, Hollanda, Güney Kore ve Birleşik Krallık’ta açılan davaları etkiliyor. Aralarında Almanya, Avustralya, Japonya, Güney Kore ve Hollanda’dakilerin bulunduğu davalardan bazıları Apple tarafından açılmış, diğerleriyse Samsung tarafından misilleme hamlesi olarak öne sürülmüştü. ABD’deki davalar mali açıdan daha büyük önem arz etse de, ABD dışındaki bazı davalar da etkide bulunmuştu. Örneğin Almanya’daki dava kapsamında Apple kazanmış ve Samsung’un, satış yasağının önüne geçmek amacıyla Galaxy tabletlerinden birinin tasarımını değiştirmesine neden olmuştu.

Şirketler birkaç kez masaya oturup muhtemel bir uzlaşma için görüşmeler yürütmüş, ancak bunlar herhangi bir sonuca ulaşmamıştı. Mayıs ayında Apple ve Motorola Mobility’nin patent reformu için birlikte çalışma konusunda anlaşmaları ve benzeri ipuçları, Apple ve Samsung’un da anlaşmazlıklarına bir son verebileceğine yönelik işaretler arasında sayılmıştı.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CRAZY TAXI: CİTY RUSH (İOS)

crazy-taxi-1

Mobil oyunlar ile konsol ve masaüstü oyunları arasındaki fark her geçen gün azalıyor. Akıllı cihazların gelişimine paralel olarak, mobil oyunların kalitesi de önemli ölçüde artmış durumda. Artık konsollar için hazırlanan pek çok oyun mobil platformlarda da oyun severlerle buluşuyor, büyük yayıncıların planlarında mobil oyunlar ciddi bir yer tutuyor. Oyun sektörünün önemli şirketlerinden biri olan Sega da mobil platformlara özel hamleler yapan yayıncılar arasında yer alıyor. iOS için hazırladığı Crazy Taxi: City Rush, Japon şirketinin bu yönde attığı en yeni adım olarak göze çarpıyor.

crazy-taxi-2

Kısa süre içinde önemli bir oyuncu kitlesine ulaşmayı başaran Crazy Taxi: City Rush ücretsiz olarak indirilebiliyor. Ancak oyuncuların oyun içindeki bazı unsurların kilidini kaldırmak veya daha hızlı seviye atlamak için uygulama içi satın alma özelliklerinden faydalanması gerekebiliyor. Crazy Taxi: City Rush’ı oyuncular kendi özel kimliklerini oluşturarak oynayabiliyor. Bu noktada kimlik oluşturma işinin sadece bir kullanıcı adı oluşturmaktan ibaret olduğunu belirtmek gerekiyor. Oyuna sosyal bir boyut katma görevini ise Facebook ve Game Center üstleniyor. Facebook entegrasyonunu aktif hâle getiren oyuncular gerçek isimleriyle oyunu oynayabiliyor aynı zamanda Crazy Taxi: City Rush oynayan Facebook arkadaşlarıyla iletişime geçebiliyor. Oluşturulan kullanıcı kimliğinin oyunda yönetilen karakterin adı olmadığını da ayrıca belirtmekte fayda var.

crazy-taxi-3

Crazy Taxi: City Rush’ta oyunculara birkaç şöför karakteri sunuluyor. Seçim ekranında bu şöförlere dair özellikler de oyunculara aktarılıyor. Oyunun başlangıcında sadece Vincent Cruz ve Maria Del Rey karakterleri seçilebiliyor. Seviye atladıkça farklı karakterleri de kontrol etmek mümkün oluyor. Karakter seçimin ardından oyundaki taksi durağının sahibi olan Gena oyuncularun karşısına çıkıyor. Crazy Taxi: City Rush’ın geçtiği Bay City’ye dair bilgileri oyunculara Gena aktarıyor.

crazy-taxi-4

Artık hemen hemen her oyunda yer alan özel bilgilendirme seansı Crazy Taxi: City Rush’ta da bulunuyor. Oyunun temeli araba kullanmak için bu seansı “test sürüşü” olarak nitelemek yanlış olmayacaktır. Gena’nın taksisiyle gerçekleştirilen test sürüşünde oyunculara oyun kontrolleri hakkında bilgi veriliyor ve şerit değiştirme, dönme, durma, yön değiştirme gibi hareketleri nasıl yapacakları anlatılıyor. Test sürüşünün ardından Gena’nın sürüşte yardımcı olma dönemi sona erse de, Gena oyun içinde yükseltmeler ve görevler konusundaki rehberlik görevini sürdürüyor.

crazy-taxi-5

İlk sürüşte verilen görev başarıyla tamamlandığı takdirde oyuncular ikinci seviyeye yükseliyor ve bu seviyeye geçerken ceplerini önemli ölçüde dolduruyor. Böylelikle kendilerine ait bir araba almaları mümkün oluyor. Seviye atladıkça arabada görsel değişiklikler yapılabiliyor, aynı zamanda performans da artırılabiliyor. Oyuncular isterlerse garajlarına yeni bir araba da ekleyebiliyor. Görevler esnasında toplanan paralar da yeni araba veya aksesuar satın almak ve modifikasyon yapmak için kullanılıyor. Benzin ihtiyacını karşılamak için de oyunculara çeşitli seçenekler sunuluyor.

crazy-taxi-6

Crazy Taxi: City Rush’ta oyuncular sık sık video reklamları çıkıyor. Uygulama içi satın alma özelliğini kullanarak bu reklamlardan tamamen kurtulmak mümkün. Oyun ilk oynanmaya başladığı zaman oyunculara indirimli olarak sunulan başlangıç pakedini satın alanlar hem reklamlardan kurtulabiliyor hem de ekstra oyun içi paraya sahip oluyor. Taşınan yolcuların artması ve oyunda belirlenen başarıların yerine getirilmesi de oyunculara ekstra kaynak sağlıyor.

crazy-taxi-7

Oyunda belli bir ilerleme kaydedildikten sonra oyunculara ilginç görevler ve imkanlar veriliyor. Örneğin Bay City sokakları bir tankla dolaşılabiliyor veya aracı kullanması için bir şöför kiralanabiliyor. Kiralama süresi ise oyuncuların sahip oldukları pırlanta sayısına göre değişiyor. Pırlanta sayısını para harcamadan artırmanın en kısa yolu ise seviye atlamak.

crazy-taxi-8

Crazy Taxi: City Rush fazla uzun sürmeyen, kullanıcıları yormayan; ancak oldukça eğlenceli seviyeleriyle oyun severlere keyifli vakit geçirme imkanı sunuyor. Geniş karakter yelpazesi, özel müzikleri, kolay dolaşımı ve genel temasıyla Crazy Taxi: City Rush özenle hazırlanmış bir oyun olduğunu hemen belli ediyor.

Kaynak: APP STORE

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SAMSUNG GALAXY ALPHA'NIN SIZAN ÖN SİPARİŞ SAYFASI

samsung-galaxy-alpha-1-040814

Samsung’un Galaxy Alpha adı verilen metal kasalı bir üst sınıf akıllı telefon üzerinde çalıştığına dair dedikodular son dönemde iyice ivme kazanmıştı. Ortaya çıkan çeşitli sızıntılar bu iddiaların gerçekliğini her geçen gün artırırken, akıllı telefona ait ön sipariş sayfasının yanlışlıkla yayına alınması Samsung Galaxy Alpha’nın varlığını doğruladı.

Birleşik Krallık’taki bir çevrim içi satış sitesi tarafından yanlışlıkla sızdırılan ön sipariş sayfası, Samsung Galaxy Alpha’nın bu ülkede 549 pound (1965 TL) karşılığında satılacağını ortaya çıkardı. Üst sınıf bir akıllı telefon için bu fiyatın piyasa normları çerçevesinde olduğu rahatlıkla söylenebilir. Ön sipariş sayfasında cihaza ait bir fotoğraf bulunmasa da, daha önceki sızıntılar Samsung Galaxy Alpha’nın metal çerçeveli kasasını ve suni deri kaplı arka panelini net biçimde ortaya koymuştu.

Ön sipariş sayfasıyla birlikte cihazın özellikleri de detaylı biçimde sızmış oldu. Samsung Galaxy Alpha’da 320 ppi piksel yoğunluğuna sahip, 4.7 inç Super AMOLED bir ekran bulunacak. Samsung’un sekiz çekirdekli Exynos 5433 işlemcisine 2 GB RAM eşlik edecek. Söz konusu işlemci AnTuTu benchmark sonuçlarına göre Qualcomm Snapdragon 805′i geride bırakmayı başarmıştı.

samsung-galaxy-alpha-on-siparis-sizinti-050814

Samsung Galaxy Alpha’da “süper oto-fokus” özellikli 12 megapiksel arka kamera ve 2 megapiksel ön kamera yer alacak. 32 GB dahili hafıza barındıran cihazda microSD kart desteğinin olup olmadığı konusunda henüz somut bir bilgi verilmese de, bu desteğin bulunmasına pek ihtimal verilmiyor. Kutusundan Android 4.4.4 KitKat işletim sistemiyle çıkacak olan Samsung Galaxy Alpha’da beklentilerin aksine bir kalp atış hızı monitörü de bulunacak. Her ne kadar ön sipariş sayfasında bahsedilmese de, cihazda, yine Galaxy S5′te olduğu gibi, bir parmak izi tarayıcısının bulunması bekleniyor. Samsung Galaxy Alpha’nın bu ay içinde resmiyet kazanması bekleniyor.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SONY E-KİTAP'TAN VAZGEÇİYOR

sony-prs-e-kitap-060814

Sony bu yılın başlarında Reader elektronik kitap mağazasını kapattığını ve müşterilerini Kobo platformuna yönlendirdiğini duyurmuştu. Şirket şimdiyse e-kitap okuyucu işinden tamamen çıkma kararı aldı.

BBC’nin haberine göre Japon şirket geçen yıl çıkardığı PRS-T3′ün devamında herhangi bir yeni ürünü piyasaya sürmeyecek. Amazon’un Kindle e-kitap okuyucuları ve tabletlerin e-kitap okumak için daha fazla kullanılması Sony için bu alanda fazla hareket imkanı tanımamaya başlamıştı.

Kaynak:BBC

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GMAİL LATİN ALFABESİNDE BULUNMAYAN KARAKTERLERE SAHİP E-POSTA ADRESLERİNİ TANIYOR

gmail-logo-150414

Gmail e-posta üzerinden iletişimi daha evrensel kılmak adına önemli bir adım attı. Bundan böyle Gmail latin alfabesinde bulunmayan karakterlerin yer aldığı e-posta adreslerini de tanıyor.

Henüz latin alfabesinde bulunanlar dışındaki harfleri içeren e-posta hesaplarının oluşturulmasına izin vermese de, Gmail kullanıcıları bu şekildeki adreslerden e-posta alımı veya onlara e-posta gönderimi gerçekleştirebilecek. Bu arada Google günün birinde Gmail’de de benzer e-posta hesaplarına izin vermek için çalıştıklarını kaydetti.

gmail-non-latin-eposta-060814

Google’ın Gmail ile başlattığı latin alfabesi dışındaki harflere açılım çok yakında Google Takvim ile genişleyecek. Google’ın yaklaşımı İnternet Mühendisliği Görev Gücü (IETF) tarafından 2012 yılında oluşturulan bir e-posta standardına dayanıyor.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GALAXY NOTE 4 GELİYOR...

samsung-unpacked-galaxy-note-4-060814

Eylül ayı yaklaşıyor. Bu ay içinde teknoloji dünyasının en büyük etkinliklerinden bir tanesi olan IFA düzenleniyor. Samsung ise bu etkinliğin hemen öncesinde gerçekleştireceği yeni bir Unpacked etkinliğiyle yeni akıllı telefonunu ve diğer ürünlerini tanıtacak. Söz konusu etkinlik dünya çapında üç farklı şehirde düzenlenecek ve New York da bu şehirlerin arasında yer alıyor.

ABD’deki basın mensuplarına New York etkinliği için gönderilen davetiyede Samsung Galaxy Note 3 ile birlikte gelen Kalem Penceresi aracının varlığı dikkat çekiyor. Bu da Samsung’un 3 Eylül tarihinde düzenleyeceği etkinlikte Galaxy Note 4 akıllı telefonunu tanıtacağı ihtimalini bir hayli güçlendiriyor.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VİBE Z2 PRO

lenovo-vibe-z2-pro-060814

Lenovo’nun akıllı telefonları Asya kıtasında iyi bir satış grafiği yakalıyor. Şirket de bu çizgiyi devam ettirecek yeni bir akıllı telefonun duyurusunu gerçekleştirdi. Vibe Z2 Pro adını taşıyan yeni telefonun 6 inç, 2560 x 1440 piksel Quad HD ekranı bulunuyor.

Süper yüksek çözünürlüklü ekranın dışında kalan özellikler bakımından da Vibe Z2 Pro bir hayli çekici görünüyor. Fırçalanmış metal görünümlü yekpare gövdeye sahip olan bu telefon 4000 mAh kapasiteli pil barındırıyor. Böylelikle Lenovo’nun yeni amiral gemisi büyük ekranın getirdiği daha yüksek kapasiteli pil avantajını fazlasıyla kullanmış oluyor.

7.7 mm. kalınlıklı gövdesiyle yeteri kadar ince olan bu telefon tartıda 179 gr. çekiyor. Bu boyutlardaki akıllı telefon içinde söz konusu ağırlık normal görünüyor. 2.5 GHz dört çekirdekli Snapdragon 801 yongaset, 3 GB RAM, 16 megapiksel çift LED flaşlı ve optik görüntü sabitleme özellikli arka kamera diğer teknik özellikler arasında yer alıyor. Android 4.4 ile yüklü gelen cihazın çift SIM kart desteği mevcut. Ancak bu durum microSD kart yuvasından vazgeçilmesine ve 32 GB dahili hafızayla yetinilmesine neden oluyor.

Vibe Z2 Pro titanyum, altın ve siyah renk seçenekleriyle eylül ayından itibaren satışa sunulacak. Lenovo fiyat ve hangi ülkelerde satışa sunulacağı bilgisini vermedi, ancak Asya kıtasından çok öteye gitmesi beklenmiyor. Ayrıca Türkiye’de satılmasını da pek beklememek gerekiyor.

VİDEO İÇİN: http://www.youtube.com/watch?v=LwmvrHgFHdk

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TİMEX'İN SÜPER AKILLI SAATİ

timex-one-gps-plus-060814-2

Akıllı saatlerin temel varlık sebeplerinden bir tanesi telefonun uzantısı olarak işlev görmek, herhangi bir şeyin olduğu her seferde eli cebe atma ihtiyacını ortadan kaldırmak. Ancak Timex’in yeni IronMan One GPS+ akıllı saati telefonunuzu evde unutmanızı sağlayacak. Barındırdığı 3G mobil şebeke desteği ve çeşitli dahili iletişim araçları sayesinde bağımsız bir cihaz gibi çalışabiliyor.

399.95 dolarlık yurt dışı satış fiyatına sahip olan One GPS+ bileğinizde hantal ve çirkin görünümlü bir bilgisayar taşıyormuşsunuz hissi ve izlenimi veriyor. Qualcomm Toq modelinde olduğu gibi Mirasol ekran bulunuyor ve bu ekran sürekli açık kalacak şekilde işliyor. İkon tabanlı ana ekrana sahip olan Timex’in bu saati sağlam bir gövdeye sahip, suyun altında 50 metre derinliğe kadar çalışabiliyor.

Dahili 3G desteği sayesinde doğrudan kol saati üzerinden mesajlaşma fırsatı sunan bu akıllı saat ABD’de AT&T tarafından bir yıl ücretsiz veri bağlantısıyla birlikte sunuluyor. GPS desteği sayesinde “Beni Bul” modunu aktif etmek ve böylelikle kaybolduğunuz takdirde tek bir tıklatmayla yeri belli etmek mümkün olurken, canlı takip modu da maraton koşucularına kendi durumlarını sürekli kontrol altında tutma fırsatı veriyor. Timex’in belirttiğine göre, bu akıllı saat GPS açık olduğunda sekiz saat, normal kullanımda ise üç gün boyunca tek şarjda çalışabiliyor.

timex-one-gps-plus-060814-1

Diğer IronMan saatleri gibi One GPS+ da atletler için özel olarak geliştirilmiş gibi görünüyor. Hız ve mesafeyi ölçen saat antrenman bilgilerini çeşitli çevrim içi servislere, telefona ihtiyaç duymadan yükleyebiliyor. 4 GB dahili hafıza ve Bluetooth desteği sayesinde bu saati müzik dinlemek için de kullanmak mümkün oluyor.

Timex yaklaşık 160 yıldır saat yapmakla uğraşıyor. Elde edile tecrübe farklı bir akıllı saatin geliştirilmesine de katkıda bulunmuşa benziyor. One GPS+ akıllı telefondan bildirim gösterimi yapmıyor veya sıradaki randevu hakkında bilgi vermiyor. Onun yerine atletler veya maceraperestlerin daha güvenli, akıllı ve dışa bağlı şekilde kalmasına yardımcı oluyor.

KAYNAK: THE VERGE

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FACEBOOK'TA OTOMATİK VİDEO KAPATMA NASIL KAPATILIR ?

facebook-otomatik-video-060814 (1024 x 684)

Haber Kaynağında video reklamlar yayınlamaya hazırlanan Facebook, bunun ilk adımlarını Haber Kaynağına yüklenen videolara otomatik oynatma özelliğini getirerek yapmıştı. Başlangıçta bu özelliği belli bir grupla test eden Facebook, daha sonra otomatik video oynatma özelliğini kademeli olarak tüm üyelerine dağıttı. Facebook üzerinden video izlemeyi sevenler için bu özellik oldukça kullanışlı, ancak videoların otomatik olarak oynatılmasından rahatsız olan geniş bir kitle mevcut. Facebook’ta otomatik video oynatma özelliğini kapatmayı isteyenler yazının devamında bunu nasıl gerçekleştireceklerini öğrenebilir.

facebook-otomatik-video-oynatma-1

Facebook’un masaüstü versiyonunda otomatik video oynatma özelliğini kapatmak için öncelikli olarak üst araç çubuğunun en sağında bulunan aşağı ok işaretine tıklamak gerekiyor. Bu oka tıklandığında açılan seçenek tepsisinde ise Ayarlar seçeneğine tıklanıyor.

facebook-otomatik-video-oynatma-2

Böylelikle Facebook’un Ayarlar paneline erişiliyor. Bu panelin sol kısmında ise daha spesifik ayarlara erişmeyi sağlayan bir seçenek listesi bulunuyor. Bu listenin en altında yer alan Videolar seçeneğine tıklandığında Video Ayarları sekmesi açılıyor. Bu sekmede sadece otomatik video oynatma özelliğine ilişkin ayar bulunuyor. Bu ayarın hemen yanında ”Açık” yazan butona tıklayıp ”Kapalı” seçeneği işaretlendiği zaman otomatik video oynatma özelliği kapatılıyor.

facebook-otomatik-video-oynatma-3

Facebook’un web sitesi üzerinden yapılan bu ayar değişikliği sadece web sitesinde etkili oluyor. Mobil uygulamalarda otomatik video oynatma özelliğini durdurmak için bu cihazlar üzerinden bir ayar değişikliği yapmak gerekiyor.

facebook-otomatik-video-oynatma-ios-1

iOS’te bu ayar değişikliği Facebook uygulamasının dışında yapılıyor. Kullanıcıların öncelikli olarak iOS cihazlarındaki Ayarlar panelinin altında yer alan Facebook sekmesine ulaşması gerekiyor.

facebook-otomatik-video-oynatma-ios-2

Facebook sekmesi açıldığı zaman bu sekmenin içinde yer alan Ayarlar seçeneğine tıklamak gerekiyor. Burada Facebook iOS uygulamasının kontrol paneli yer alıyor. Söz konusu panelin Video bölümünde yer alan ”Auto-play” seçeneği ”Off” yani kapalı duruma getirildiği zaman videoların otomatik olarak oynatılması durduruluyor.

facebook-otomatik-video-oynatma-ios-3

Kullanıcılar diledikleri takdirde sadece kablosuz bir ağa bağlı oldukları zaman videoları otomatik olarak oynatacak ”Wi-Fi Only” yani sadece Wi-Fi seçeneğini tercih edebilir.

facebook-otomatik-video-oynatma-android-2

Android kullanıcıları ise ayar değişikliğini uygulama içinden yapıyor. Facebook uygulamasını açtıktan sonra Android’in bazı cihazlarda kapasitif bazı cihazlarda fiziki bazı cihazlarda ise sanal olarak bulunan Ayarlar tuşuna basan kullanıcıların karşısına bir seçenek tepsisi çıkıyor.

facebook-otomatik-video-oynatma-android-3

Burada bulunan Ayarlar seçeneği kullanıcıları Facebook Android uygulamasının Ayarlar paneline yönlendiriyor. Bu sekmede Genel Ayarlar başlığı altında bulunan Video Otomatik Oynatımı seçeneği Kapalı konuma getirildiği zaman otomatik video oynatma özelliği kapatılıyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde ”Sadece Wi-Fi” seçeneğini işaretleyerek bu özelliğin sadece kablosuz bağlantı üzerinde aktif hâle gelmesini sağlayabiliyor.
 
Kaynak: Teknoblog
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
RENKLİ PEBBLE'LAR

Pebble akıllı saat başlangıçta siyah, gri, kırmızı, beyaz ve turuncu renk seçenekleriyle, bundan bir yıldan biraz daha uzun zaman önce satışa sunulmuştu. Pebble şimdi bu renk seçeneklerine yenisine ekleyerek daha fazla renk arayanlara hitap ediyor.

Pebble akıllı saatin Fresh Green (yeşil), Hot Pink (pembe) ve Fly Blue (mavi) gibi özel renklere sahip çeşitleri daha öncekilerle aynı özellikleri taşıyor ve yine 150 dolarlık yurt dışı satış etiketleri barındırıyor. Daha canlı renkler bu saatlerin şimdi modaya daha uygun olduğu anlamına geliyor. Kısıtlı sayıda üretilen bu renkler sadece Pebble’ın web sitesinde yer alan mağaza üzerinden satılıyor.

Yeni renk seçeneklerine ek olarak Pebble The Weather Channel tarafından geliştirilen yeni bir uygulamanın ve üstünde 8-bit LeVar Burton’ın yer aldığı ve çok yakında çıkacak Reading Rainbow saat yüzünün duyurusunu da gerçekleştirdi. The Weather Channel uygulaması Pebble App Store’da yer almaya başlarken Reading Rainbow saat yüzü de bu yılın sonlarına doğru dağıtıma çıkacak.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JUSTİN TV KAPANDI

Justin Kan adlı bir teknoloji girişimcisi 19 Mart 2007 tarihinde kafasına yerleştirdiği bir web kamerasıyla hayatını 7 gün 24 saat internet üzerinden yayınlamaya başlamıştı. Justin.tv olarak adlandırılan bu garip ve zaman zaman sıkıcı hikaye dünya üzerindeki en büyük video platformlarından birinin doğumuna vesile oldu. Bunu Kan veya ortakları bile hayal edemezdi.

Kan ile geliştirdiği konsepti tutan şirket daha fazla katılımcı aramaya başladı. İkinci yıldız kendisine milyon dolarlar kazandırdığı düşünülen web video kariyerine adım atan iJustine oldu. Sonunda 60 kadar canlı yayıncıyı bünyesine toplayan Justin.tv gerçek dünya starlarının hayatlarını internet üzerinden canlı yayınlayabilecekleri bir ağ yaratma hedefine sahip oldu.

2007 Ekim ayında ise Justin.tv kendisini bir platform olarak konumlandırdı ve canlı yayın yapmak isteyen herhangi bir kullanıcıya izin verdi. Bu değişiklik büyük bir kitle büyümesine neden oldu ve sekiz ay gibi kısa zaman içinde şirket 1 milyon kayıtlı kullanıcıya ulaştı. Canlı sohbetin yanına canlı video yayınını ekleyen ilk servislerden biri oldu. Türkiye’de de yasadışı yoldan maç yayını izletmek isteyenlerin sıklıkla başvurduğu bir platform olan Justin.tv için sonraları erişim engelleme kararları çıktı.

Ne var ki, bu popülariteye rağmen kurucular nereye doğru gittikleri veya nasıl para kazanacakları noktasında net bir tablo ortaya koyamadılar. 2011 Haziran ayında ekip Justin.tv içindeki en popüler bölüme, video oyunlarını canlı yayınlayan veya bunların canlı yayınlarını izleyen kullanıcılara odaklanmaya karar verdi. Twitch.tv olarak adlandırılan yeni proje küresel fenomene dönüştü.

Twitch.tv şu anda web trafiğinin yoğun saatler içinde en büyük kaynaklarından birini oluşturuyor ve şu sıralar Google tarafından 1 milyar dolar karşılığında satın alındığı söyleniyor. Şubat 2014′te Justin.tv şirketin tamamını Twitch Interactive olarak değiştirdi ve dün de Justin.tv’nin tabutuna son çiviyi çakarak Justin.tv web sitesini, mobil uygulamaları ve API’ları kapattı.

Justin.tv COO’su Kevin Lin, Justin.tv’nin en garip internet deneylerinden biri olarak hatırlanacağını, onun ancak internet çağında olabilecek şeylerden biri olduğunu dile getirdi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder