Kısa açıklama
Sınavlarla boğuşan ve bu sene önemli bir sınava girecek olan Oyun Eleştirmeni bir arkadaşınız./OYUNELESTİRMENİ.BLOGSPOT.COM
Tanıtım
Merhaba Ben Cem Mustafa Selçuk !
Anlayacağınız Oyunları eleştirmeyi oynamayı seven bir arkadaşınızım.

Bu Yıl beni çok aktif göremeyecek olsanızda[önemli bir sınava çalışıyor olacağım] Bunlar



youtube.com/tvoyunelestirmeni
Hayatta övündüğünüz şeyler
Örnekler: Liseden sağ salim mezun oldum, 3 çocuğum var vs.

1 Eylül 2014 Pazartesi

DÜNÜN VE BUGÜNÜN TEKNOLOJİ HABERLERİ

"SELFIE TELEFONU"

microsoft-lumia-730-selfie-ipucu-010914

Microsoft Lumia 730 adını taşıyacak “selfie telefonunu” önümüzdeki perşembe günü Berlin’de düzenleyeceği bir basın toplantısında tanıtmaya hazırlanıyor. Geçen hafta gönderilen davetiyelerle söz konusu etkinliğin haberi verilmiş, ayrıca davetiyede yer alan “daha fazla yüz zamanı için bize katılın” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz sloganla da davetlileri bir selfie telefonunun beklediği açığa çıkmıştı. Zaten Microsoft cihazlar şefi Stephen Elop da bir şirket toplantısı sırasında “selfie telefonu” olarak nitelendirdiği bir telefonun varlığından söz etmişti.

Geçtiğimiz ayki sızıntılara göre, Lumia 730′da 4.7 inç ekran ve 5 megapiksel çözünürlük desteği sunan ön kamera bulunacak. Ayrıca bu cihazın geçen hafta sızan yeni görüntüleri de Lumia 730′un çift SIM kartlı versiyonu ve Lumia 735 adını taşıyan LTE destekli çeşidinin de bulunacağını göstermişti. Microsoft’un selfie fotoğraflı ön tanıtımı da Lumia 730 gibi selfie odaklı bir telefonun geleceği ihtimalini kuvvetlendiriyor, yine de bu fotoğrafın pazarlama amaçlı bir fotoğraf olup olmadığı tam olarak bilinmiyor.

nokia-lumia-730-735-ipucu-010914

Microsoft’un beklenen telefonuyla ilgili olarak Windows Phone şefi Joe Belfiore de önemli bir ipucu paylaşmıştı. Temmuz ayında Çin’de gerçekleştirilen Cortana lansmanı sırasında Belfiore Weibo hesabı üzerinden bir selfie fotoğraf paylaşmıştı. Bu durum Microsoft’un yeni bir telefon çıkaracağına dair beklentileri ateşlemişti, çünkü Belfiore daha önce de Lumia 1020′yle ilgili bir ipucunu çektiği selfie ile vermişti.

Bu arada Microsoft’un perşembe günü düzenleyeceği basın toplantısında Lumia 830′u da tanıtması bekleniyor. Lumia 830′un fotoğrafları geçen temmuz ayında sızmıştı. Microsoft Lumia 830′a PureView kamera ekleyecek ve onu makul fiyatlı üst sınıf telefon olarak sunacak.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VODAFONE SMART 4 POWER

vodafone-smart-4-power-6

Operatör markalı akıllı telefonların Türkiye mobil cihaz pazarındaki önemi giderek artıyor. Abonelerinin uygun fiyatlarla akıllı telefon deneyimini yaşamasını isteyen operatörler, bu amaç doğrultusunda sundukları tekliflerine her gün yenilerini ekliyor. Türkiye’de bu akımın öncülüğünü üstlenen Vodafone, yeni akıllı telefonu Vodafone Smart 4 power ile giderek kızışan rekabette elini güçlendirmeyi amaçlıyor.

vodafone-smart-4-power-8

141 x 71.4 x 9.5 mm. boyutlarındaki telefon tartıda 162 gram çekiyor ve ele biraz ağır geliyor. Bu durumda cihazın 3000 mAh kapasiteli pilinin etkili olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Pilin sağladığı kullanım ömrü konusunda bir yargıda bulunmak için cihazı daha kapsamlı bir biçimde incelememiz gerekiyor, ancak Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt’ün geçtiğimiz haftasonu 48 saat boyunca Vodafone Smart 4 power’ı şarj etmeye ihtiyaç duymadığını söylemesi düşük yoğunluklu bir kullanım senaryosundaki pil ömrü konusunda fikir veriyor.

vodafone-smart-4-power-9

Vodafone Smart 4 power’ın sol tarafında herhangi bir tuş veya giriş bulunmuyor. Sağ tarafında ise yukarıdan aşağıya doğru ses kontrol ve güç düğmeleri yer alıyor. Her iki tuş da sağ tarafın üst kısmında konumlandırılmış. Kulaklık jak’ Vodafone Smart 4 power’ın üst kısmına yerleştirilmiş. microUSB girişi ise cihazın altı kısmında ”ortanın sağı” olarak tanımlayabileceğimiz bir konumda bulunuyor.

vodafone-smart-4-power-13

Vodafone Smart 4 power’ın arka kapağı için siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneği bulunuyor. Cihazın arka kapağını açmak mümkün. Ancak arka kapağı açanların dikkatli olmasında fayda var. Zira 3000 mAh kapasiteli pil yerinden çıkarılamıyor. Cihazın arka kısmında pilin sol üst kısmında micro SIM yuvası yer alıyor. Sağ üst kısımda ise microSD kart girişi görülüyor. MicroSD kart girişi sayesinde cihazın 4 GB dahili hafızasının üzerine 32 GB daha eklenebiliyor. Vodafone Smart 4 power ile birlikte 16 GB kapasiteli bir micro SD kartın da ücretsiz olarak sunulduğunu belirtmekte fayda var.

Oto fokus özellikli 5 megapiksel kamera da Vodafone Smart 4 power’ın arka panelinin üst orta kısmında yer alıyor. Biraz aşağısında yer alan LED flaş da kameraya eşlik ediyor.

vodafone-smart-4-power-3

5 megapiksel arka kamerayı Vodafone Smart 4 power’ın önünde bulunan VGA kamera tamamlıyor. Kamera hoparlörün sağında konumlandırılmış. Ön panelin alt kısmındaysa kapasitif tuşlar yer alıyor.

Vodafone Smart 4 power kutusundan Android 4.4.2 KitKat işletim sistemiyle çıkıyor. Vodafone’un hazırladığı Android uygulamaları, Google’ın yerel uygulamaları, Facebook ve Twitter cihazla birlikte ön yüklü olarak sunuluyor. Vodafone ve Google uygulamaları cihazın menüsünde gruplanmış biçimde yer alıyor. Böylelikle bu uygulamalara rahatlıkla erişilebiliyor. Sade olarak tanımlanabilecek bir arayüz barındıran Vodafone Smart 4 power’da menüde dolaşım pürüzsüz biçimde gerçekleştiriliyor. Telefon uygulamasının tasarımında da sadeliğin korunması dikkat çekiyor.

vodafone-smart-4-power-11

Vodafone Smart 4 power’ın en önemli satış noktalarından biri olan 4G bağlantı özelliği henüz Türkiye’de kullanılamıyor. Ancak Vodafone Red aboneleri Portekiz, İtalya, İspanya, Yunanistan, Romanya, İngiltere, Yeni Zelanda ve Hollanda’da 4G hızının keyfini yaşayabiliyor.

vodafone-smart-4-power-5Peşin satış fiyatı 599 TL olarak belirlenen Vodafone Smart 4 power’ın detaylı incelemesini önümüzdeki günlerde Oyun Eleştirmeni'nde bulabilirsiniz.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

APPLE CAMPUS 2


Apple’ın Campus 2 adı verilen yeni binasının inşaat çalışmaları başladı. Disk şeklinde devasa yapı Cupertino şehrinin ağaçlı evlerle dolu kenar mahallesinde yükselmeye başladı. Fütüristik mimarisiyle dikkat çeken bu binanın inşaatı GoPro takılmış DJI Phantom 2 uçan aracı sayesinde kayda alınmış.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Apple Campus 2 yerleşkesi nasıl inşa ediliyor?

Yaklaşık sekiz buçuk dakika uzunluğa sahip videoda Apple’ın gelecekteki evinin inşaatının ne kadar büyük alan kapladığını görüyoruz. Apple’ın devasa yapısı, onu çevreleyen küçük, bahçeli evlere göre bir hayli büyük olacak. Yine de, daha önce çıkan haberler Apple’ın yeni yerleşkesin çevreyle dost olacağını öne sürüyor, yani bina bittiğinde çevresiyle uyumlu bir görünüme sahip olacak, bulunduğu çevrenin şartlarını bozmayacak.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

APPLE MOBİL ÖDEME SİSTEMİ

iphone-5s-inceleme-00026

Apple’ın 9 Eylüldeki basın toplantısında iPhone 6 ile birlikte mobil ödeme sistemini de tanıtması bekleniyor. Google Wallet, PayPal ve benzeri ödeme sistemlerine rakip olacak bu sistem telefonunuzu kullanarak kasada ödeme yapmanızı sağlayacak. Görünüşe göre, Apple bu girişiminde yanına güçlü ortakları almış.

Bloomberg tarafından verilen habere göre Visa, Mastercard ve American Express sözü edilen ödeme sistemi için Apple ile çalışmaya razı oldu. Recode ve The Information siteleri de daha önce sırasıyla American Express ve Visa’nın Apple ile anlaştığını yazmıştı.

Konuyla ilgili farklı kaynakların verdiği bilgilere göre derlenen haberlerde anlaşmaların detaylarıyla ilgili bilgilere yer verilmiyor. Visa, MasterCard ve American Express Apple’ın mobil ödeme hamlesinin başarılı halkaları olabilir, ancak şirketin gerçekten geleneksel kredi kartlarının gerçek anlamda kapsayıcı ve çekici bir alternatifini oluşturması için daha fazla satıcı ve bankayla anlaşması gerekiyor.

Birçok satıcının telefonlara eklenmiş NFC yongalarını kullanarak ödeme kabul edebilecek satış terminalleri bulunmuyor. Eğer Apple şirketleri yeni ödeme sistemini desteklemelerini sağlayacak maliyetli güncellemeler yapmalarını ikna edemezse, sistem pek başarıya ulaşır gibi görünmüyor.

Üç büyük kredi kartı şirketini yanına çekmesi Apple’ın mobil ödeme sistemi için büyük başarı, yine de bu sistem gerçek kredi kartı kullanmanın verdiği deneyimi sunmakta hâlâ başarılı olmayabilir. Google Wallet, PayPal ve Isis gibi diğer mobil ödeme sistemleri satın alma için diğer kartlarla yüklenebilecek ön ödemeli dijital kredi kartları sunuyor. Bu şekilde bütün kredi kartlarının desteklenebilmesi için bir yol sunulmuş oluyor.

iPhone’un ise satış işlemi bilgisini nasıl göndereceği bilinmiyor. Hem Bloomberg hem de Wired Apple’ın satın almaları doğrulamak için yeni iPhone’unda yer alacak NFC yongasını ve Touch ID’yi kullanacağını yazdı. Tabii ki, daha fazla detayı 9 Eylüldeki toplantıda öğrenme fırsatı bulacağız.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ANANDTECH KURUCUSU APPLE'DA

anand-shimpi-010914

Son 17 yıl içinde kendi bilgisayarınızı toplama işiyle uğraştıysanız ve biraz İngilizce biliyorsanız, AnandTech sitesine denk gelmiş olmalısınız. Erken büyümüş bir genç tarafından 1997 yılında kurulan teknoloji haber sitesi ana kartlardan ve diğer PC bileşenlerinden günümüzün mobil cihazları hakkında birçok yararlı teknik analizle okuyucularına hizmet veriyor.

Büyük deneyimi ve uzmanlığıyla tanınan, sitenin kurucusu Anand Lal Shimpi geçtiğimiz hafta sonu teknoloji gazeteciliğini bıraktığını ve bundan böyle Apple’da çalışacağını açıkladı. Bir Apple sözcüsü de işe alınma haberini Recode sitesine doğruladı, ancak teknoloji gazetecileri arasında en büyük otoritelerinden birisi kabul edilen ismin teknoloji sektörünün devlerinden birinde işe başlamasıyla ilgili çok fazla detay vermedi.

Shimpi daha önce danışmanlık işleriyle uğraşıyordu, donanım üreticilerine katı hâl sürücüleri gibi bileşenlere dair sorunların belirlenmesi ve çözülmesi noktasında yardımlarını srunuyordu. Ayrıca bir yandan da AnandTech’in arkasındaki isim olarak çalışmalarını sürdürüyordu. AnandTech sitesi bazı akıllı telefon üreticilerinin cihazlarının performansını benchmark sonuçlarında daha yüksek çıkacak şekilde çeşitli oynamalar yaptığını ortaya çıkarmıştı. Shimpi’nin Apple’da cihaz mühendisliğinin karmaşık problemlerine odaklanmasını bekleyebiliriz, bununla birlikte sektördeki derin bağlantıları sayesinde Apple’ın zaten olağanüstü olan tedarik zincirinin biraz daha genişlemesine yardımcı olabilir.

Shimpi’nin AnandTech sitesinde yayınlanan veda notunda sitenin editöryal kadrosunun son bir yılda, onun yokluğuna hazırlık olacak şekilde genişletildiği belirtiliyor. Bu arada sitenin kıdemli mobil cihaz editörü Brian Klug da geçtiğimiz şubat ayında siteden ayrılmıştı, 9to5Mac’in söylediğine göre, O da Apple’da çalışmaya başladı. Klug ve Shimpi AnandTech’teki işbirliğini Apple’da da sürdürecek gibi görünüyor.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

youtube-yeni-logo-290813

Chromecast ve YouTube birbirleri için yaratılmış iki ürün gibi. Türkiye’de olup da Chromecast sahibi olan kullanıcılar da muhtemelen en çok YouTube’dan yararlanıyor olmalı. Bu iki ürün ve servis de Google’ın stratejisinde önemli yer tutuyor ve birbirleriyle daha sıkı ilişki içinde olmaları da gayet mantıklı görünüyor.

YouTube, Google+ sayfası üzerinden yaptığı duyuruda, Chromecast sahiplerinin YouTube.com sitesi üzerinden sıradaki video listesi kurabileceklerini kaydetti. Yani, Chromecast üzerinde çalacak YouTube videolarının sıralamasını bilgisayarınızdaki Chrome internet tarayıcısı üzerinden ayarlayabileceksiniz.

Bu arada YouTube’un video izleme sayfalarına da çeşitli değişiklikler uygulanıyor. Değişikliklerle birlikte çalma listeleri oluşturmak, videoları çeşitli sosyal ağlar üzerinden paylaşmak kolaylaşacak. Bu arada yeni bir açıklama kutusu da ekleniyor.

Chromecast için getirilen yenilik şu an itibarıyla kullanılabilir, video sayfası için duyurulan değişiklikler ise önümüzdeki birkaç gün içinde sunulacak.

youtube-video-oynatma-sayfa-yeni-300814

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SNAPCHAT "BİZİM HİKAYEMİZ"

snapchat-bizim-hikayemiz-300814

Snapchat sadece hayatınızdan çeşitli kesitleri arkadaşlarınızla paylaşmanızdan ibaret değil. “Bizim Hikayemiz” olarak Türkçe’ye çevirebileceğimiz yeni bir özellik bütün kullanıcılara ulaşmaya başladı. Bu özellik sayesinde konser veya spor karşılaşması gibi aynı canlı etkinlikte çekilmiş fotoğraf ve videolardan oluşan herkese açık koleksiyonlar oluşturup görüntüleyebiliyorsunuz. Arkadaş listenizde olmayanlar bile paylaşımlarınızı görüntüleyebiliyor.

Eğer Snapchat’i uygulamayı kullanan başka kişilerin de olduğu büyük bir etkinlikte kullanıyorsanız, video veya fotoğraf çekimlerinizi daha büyük bir herkese açık koleksiyona ekleyebilirsiniz. Dünyanın herhangi bir noktasındaki Snapchat kullanıcısı uygulamayı açıp söz konusu etkinlikle ilgili koleksiyonu bulabilir ve bunları tek bir Snapchat Hikayesi gibi izleyebilir. Bu özellikte çekimleri kimin yaptığı ortaya çıkarılmıyor, sadece çekimlerin aynı etkinlikte yapıldığı belirtiliyor.

Şirket bu işlevini daha önce ABD’nin Las Vegas şehrinde haziran ayında düzenlenen Electric Daisy Carnival etkinliğinde ve sonrasında da temmuz ayında Brezilya’daki Dünya Kupası finalinde test etti. Her iki senaryoda da sadece Snapchat kullanıcısı olup fiziksel olarak stadyumda bulunanlar bu özelliği test etme fırsatına sahip olmuştu.

Şimdiyse Snapchat Bizim Hikayemiz işlevini herkesin kullanımına açıyor. Şirketin duyuru için hazırladığı blog yazısında da belirttiği gibi, bölgenizdeki bir canlı etkinlikte çekilmiş görüntülerden oluşan koleksiyon varsa, uygulamanın “Son Güncellemeler” bölümünün altında “Canlı” etiketiyle bunu görmek mümkün olacak.

Snapchat’in bu yeniliği daha çok eğlence amaçlı etkinlikler için düşünülmüş olsa da, gazeteciler veya blog yazarları da bu araçtan faydalanabilir.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HAYALİ IKEA KATALOGU

ikea-katalog-300814

Bir Ikea katalogunun sayfalarında gezinmek bir hayal dünyasında dolaşmaya benziyor, dairenizin ne kadar büyük olabileceği noktasında hayaller kurmaya zorluyor. Ancak görünüşe göre, Ikea katalogunun kendisi de hayal dünyasının niteliklerinden fazlasıyla yararlanıyor gibi görünüyor.

The Computer Graphics Society tarafından paylaşılan bilgiye göre, Ikea katalogundaki ürün fotoğraflarının yüzde 75′i bilgisayar grafiklerinin bir ürünü. Kuruluş Ikea’nın gerçek fotoğraflar yerine neden dijital çizimleri tercih ettiğine dair sorusuna, bu yöntemin Ikea’nın tasarımcılarına çok daha fazla esneklik verdiği, ayrıca ürünlerin dünya çapında dağıtıma çıkmasından önce bir de fotoğraflarının çekimiyle vakit kaybedilmediği ve buna bağlı olarak çeşitli engellerin ortadan kaldırıldığı şeklinde bir cevap aldı.

Ikea 2012 yılında yaptığı bir açıklamada 2013 yılında katalogunun yüzde 25′lik kısmının bilgisayar grafikleriyle hazırlanacağını söylemişti. Ancak görünen o ki, şirket kısa zamanda bu hedefin epey üzerine çıkmış.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

APPLE'IN GİYİLEBİLİR ÜRÜNÜ

apple-logo-060614 (800 x 600)

Apple’ın giyilebilir cihazının henüz sızmamasının bir nedeni var, çünkü yakın zamanda piyasaya çıkmayacak. Recode’un haberine göre, iWatch veya Apple’ın nasıl adlandıracağını henüz tam olarak bilmediğimiz akıllı saati gelecek yılın başına kadar mağazaların raflarında yer almayacak. Yine de, bu cihazın dünyaya tanıtımı 9 Eylülde gerçekleştirilecek.

Bu durum Apple’ın akıllı saatinin alışverişin iyice canlandığı yıl sonu tatili dönemini kaçıracağını gösteriyor, yine de şirketin çıkaracağı söylenen iki yeni iPhone modeli satışlarda önemli bir momentumun yakalanmasını sağlayacaktır.

Aslında beklenmesi gereken süre Apple fanatikleri için çok uzun sayılmaz, üstelik Apple’ın en fazla ses getirecek ürünleri tanıtırken geçmişte benzer bir yol izlediğini de biliyoruz. Örneğin iPhone Ocak 2007′de tanıtılmış, ancak piyasaya çıkışı aynı yılın haziran ayında gerçekleşmişti. Buna ek olarak Steve Jobs iPad’i Ocak 2010′da sahneye çıkarak duyurmuş, ancak bu ürünün de çıkışı aynı yılın nisan ayı başlarında gerçekleşmişti. Benzer şekilde yeni nesil Mac Pro’nun gösterimi de geçen yılın WWDC etkinliğinde yapılmış, ürün yıl sonundan itibaren piyasada dağıtılmaya başlamıştı.

Tim Cook defalarca Apple için sürpriz unsurunun hâlâ büyük bir önem taşıdığını söylemişti. Duyuru ve piyasaya çıkış arasında geçen süre de üretim tesislerinden veya idari başvuru dokümanlarından sızacak detayların önüne geçmeyi sağlıyor. Ayrıca Apple için de piyasaya çıkış gününde gelecek büyük talep için yeteri kadar hazırlanma zamanı yaratıyor.

Anlayacağınız, Apple’ın giyilebilir cihazını büyük ihtimalle 9 Eylüldeki basın toplantısındagöreceksiniz. Ne var ki, bu saati bileğine takmak isteyenlerin gelecek yılın başını beklemeleri gerekecek gibi görünüyor.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------PS4'DE KİŞİSELLEŞTİRİLEBİLİR TEMALAR

ps4-ozellestirilebilir-tema-010914

Çok yakında PS4 veya PS Vita oyun konsolunuzun arka planlarını istediğiniz gibi değiştirebileceksiniz, çünkü Sony PlayStation platformuna kişiselleştirilebilir temaları getiriyor.

Sony’nin Tokyo Game Show fuarı öncesinde düzenlediği basın toplantısında yapılan duyuruya göre, yeni özellik yakın gelecekte çıkacak yazılım güncellemesinin bir parçası olarak gelecek.

PS Vita’da özelleştirilebilir temalar duvar kağıdı ve ikonların değiştirilmesine izin verecek. Kendi görüntülerinizi veya fotoğraflarınızı kullanıp kullanamayacağınız henüz bilinmiyor, çünkü etkinlik sırasında gösterilen örnekler tanıtıcı veya indirilebilir içeriklerden oluşuyordu.

Aynı durum PS4 için de geçerli, ancak duvar kağıtları hareketli olabiliyor. Sunum sırasında gösterilen temalar arasında PlayStation meşhur Japon karakterleri Toro ve Kuro da yer aldı. Diğer oyun karakterlerinin de aynı şekilde kullanıldığı görülüyor. PS Vita’da olduğu gibi, kullanıcıların kendi görüntülerini ve fotoğraflarını temalar içinde kullanıp kullanamayacağı bilinmiyor.

PlayStation’ın Japonya hesabında PS Vita güncellemesinin ekim ayında çıkacağının belirtilmesine rağmen, söz konusu temaların ne zaman kullanılabilir olacağı hakkında net bir bilgi verilmedi. Güncellemeyle ilgili haberler çıktıkça bu durum da netleşecektir.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EN İYİ TASARIM ANDROİD WEAR SAAT YAKLAŞIYOR...

asus-akilli-saat-tanitim-davetiye-190814

Berlin’de düzenlenecek IFA 2014 pek çok yeni ürünün görücüye çıkacağı bir podyum olacak. Fuarı boş geçmeyeceğini daha önceden duyuran şirketlerden biri olan Asus, takipçilerinden 3 Eylül tarihini beklemelerini istemiş ve düzenleyeceği etkinliğin davetiyesinde Android Wear işletim sistemli akıllı saatini tanıtacağının ipucunu vermişti. Etkinliğe kısa bir süre kala Asus’tan gelen açıklamalar hem akıllı saate yönelik beklentiyi artırıyor hem de şirketin ürüne olan güvenini ortaya koyuyor.

Çin Merkez Haber Ajansı’nın haberine göre, Asus ”ZenWatch” oadını taşıyan akıllı saatini ”en iyi tasarıma sahip Android Wear akıllı saat” olarak tanımlanıyor. ABD’de 199 doların altında bir fiyata satılacağı söylenen ZenWatch’un Samsung ve LG tarafından üretilen Android Wear işletim sistemli akıllı saatlere rakip olması bekleniyor.

Asus ZenWatch’un hem Çince hem de İngilizce sesle kontrol özelliklerine sahip olacağı söyleniyor. Ancak bu özelliklerin Android Wear ile yerleşik olarak gelen sesli komutlardan farklı ne sunduğu bilinmiyor. Üreticilerin Android Wear’i modifiye etmesine belli bir seviyeye kadar izin verildiği için ekstra özelliklerin başka bir uygulama aracılığıyla sunulması daha olası gözüküyor.

Çin Merkez Haber Ajansı’nın haberinde ZenWatch’un ekim ayından önce piyasaya çıkmayacağı belirtiliyor. Aralarında ABD’nin de bulunduğu bir ülke grubunda satışa sunulması beklenen akıllı saaatin tek bir boyutta olacağı ve bir Android telefonla eşleştirilmeden de kullanılacağı ifade edildi.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

iCLOUD'A SALDIRI

Jennifer Lawrence

Ünlü oyuncular Jennifer Lawrence ve Kirsten Dunst, pop müzik yıldızı Ariana Grande ve top model Kate Upton’ın da aralarında bulunduğu ünlü kadınlara ait çıplak, yarı çıplak ve müstehcen fotoğraflar forum sitesi 4chan aracılığıyla internete sızdı. Fotoğrafların nasıl ele geçirildiği henüz tam olarak bilinmese de, isimsiz 4chan kullanıcıları görüntülerin ünlülerin Apple iCloud hesaplarından ele geçirildiğini belirtti.

iPhone, iPad ve Mac kullanıcılarının cihazları arasında fotoğraf, ayar, takvim ve veri senkronizasyonu gerçekleştirmesini sağlayan servis, daha önce kafa karıştırıcı ve güvenilmez olduğu gerekçesiyle eleştirilmişti. Sızan fotoğrafları en çok konuşulan ünlü olan Jennifer Lawrence, bu yıl MTV’ye verdiği bir röpörtajda iCloud’a dair memnuniyetsizliklerini dile getirmişti.

Saldırganların paylaştıkları görüntü arşivi üzerinde ne zamandan beri çalıştıkları da akılları kurcalayan bir başka soru. Fotoğrafları sızdırılan ünlülerden biri olan Scott Pligrim Dünyaya Karşı’nın yıldızı Mary Elizabeth Winstead, paylaşılan fotoğraflarının yıllar önce çekildiğini ve silindiğini ifade etti. Winstead fotoğraflarının daha önce geçirilmiş olabileceğini de sözlerine ekledi.

Gawker’da yer alan haberde ise büyük sızıntının ipucunun geçtiğimiz hafta içinde verildiği ve anonim bir forum kullanıcısının fotoğraflara ulaştığını açıkladığı belirtiliyor. Aynı kullanıcı saldırının sorumluluğunu da üstlenirken, elinde başka fotoğraf ve videoların bulunduğunu da açıkladı. Ancak saldırgan yeni görüntüleri paylaşmak için kendisine Bitcoin veya PayPal aracılığıyla para transfer edilmesini talep etti. Gawker dedikodu sitesi TMZ’nin de fotoğrafları ele geçirmeye çalıştığı, ancak 4chan kullanıcısının bu teklifi reddettiğini bildirdi.

Fotoğrafı sızan ünlülerden Ariana Grande sözcüsü aracılığıyla yaptığı açıklamada fotoğrafların sahte olduğunu dile getirdi. Sızıntının kurbanlarından Victoria Justice de Twitter hesabı aracılığıyla fotoğrafların kendisine ait olmadığını öne sürdü.

Ancak fotoğrafları sızan ünlülerin büyük bir kısmı fotoğrafların doğruluğunu kabul etti. Mary Elizabeth Winstead ancak bir zavallının bu işe kalkışabileceğini belirtti. Fotoğrafları en çok konuşulan isim olan Jennifer Lawrence ise sözcüsü aracılığıyla BuzzFeed sitesine bir açıklama gönderdi.

Lawrence açıklamada sızıntıyı ”çirkin bir gizlilik ihlâli” olarak tanımladı. Fotoğrafları paylaşan kişiler hakkında da yasal yaptırım uygulanacağını belirten Lawrence’ın sözcüsü, bu yasal yaptırımların ne olacağı konusunda bir bilgi vermedi. Mashable fotoğrafları paylaşan yüzlerce Twitter hesabının kapatılmış olmasına dikkat çekti.

Fotoğrafları sızdıran kişiyi de yakalanması durumunda oldukça ağır bir ceza bekliyor. 2012 yılında Mila Kunis ve Scarlett Johansson’ın da aralarında bulunduğu ünlülerin kişisel e-posta hesaplarını ele geçiren bir kişi, 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PROJECT WING

google-project-wing-290814

Google’ın sürücüsüz otomobillere yönelik ilgisi birkaç yıldır teknoloji dünyasının en önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor. Ancak şirketin üzerinde çalıştığı otonom taşıt projeleri sürücüsüz otomobille sınırlı değil. BBC ve The Atlantic Google X ekibinin iki yıldır üzerinde çalıştığı ve Project Wing olarak anılan insansız hava araçlarıyla dağıtım projesini ortaya çıkardı. Söz konusu sistem, Amazon’un geçtiğimiz yılın sonunda duyurduğu Prime Air servisiyle ciddi benzerlikler taşıyor.

Google hava araçlarının ürün teslimatında kullanılabileceğini belirtse de, projenin temel amacı olarak felaketlerden sonraki kurtarma faaliyetleri gösteriliyor. BBC’ye konuşan Google X ekibinden Astro Teller, insansız hava araçlarından sadece birkaç tanesinin bile acil durumlarda pek çok kişiye hizmet sağlayabileceğini dile getirdi.

Temel hedef oldukça insani olsa da, Google’dan The Atlantic’e yapılan açıklamada hava araçlarının, tıpkı Amazon’un planladığı gibi, ürün dağıtımında da kullanılabileceği ifade edildi. Halihazırda düzinelerce Google çalışanının bu projede görev aldığı belirtilirken, bu küçük uçan araçlarla ürün teslimatı yapılması için projedeki çalışan sayısının artırılması bekleniyor.

Dört adet elektrikli pervane barındıran hava aracı 1.5 metre kanat genişliğine ve 8.6 kilogramın altında ağırlığa sahip ve bir piste ihtiyaç duymadan havalanabiliyor. BBC’ye göre hava aracının ve taşıdığı yükün ağırlığı en çok 9.97 kilogram olabiliyor. Bu da söz konusu araçların bir oyun konsolunun teslimatında kullanılmasının pek mümkün olmadığı anlamına geliyor. Bilgisayarı kuyruk bölümünde konumlanan aracın güç ünitesi ön kısımda bulunuyor. GPS, kamera ve vericilere ek olarak ivme ölçer ve jiroskoplardan oluşan eylemsizlik ölçüm sensörü hava aracının kendisini konumlandırmasına yardımcı oluyor.

Projenin gelişim sürecinde insanların paketlerini almak için pervanelere doğru hamle yaptığını gözlemleyen Google, yaşanabilecek yaralanmaların önüne geçmek adına özel bir sistem geliştirdi. Google bünyesindeki mühendislerden biri tarafından geliştirilen sistemde olta ipi ve “yumurta” olarak adlandırılan özel bir tutacak kullanılıyor.

Hava araçlarının hem bilgisayarlar hem de insanlar tarafından kontrol edilebileceği bir sistem tasarlayan Google, insanların hava araçlarının hareketini izlemesine ve kontrolünü ele almasına izin veriyor. Bu iznin özellikle paketin sıkıştığı durumlarda faydalı olacacağı ifade ediliyor. Şirket, tıpkı sürücüsüz otomobillerde olduğu gibi, hava araçlarında da otonom yazılımları insani etkileşimlerle geliştirmesi amaçlanıyor.

Google projenin yönetimi için Astro Teller’a ek olarak MIT’den Nick Roy’u da bünyesine kattı. Project Wing’in ABD’de testinde çeşitli sıkıntılar yaşayan Google, testlerin önemli kısmını Avusturalya’da yürütüyor. Avusturalya’nın Project Wing konusunda ABD’ye kıyasla daha “ilerlemeci” fikirlere sahip olduğu ifade ediliyor.

Google YouTube hesabı aracılığıyla yayınladığı videoyla projenin üzerindeki perdeyi tamamen kaldırmış oldu.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MSN MESENGER KAPANIYOR

msn-messenger-290814

Microsoft bir zamanlar pek çok kişinin hayatında vazgeçilmez bir yeri olan MSN Messenger’ı, veya son adıyla Windows live Messenger’ı, 31 Ekimde tamamen sonlandırıyor. Şirket geçtiğimiz yıl MSN Messenger kullanıcılarını Skype’a yönlendireceğini geçtiğimiz yıl açıklamış, ancak servisi Çin’de açık tutmayı sürdürmüştü. 31 Ekim itibarıyla Çin’deki kullanıcıların da Skype’a yönlendirilmesiyle birlikte MSN Messenger’ın 15 yıllık ömrü sona ermiş olacak.

MSN Messenger yayın hayatına 1999′da AOL’un anında mesajlaşma servisine rakip olarak başlamıştı. Her iki şirket de sohbet pazarında hakim olmak için mücadele göstermiş, Microsoft mühendisleri AOL’un sohbet protokolü tersine işleyerek MSN Messenger’ın AIM servisine girişini sağlamış ve bu hamle AOL’un tepkisini çekmişti. Üzerinden geçen yıllarda Microsoft servise yeni özellikler eklemiş, kullanıcılara farklı his simgeleri ve oyun oynama imkanı sunmuştu.

Microsoft MSN Messenger’ın mihenk taşlarını dev yeşil maskotları kullanarak kutlamayı seçmiş olsa da, 15 yıllık yolculuğu sessiz sedasız sona erdirmeyi tercih etti. Bundan beş yıl öncesine kadar internet deneyiminin vazgeçilmez bir parçası olan MSN Messenger, artık internet kullanıcılarının hatırlarında yaşayacak.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3DS VE 3DS XL

nintendo-3ds-290814

3DS serisini nihayet yenileyen Nintendo, taşınabilir oyun konsollarına ikinci analog çubuğunu ekledi. Monster Hunter gibi oyunlar için ikinci analog çubuğuyla kontrol imkanını veren Circle Pad Pro eklentisini bir süredir satan şirket, böylelikle eksik olan “hepsi bir arada” çözümünü oyun severlere sunmuş oldu.

Nintendo 3DS’in yeni tasarımları Japonca olarak gerçekleştirilen Nintendo Direct video etkinliğiyle görücüye çıkarıldı. Söz konusu yeni tasarımda analog pad’lerinin hareket düğmelerinin hemen üzerine yerleştirildiği görülüyor. Şirketin analog pad’ini GameCube oyun kumandasında bulunan “C-stick” analog çubuğuna benzetmesi dikkat çekiyor. Nintendo analog pad’ine ek olarak ZL ve ZR olarak adlandırılan iki butonu daha 3DS serisine ekledi. Serinin tasarımının daha yuvarlak hâle getirilmiş olması da göze çarpıyor.

nintendo-3ds-xl-290814

Daha önce 3.5 inç olan standart 3DS’in ekran boyutu 3.88 inç’e çıktı. 3DS XL’in 4.88 inç’lik ekranı ise herhangi bir boyut değişikliğine uğramadı. Nintendo’dan yapılan açıklamada her iki modelde de 3D görüntüleme sisteminin iyileştirildiği belirtildi. Hem 3 DS’te hem de 3DS XL’de kartuş girişleri cihazın arka tarafından ön tarafa taşınırken, şirket yeni modellerde daha hızlı işlemci kullanılması sayesinde eShop’ta dolaşımın ve mağazadan içerik indirmenin daha hızlı hâle geldiğinin altı çizildi. Nintendo’nun yakında piyasaya süreceği Amiibo figürlerinin oyunlara entegrasyonu için her iki konsolda da NFC özelliği bulunacak.

SD kart yerine microSD kart kullanımına geçen Nintendo, değiştirilebilir pil kullanımını tercih etmesiyle oyun keyfinin bölünmesini istemeyen oyuncuları mutlu edecek bir hamlenin altına imza attı. Donanımı yenileyen Nintendo, 3DS serisinin yeni yazılımla geleceğini açıkladı. Şirket yeni Xenoblade Chronicles oyununu da yenilenen 3DS cihazlarına özel olarak yayınlayacak. Yeni 3DS ve 3DS XL 11 Ekimde Japonya’da satışa sunulacak. 3DS için 16 bin yen (333 TL), 3DS XL içinse 18 bin 800 yen (392 TL) ödemek gerekecek. Yenilenen 3DS serisinin diğer pazarlarda boy göstermesi ise 2015′i bulacak.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

facebook-logo-220614

Facebook’ta arkdaşlarının aylar önce verdiği bir tavsiyeyi aramak için vakit harcayanlar yakında istedikleri bilgiye hızlıca kavuşabilecek. Bloomberg’de yer alan habere göre, sosyal paylaşım sitesi eski paylaşımlarda anahtar kelime kullanarak arama yapma özelliğini test ediyor.

Facebook kullanıcıları söz konusu arama işlemini sadece görmeye yetkili oldukları paylaşımda gerçekleştirebilecek. Kullanıcıların kendilerine saklamayı tercih ettikleri paylaşımlar yine gizli tutulacak. Söz konusu arama özelliği şu an için sadece Facebook’un mobil uygulamalarında test ediliyor. Facebook da Engadget sitesine gönderdiği açıklamada söz konusu özelliği test ettiğini doğruladı. Şu anda sadece belli bir kullanıcı grubunun faydalandığı bu özelliğin önümüzdeki dönemde tüm kullanıcılara açıldığını görmek şaşırtıcı olmayacaktır.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"HERE"

samsung-here-haritalar-android-290814

Google Haritalar Android platformunun en güçlü taraflarından bir tanesi olarak nitelendirilebilir. Ne var ki, Samsung buna alternatif bir çözümü tercihe yönelmenin iyi olacağını düşünerek Nokia’nın Here harita servisini kullanmayı planlıyor.

Yeni duyurulan Gear S akıllı saat ekim ayında piyasaya giriş yaptığında Android için Here uygulamasının da Samsung Galaxy cihazlarına özel beta versiyonu çıkmış olacak. Gear S, Here tarafından sağlanan sesli yaya navigasyon sistemine sahip olacak ve rotalarını uyumlu cihazlarla eşzamanlayabilecek. Here’ı Samsung’un Android akıllı telefonlarına getiren işbirliği, Here harita işlevlerini Güney Koreli şirketin Tizen ile çalışan akıllı saatlerine getiren lisans anlaşmasının bir uzantısı olma özelliğini taşıyor.

Son zamanlarda Google ve Samsung arasındaki ilişki giderek daha sinirli bir hâl alıyor. Google’ın platformundan yoksun Gear S ve sürekli geciken Tizen akıllı telefonu Samsung’un cihaz satışları için Android’e ve Google ekosisteminin geri kalan kısmına olan bağlılıktan uzaklaşma stratejisinin varlığını gösteriyor.

Android için Here da aynı strateji adına atılmış küçük bir adım sayılabilir, ne var ki bunun etkilerinin ne kadar büyük boyutta olacağı da tartışılır. Here iOS uygulaması geçen yılın sonlarında App Store’dan kaldırılmıştı. Ayrıca Kasım 2012′de Here’ın iOS ve Android’e özel yazılım geliştirme araçları da yayınlanmıştı. Nokia Here’ın web versiyonunu da çıkarmış, böylelikle her mobil cihazın herhangi bir özel uygulama kullanmadan harita servisinden yararlanmasını amaçlamıştı. Ancak Google’ın harita servisleri alanındaki hakimiyetine bağlı olarak bu hamle de istenen sonuca ulaşmadı.

Samsung’un bugün yaptığı duyuruda Here Android uygulamasının çevrim dışı çalışma yetenekleri ve performansı ön plana çıkarıldı. Ne var ki, Google’ın Haritalar servisi de güncellemelerle daha da güçlenmeye devam ediyor. Son güncelleme desteklenen bölgelerde çevrim dışı harita desteği ve sürücüler için şerit kılavuzu özelliğini uygulamaya ekledi.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CHROME GÜNCELLEMESİ

google-chrome-kullanici-degistirme

Bilgisayarını veya tarayıcısını gizliliğine saygı duymayan bir kardeş, bir iş arkadaşı veya bir oda arkadaşıyla paylaşmak zorunda kalanlara Google’dan iyi haber geldi. Google Chrome’un en son beta sürümünde eklenen yeni bir menü sayesinde kullanıcılar hızla değiştirilebiliyor. Daha önce kayıtlı olmayan bir kullanıcının tarayıcıdan faydalanmak istemesi durumunda misafir modu devreye sokuluyor. Gizli pencere modu ise misafir moduna geçmek istemeyenlere alternatif olarak sunuluyor.

Windows, Mac ve Linux sürümleri için yayınlanan güncellemenin duyurulduğu Google+ paylaşımına yapılan bazı yorumlarda internet etkinliğini kendisine saklamak isteyenlerin tarayıcıdan çıkış yapması gerektiğine dikkat çekildi. Misafir modunda ise misafir kullanıcının tarama geçmişi otomatik olarak siliniyor. Böylelikle misafirlerin gizlilik konusundaki endişelerinin ortadan kalkması sağlanıyor.

Google söz konusu güncellemeye ek olarak, Mac için 64-bit Chrome beta sürümünü yayınladı. Şirket Windows için 64-bit Chrome’un ana sürümünü birkaç gün önce yayınlamıştı.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BB PORSCHE DESIGN SIZDI

blackberry-porsche-design-1

BlackBerry ve Porsche Design arasındaki işbirliğinin yeni meyvesinin P’9983 isimli akıllı telefon olması bekleniyor. Akıllı telefona ait olduğu iddia edilen fotoğraf geçtiğimiz hafta internete sızmıştı. Hindistan merkezli BlackBerry haber sitesi BBIN, BlackBerry Porsche Design P’9983′e ait olduğu öne sürülen yeni fotoğrafları yayınlarken, bazı özellikleri sızdırmayı ihmal etmedi.

blackberry-porsche-design-2

Üst segmentte konumlanan ve özel üretim olarak tanımlanan P’9983, “Khan” kod adıyla anılıyor. 720 x 720 piksel çözünürlüğünde 3.1 inç OLED ekrana sahip olacağı söylenen P’9983′ün 1 GHz çift çekirdekli işlemcisine 2 GB RAM ve 64 GB dahili hafızanın eşlik etmesi bekleniyor. 8 megapiksel arka kamera, 2 megapiksel ön kamera ve 2100 mAh kapasiteli pil P’9983′ün diğer özellikleri arasında sayılıyor.

blackberry-porsche-design-3

4G bağlantısı barındıracak olan BlackBerry Porsche Design P’9983, kutusundan BlackBerry 10.3 işletim sistemiyle çıkacak. Telefonun arka panelinde deri kullanılmayacak. P’9983′te deri yerine, BlackBerry Z30 ve Q10′da olduğu gibi camın tercih edileceği söyleniyor. Cihazın ön kısmındaki QWERTY klavye alışılagelmiş Porsche Design çizgisini muhafaza ediyor. Köşeli ve büyük tuşlara sahip olan telefonun ekranında çizilmelere karşı dayanıklı olması için safir camın kullanıldığı iddia ediliyor. BBIN’e göre, BlackBerry Porsche Design P’9983 eylül ayı içinde resmiyet kazanacak.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

XBOX ONE EYLÜL GÜNCELLEMESİ ÇIKTI

xbox-one-media-player-290814

Microsoft’un oyun konsolu Xbox One 5 Eylülde Türkiye piyasasına giriş yapıyor ve bu konsolu satın alanlar yeni bir güncellemeyle karşılaşacaklar gibi görünüyor. Microsoft her ay düzenli şekilde Xbox One için güncellemeler çıkarıyor. Eylül güncellemesi birkaç gün önce yayınlandı.

Xbox Live ekibinden Larry “Major Nelson” Hyrb’in söylediğine göre, gelecek ayın güncellemesi daha ağustos bitmeden dağıtıma çıktı. Dünya çapındaki Xbox One kullanıcıları yeni özellikler ve güncellemeleri birkaç gün önceden elde etme fırsatı buldu. Güncellemelerle birlikte kişisel medya dosyalarını Xbox üzerinde oynatmak mümkün olacak. Parti sistemine getirilen güncellemeler, Xbox ile etkileşimi artırıcı yöntemler, Xbox SmartGlass için yeni sosyal özellikler Eylül güncellemesinin önemli başlıkları arasında bulunuyor.

Erken dağıtıma çıkan güncellemeyle birlikte gelen yeni Medya Oynatıcı uygulaması sayesinde USB portundan bağlanan bir cihazdan dosyaları oynatmak mümkün oluyor. Güncellenen parti uygulaması da parti aktivitelerini veya aynı oyunu kimlerin oynadığını görme ve sessize alma gibi hızlı işlemleri gerçekleştirmeye imkan sağlıyor. SmartGlass için de çeşitli yenilikler mevcut.

Ayrıca bundan böyle Aktivite Kaynağı üzerinden durum mesajları gönderme, kaynak içinden veya Oyun Kliplerinden başlıkları paylaşma, mesajlar sohbet görünümünde görüntüleme, Şimdi Çalınıyor çubuğundan oyun videolarını kaydetme gibi özellikler de kullanımda olacak.

Xbox One gelecek ay Türkiye ile birlikte yeni ülkelerde satışa sunulacak. Buna bağlı olarak yazılımda da yeni bölgeleri destekleyecek çeşitli eklentiler yapıldı. Xbox One Kinect sesli komutları, konsolu TV’yi başlatacak şekilde ayarlama, bant genişliği kullanım göstergesi, Yükleme uygulaması üstünden birden fazla GameDVR kliplerini tek seferde silme seçeneği, Avatar Gamerpics resimlerini OneDrive’da kaydetme de Eylül güncellemesinin listesinde bulunuyor.

Xbox One Eylül güncellemesiyle ilgili daha fazla bilgiyi aşağıdaki videoda bulabilirsiniz.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
APPLE 9 EYLÜL HAZIRLIĞINA BAŞLADI

apple-yapi-9-eylul-290814

Apple’ın 9 Eylül günü düzenleyeceği basın toplantısında tanıtacağı birçok şey var ve açıkça görülüyor ki, şirket herhangi bir masraftan da kaçınmıyor. MacRumors’ın haberine göre Apple, etkinliğe ev sahipliği yapacak Flint Performans Sanatları Merkezinde üç katlı büyük bir yapı inşa ediyor.

De Anza Koleji’nin Cupertino yerleşkesi içinde bulunan alanın etrafı bariyerlerle çevrildi ve bunun güvenlik amacıyla yapıldığı söylendi. Okulun yetkilileri beyaz duvarların arkasında neyin olduğu hakkında herhangi bir ipucu vermiyor, sadece müşterinin talepleri doğrultusunda bu konuyu tartışmaya müsait olmadıklarını söylemekle yetiniyorlar.

İki yeni iPhone’un ve şirketin uzun zamandır beklenen akıllı saatinin tanıtılmasının beklendiği büyük etkinlikle ilgili olarak şimdiden birçok dedikodu ortalıkta dolaşıyor. Üç katlı yapı da bunlara yenilerini ekleyecektir. Yapının büyüklüğü kafada birçok soru işaretinin dolaşmasına neden oluyor? Bu kadar büyük bir alana neden ihtiyaç duyuluyor? Apple’ın en yeni ürünleri ve HomeKit gibi yazılımları için büyük bir gösterim mi planlanıyor?

İki binin üzerinde koltuk kapasitesiyle Flint Merkezi, Apple’ın genellikle etkinlikleri için seçtiği diğer salonlardan daha büyük. Burası geçmişte de önemli bir tanıtıma ev sahipliği yapmıştı. Steve Jobsorijinal Macintosh’u 30 yıl önce burada tanıtmıştı.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TANITIMA AZ KALDI!!!!!!!!

apple-9-eylul-davetiye-280814Apple’ın 9 Eylül tarihinde bir basın toplantısı düzenlemesi, bu toplantıda iPhone 6 ve iWatch’u tanıtması bekleniyordu. Dedikodusu ortalıkta dolaşan tarih nihayet resmiyet kazandı. Apple basın kuruluşlarına gönderdiği davetiyelerle 9 Eylülde gerçekleşecek toplantıyı doğruladı.

Davetiyede “Wish we could say more.” şeklinde bir slogan yazıyor. Bunu “Daha fazlasını söylemeyi dileriz.” şeklinde çevirebiliriz. Bu slogan içinde birçok anlamı barındırıyor. “Söylemek” fiilinden yola çıkarak Siri ve sesle kontrolle ilgili yeni özelliklerin tanıtılmasını bekleyebiliriz. iWatch’un genellikle sesle kontrol edilecek bir cihaz olacağı söyleniyor. Bu  şekilde iWatch’un bu özelliğine bir gönderme yapılmış olabilir.

“More” yani “daha fazla” kelimesi de daha büyük ekranlı iPhone telefonunu işaret ediyor olabilir. Apple’ın bu etkinlikte bir yerine iki iPhone 6 modeli tanıtması bekleniyor.

9 Eylül tarihine kadar birçok söylenti ve sızıntıyı görmeye devam edeceğiz. Bunları Teknoblog’da aktarmayı sürdüreceğiz.

Apple 9 Eylül akşamı saat 8′de başlayacak etkinliği muhtemelen Apple TV ve web sitesi üzerinden yayınlayacaktır. Etkinliği canlı olarak takip edin veya etmeyin, sizi Teknoblog’a bekliyoruz. O akşam haber ve analizlerimizle yanınızda olacağız. Şimdiden ajandanıza not etmeyi unutmayın.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HTC ONE MINI 2

HTC One (M8)’den kısa bir süre sonra duyurusu gerçekleştirilen HTC One mini 2 birkaç haftadır Türkiye’de de satılıyor. Test merkezimize ulaşan bu orta üst sınıf kompakt Android telefonunun kutu açılışını birlikte yapıyor, ilk gezintiyi birlikte yapıyoruz. Detaylı incelemesi de ilerleyen günlerde Teknoblog’da olacak. İyi seyirler!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

iPHONE 6'YA NFC DESTEĞİ

iphone-5s-inceleme-00026

Apple uzun zamandır NFC’yi iPhone’a eklemekte direndi, ancak görünüşe göre şirket, iPhone 6 ile aynı zamanda çıkarmayı planladığı mobil ödeme sisteminin muhtemelen bir parçası olacağı için en sonunda bu teknolojiyi kucaklayacak. Wired’ın haberine göre, Apple’ın gelecek nesil akıllı telefonları Google Wallet ve benzerleriyle rekabet edecek yepyeni mobil ödeme sistemi platformunu barındıracak.

Yakın Alan İletişim veya kısaca NFC olarak adlandırılan teknolojinin de bu stratejinin bir parçası olacağı söyleniyor. Yine de, Apple’ın tüketicilere cüzdanlarını iPhone’larıyla değiştirmelerini sağlayacak mobil ödeme sisteminin başka hangi niteliklere sahip olacağı şu an için bilinmiyor.

The Information tarafından temmuz ayında verilen bir haberde Apple’ın kredi kartı şirketleri ve bankalarla mobil ödeme sistemi projesiyle ilgili olarak görüşmeler yürüttüğü belirtilmiş, bir kaynak Visa’nın bu girişimi desteklemek için anlaşma imzaladığını kaydetmişti. Aynı haberde NFC’nin Apple’ın yaklaşımında rol aldığı belirtilmiş, ayrıca sızan çeşitli iPhone 6 çizimlerinde de bu teknoloji için gerekli donanımın yer aldığı dikkat çekmişti.

Mobil ödeme sistemleri pazarındaki şirketler içinde henüz tam anlamıyla uçuşa geçen ve hakimiyet kuran bir şirket bulunmuyor. Bu durum Türkiye’de de, ABD’de de, dünyanın diğer ülkelerinde de aynı. Ancak Apple bu alanda kendisini güçlü bir konumda bulabilir. Zaten şirket şu anda iTunes ve App Store sayesinde milyonlarca kullanıcının kredi kartı bilgilerini elinde tutuyor. Ayrıca iPhone 5s ile birlikte gelen güvenlik özelliği TouchID de mevcut.

Apple’ın üstünde çalıştığı sistem ne olursa olsun, birçok rakibin bulunduğu bir alanda başarılı olması için eksiksiz, basit ve sezgisel olmalı. Zaten bu üç nitelik Apple’ın her ürününde bulunuyor, bu da Cupertino şirketinin önünde büyük bir fırsatın bulunduğunu gösteriyor. 9 Eylülde detayları görmeyi bekliyoruz.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SONY IFA 2014 ÜRÜNLERİ

sony-ifa-2014-280814

Önümüzdeki hafta Berlin’de düzenlenecek olan IFA 2014′te pek çok şirket yeni ürünlerini görücüye çıkaracak. Bu şirketlerden biri olan Sony, IFA 2014′teki ağır toplarının siluetini yayınladığı bir videoyla gösterdi. Videoya bakıldığında Sony’nin önümüzdeki hafta yeni amiral gemisi telefonu ve bir tablete ek olarak, bir akıllı telefonu daha duyuracağını açıkladı. Müstakbel amiral gemisinin Xperia Z3, tabletin ise Xperia Z3 Tablet Compact olmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Videoda görülen küçük cihazın ise geçtiğimiz yıl duyurulan Xperia Z1 Compact’ın devamı niteliğinde olması öngörülüyor.

Videoda Sony Xperia serisinin güçlü noktalarına dair bazı şifreli mesajlar da yer alıyor. Su geçirmezlik ve uzun pil ömrü gibi özellikler havuza atlayan insanlar veya bir koşucunun “Devam ediyor” sözüyle veriliyor. Sony yeni cihazlarını 3 Eylülde IFA 2014 kapsamında düzenleyeceği özel basın etkinliğinde resmen duyuracak.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

acer-liquid-jade-liquid-leap-280814

Acer önümüzdeki hafta Berlin’de düzenlenecek IFA 2014′te görücüye çıkaracağı iki ürününü erkenden duyurmayı tercih etti. Bu ürünlerden biri daha önce Tayvan’da düzenlenen Computex fuarında boy gösteren egzersiz bilekliği Liquid Leap. 1 inç’lik dokunmatik bir ekrana sahip olan bilekliğin tasarımında daha dayanıklı olması için ağırlıklı olarak kauçuk kullanılmış. Herhangi bir alerji oluşturma riski bulunmayan Liquid Leap, hem erkekler hem de kadınlar tarafından rahatlıkla kullanılabilecek bir ürün izlenimi veriyor. Kullanıcının adımlarını sayabilen, koştuğu mesafeyi ölçen, yaktığı kalori miktarını ve uykusunu takip eden bileklik, eşleştiği akıllı telefonda çalan şarkıların kontrol edilmesini mümkün kılıyor.

Bluetooth 4.0 teknolojisini barındıran Liquid Leap’in pil ömrünün yedi güne kadar çıkabileceği belirtiliyor. Siyah, beyaz, pembe, yeşil ve turuncu renk seçenekleri bulunan Liquid Leap, önümüzdeki ayın sonlarında aralarında İngiltere’nin de bulunduğu ülkelerde satışa sunulacak.

Orta sınıfta konumlandırılan akıllı telefon Liquid Jade’de 5 inç bir ekran bulunuyor. IPS LCD tekn0lojisini barındıran bu ekran HD görüntü kalitesi sunuyor. Sadece 7.5 mm. kalınlığındaki Liquid Jade’in arkasındaki 13 megapiksel kameraya 2 megapiksel ön kamera eşlik ediyor. Kutusundan Android 4.4 KitKat işletim sitemiyle çıkacak olan telefonda değiştirilemeyen 2100 mAh kapasiteli bir pil bulunuyor. Mobil bağlantı konusunda ise Acer 4G yerine 3G’yi tercih etmiş.

Siyah, beyaz, pembe ve yeşil renk seçenekleriyle raflardaki yerini alacak olan Acer Liquid Jade’in satış fiyatı konusunda bir açıklama yapılmadı. Liquid Leap’in ise İngiltere’de 79.99 pounddan satılacağı belirtildi.

Kaynak: Teknoblog





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder