Kısa açıklama
Sınavlarla boğuşan ve bu sene önemli bir sınava girecek olan Oyun Eleştirmeni bir arkadaşınız./OYUNELESTİRMENİ.BLOGSPOT.COM
Tanıtım
Merhaba Ben Cem Mustafa Selçuk !
Anlayacağınız Oyunları eleştirmeyi oynamayı seven bir arkadaşınızım.

Bu Yıl beni çok aktif göremeyecek olsanızda[önemli bir sınava çalışıyor olacağım] Bunlar



youtube.com/tvoyunelestirmeni
Hayatta övündüğünüz şeyler
Örnekler: Liseden sağ salim mezun oldum, 3 çocuğum var vs.

9 Aralık 2014 Salı

GÜNÜN TEKNOLOJİ HABERLERİ(09.12.2014)

YOUTUBE'DAN SES KİTAPLIĞI
youtube-ses-kitapligi-091214
Content ID ve YouTube ekipleri, YouTube’a içerik yükleyen pek çok kişinin başını ağrıtan telif hakkına sahip ses probleminin etkilerini minimuma indirmek için YouTube Audio Library adını taşıyan bir ses kütüphanesi oluşturdu. YouTube Ses Kitaplığı arama sistemi sayesinde kullanıcılar videolarında bulunan bir şarkının videoda yer almaya uygun olup olmadığını görebilecek.
Söz konusu sistem Youtube’un halihazırda uyguladığı “yükle ve bekle” sisteminin yerini alacak. Mevcut sistemde kullanıcılara şarkıyı yüklemeleri sırasında herhangi bir uyarıda bulunulmazken, birkaç gün sonra gelen “telif hakkı” temalı bir uyarı mesajı içerik sahipleri için fazlasıyla can sıkıcı olabiliyor. YouTube Ürün Müdürü Tim Grow, YouTube Ses Kitaplığı sayesinde can sıkıcı uyarıların ve bu uyarıları bekleme süreçlerinin ortadan kalkacağını dile getirdi.
İçerik sahipleri YouTube’un herhangi bir telif hakkı veya ücret talep etmeden sunduğu içeriklere de YouTube Ses Kitaplığı üzerinden erişebilecek. Ses kütüphanesi içinde yer alan Ücretsiz Müzik, Reklam Destekli Müzik ve Ses Efektleri sekmeleri altında bulunan parçaları “indir” ikonuna tıklayarak indiren kullanıcılar, bu ses dosyalarından videolarında faydalanabilecek. İçerik yaratıcılarının YouTube’un bu yeni hizmetini mutlulukla karşılayacağını söylemek yanlış olmayacaktır.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
VIMEO 4K'YA HIZLI BİR GİRİŞ YAPIYOR
vimeo-logo-091214
Son dönemin en popüler görüntü teknolojisi olan 4K’nın kapsama alanı her geçen gün biraz daha genişliyor. 4K’yı destekleyen monitör ve televizyonlara sürekli yenileri eklenirken, video içerik servisleri de kullanıcılarına 4K içerikleri ulaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor. 4K oyununa giren video servisleri arasına son katılan ise Vimeo oluyor. Ancak Vimeo’nun 4K görüntüleri ulaştırma yöntemi, şirketin klasik video izletme yöntemlerinden biraz daha farklı olacak. Platforma yüklenen 4K içerikleri izlemek isteyenlerin içeriği cihazlarına indirmesi gerekecek. 4K içerikler internet üzerinden izlenemeyecek.
Vimeo’nun 4K içeriklerin internetten izlenmesine izin vermemesinin altında henüz bu uygulama için erken olduğu düşüncesi yatıyor. Vimeo CTO’su Andrew Pile, halihazırda pek çok cihazın 4K içerikleri destekleyecek kapasitede olmadığına dikkat çekiyor. Pile’ın bu yargıda bulunurken Vimeo’nun istatistiklerinden yola çıkarak hareket etmiş olması muhtemel gözüküyor. Servise mobil cihazlar üzerinden ulaşan kullanıcı sayısı sürekli olarak artarken, Vimeo da geçtiğimiz günlerde mobil sitesinde yaptığı güncellemeyle bu alana verdiği önemi vurgulamıştı.
Şirket 4K içeriklerin internetten izlenmesi konusunda da oldukça umutlu. Vimeo yöneticileri, 4K içeriklerin internet üzerinden izlenmesi konusunda yeni iMac’in bir dönüm noktası olacağını belirtiyor. Vimeo’daki 4K içeriklere servisin VOD mağazası üzerinden erişmek mümkün olacak.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FACEBOOK'TAN 2014 DEĞERLENDİRMESİ
facebook-logo-220614
2014’ün son ayına girilmesiyle birlikte, çevrim içi platformların hazırladığı özel yıl sonu değerlendirme dosyaları ve istatistikleri de birer birer ortaya çıkıyor. Spotify, Instagram ve Apple’ın ardından Facebook da 2014 için hazırladığı özel değerlendirme sayfasını yayına açtı. Popüler sosyal paylaşım sitesi bu sayfanın yanı sıra bazı ilginç istatistikleri de kamuoyuyla paylaştı.
2014 yılında Facebook üzerinde en çok konuşulan konu Brezilya’da düzenlenen Dünya Kupası oldu. Turnuvanın yarı finalinde Brezilya-Almanya ve finalinde Almanya-Arjantin arasında oynanan müsabakalar, bugüne kadar Facebook üzerinde en çok konuşulan spor olayları listesinde ilk iki sırada yer alıyor. Dolayısıyla Dünya Kupası’nın 2014’te Facebook’un en popüler konusu olması kulağa hiç şaşırtıcı gelmiyor. Ebola virüsünün yayılması Facebook’ta en çok konuşulan konular listesinde ikinci sırada yer bulurken, üçüncülük Brezilya Devlet Başkanlığı seçimlerinin oldu. İlk 10’un geri kalanında ise sırasıyla Robin Williams’ın ölümü, Buzlu Kova Kampanyası, İsrail’in Gazze saldırısı, Malezya Havayollarının kayıp uçağı, Ulusal Amerikan Futbolu Ligi’nin (NFL) final müsabakası (Super Bowl), Michael Brown’ın polis tarafından öldürülmesinin ardından Ferguson’da başlayan olaylar ve 2014 Soçi Kış Olimpiyatları yer aldı.
DEĞERLENDİRMEYİ BU LİNKTEN İZLEYEBİLİRSİNİZ: http://vimeo.com/113985775
Facebook 2014 verilerini açıklarken, Türkiye’ye dair ilginç bir sıralamayı da ortaya çıkardı. Facebook üzerinde gerçekleştirilen yer bildirimi verilerine göre, 2014’te Türkiye’de en çok ziyaret edilen yer İstanbul Sultanahmet Meydanı oldu. Yine İstanbul’da bulunan tema parkı Vialand listenin ikinci sırasında yer alırken, ilk üçü tamamlayan mekan Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu oldu. Türkiye’de en çok ziyaret edilen mekanlar listesinin devamını ise sırasıyla Emirgân Korusu, Üsküdar Sahili/ Kız Kulesi, Şanlıurfa Balıklı Göl, Darıca Hayvanat Bahçesi, Forum İstanbul Alışveriş Merkezi, Eyüp Sultan Camii ve Ankara Gençlik Parkı oluşturuyor.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
WINDOWS 8.1 ARTIK MKV DOSYALARINI DESTEKLİYOR
windows-8-1-090814
Microsoft MKV formatını yerel olarak desteklemeye ilk olarak bu yıl içinde oyun konsolu Xbox One ile başlamıştı. Şirket şimdi de Windows’a söz konusu desteği getiriyor. Bundan böyle Windows 8.1’in yerleşik video oynatma uygulaması aracılığıyla MKV formatındaki videoları izlemek mümkün olacak. Söz konusu video formatı özellikle internetten korsan olarak indirilen dizi, film ve televizyon programlarıyla özdeş hâle gelirken, Microsoft’un desteği MKV’ye ihtiyaç duyduğu meşruluğun bir kısmını sağlaması açısından önem taşıyor.
Pek çok içerik sağlayıcısı videolarını indirilebilir biçimde sunmak yerine internet üzerinden izlenir bir format içinde yayınlamaya devam edecek olsa da, Microsoft’un MKV desteğini sunması, Windows 8.1 cihaz sahiplerini VLC Media Player gibi ekstra yazılımları indirmekten kurtarması nedeniyle ayrı bir önem taşıyor. Microsoft’un Windows 10 ile birlikte MKV’ye ek olarak FLAC formatındaki ses dosyalarını da desteklemeye başlaması bekleniyor. Microsoft’un Windows 8.1’de sunduğu MKV desteği işletim sisteminin codec ve altyazı desteği tarafından sınırlansa da, Windows 10 ile birlikte bu kısıtlamaların ortadan kalkması öngörülüyor.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
İLK GİZLİLİK UYGULAMALARI MAĞAZASI HİZMETE GİRİYOR
blackphone-091214
Edward Snowden’in ABD Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) izleme ve dinleme faaliyetlerini açığa çıkarmasının ardından “gizlilik” mobil cihaz sahiplerinin öncelikli kaygı alanlarından biri haline gelmişti. Bu kaygının oluşturduğu ihtiyaca yanıt vermek için tasarlanan Blackphone, gizliliği merkeze alan özellikleriyle ön plana çıkmış ve kullanıcılara yeniden verileri üzerinde tam kontrole sahip olabilecekleri mesajını vermişti. Android 4.4.2 KitKat’ın farklılaştırılmış bir versiyonu olan PrivatOS ile çalışan telefon; aramaları, kişi listelerini, mesajlaşmayı, takvimleri ve internette gezinmeyi mümkün olduğunca güvenli kılma taahhüdüyle yola çıkmıştı. Ancak Blackphone’un güvenlik odaklı özü, aynı zamanda büyük bir dezavantajı da beraberinde getirmişti. İletişimini tamamen özel tutmak isteyen Blackphone sahiplerinin cihazla birlikte gelen uygulamalar dışında bir uygulama kullanması mümkün değildi. Ancak şirket kısa süre içinde faaliyete geçirmeyi planladığı gizlilik odaklı uygulama mağazasıyla bu durumu da değiştirmeyi amaçlıyor.
Uygulama mağazası PrivatOS’in başlangıcından bu yana gerçekleştirilen en büyük yenilik olacak. Önümüzdeki yılın başında faaliyete geçecek olan mağaza “Silent Space” adını taşıyacak. Özünü Silent markalı uygulamaların oluşturacağı mağazada üçüncü taraflara ait güvenliğe önem veren uygulamalara da yer verilecek. Uygulama mağazasını getiren güncellemeyle birlikte “Spaces” adını taşıyan ve Blackphone sahiplerine kişisel ve kurumsal uygulamalarını ve verilerini ayırma imkanı veren özellik de faaliyete geçecek.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
LG"G PEN"
lg-g3-stylus-260814-1
Son iki yılda piyasaya sürdüğü amiral gemisi akıllı telefonlarıyla dikkat çekici bir performans sergileyen LG, akıllı telefon pazarının izlemeye değer oyuncularından biri haline gelmiş durumda. Şirketin bu yıl piyasaya sürdüğü LG G3, akıllı telefon pazarında kriterleri belirleyen bir cihaz olmuş ve rakiplerini LG’nin izlerini takip etmeye zorlamıştı.
LG G3 piyasa dinamiklerini belirlese de, bu durum şirketi bazı piyasa alışkanlıklarını LG G3’e uygulamaktan alıkoymamıştı. Geçtiğimiz eylül ayında IFA 2014’te tanıtılan ve özel bir kalemle birlikte gelen LG G3 Stylus, şirketin bu yaklaşımının en somut örneklerinden birini oluşturmuştu. LG’nin gerçekleştirdiği son ticari marka başvurusu ise önümüzdeki dönemde Güney Koreli şirketin cihazlarında özel kalem kullanımının daha da sıklaşacağını gösteriyor. Özel kalem için “LG G Pen” isminin seçilmiş olmasıysa şirketin akıllı telefonlarındaki isimlendirme stratejisinden vazgeçmeyeceği şeklinde yorumlanıyor. LG’nin 2015’teki amiral gemisi olması beklenen LG G4’ün G Pen ile birlikte mi geleceği, yoksa G Pen’in ayrı bir versiyon eşliğinde mi sunulacağı ise henüz bilinmiyor.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NINTENDO AMIIBO'LARINI GERİ ÇEKİYOR

nintendo-amiibo-110614
Nintendo bu yıl içinde Amiibo adını verdiği NFC destekli özel oyuncaklarını piyasaya sürmüştü. Ancak şirketin Amiibo’lara ilişkin yaklaşımının sabırlı olduğunu söylemek pek mümkün değil. Nintendo tarafından Wired’a yapılan açıklamada bazı Amiibo figürlerinin piyasadan çekileceği belirtildi. Hangi Amiibo figürlerinin raflara veda edeceği konusunda somut bir bilgi verilmezken, Super Mario ve Link gibi karakterlere ait figürlerin satışının sürdürüleceği ifade edildi.
Nintendo’dan yapılan açıklama; Marth, Wii Fit Antrenörü ve Villager gibi figürlerin bulunmasının neden zorlaştığını da ortaya koyuyor. Şirketin aldığı kararın ardından figürlerin üretimini sonlandırdığı ve stokların da azalması nedeniyle tedarik sıkıntısı yaşandığı anlaşılıyor. Söz konusu tedarik sıkıntısının üstüne Nintendo’dan yapılan açıklamanın da eklenmesi, bu Amiibo figürlerinin de fiyatının artmasına sebep oldu. Super Smash Bros’un favori karakterlerinden Marth’ın Amiibo figürünün fiyatı Amazon ve eBay’de 90 dolara kadar yükseldi.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
STEVE JOBS'UN GİZEMLİ İFADE VİDEOSU
steve-jobs-241114
CNET’te yer alan habere göre; Associated Press, CNN ve Bloomberg’in avukatları, Apple kurucusu Steve Jobs’un ölümünden önce dijital haklar yönetimi davası kapsamında verdiği ifadenin videosunun yayınlanması için çaba gösteriyor. Ölümünden altı ay önce kaydedilen videoda Steve Jobs’un Apple’ın güvenlik konusundaki duruşu hakkında bilgiler verdiği ve şirket hakkındaki gözlemlerini paylaştığı belirtilirken, iTunes’un güvenlik sistemi tarafından sistem dışı bırakılan rakipler Jobs tarafından “ikincil zarar” olarak tanımlanmıştı.
Yaklaşık iki saat uzunluğundaki ifade videosu ilk olarak Apple aleyhine açılan iPod/iTunes tekel davasının geçtiğimiz hafta gerçekleşen bir duruşmasında kanıt olarak yayınlanmıştı. Avukat Thomas Burke, mahkemeye yaptığı başvuruda mahkemede ifade olarak kullanılan bir videoya erişimin kısıtlanmasının adaletli olmadığını belirtti. Burke videonun kamu yararına olabilecek açıklamalar barındırdığına da dikkat çekti. Burke Apple’ın baş avukatıyla konuya ilişkin olarak temasa geçse de, olumsuz yanıt aldı.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KORSANLAR:INTERVIEW'İ YAYINLAYIN
sony-pictures-091214
Sony Pictures’ın uğradığı sanal saldırının üstünden yaklaşık iki hafta geçmiş olmasına rağmen, kopan fırtınanın dindiğini söylemek pek mümkün değil. Şirketin veri tabanından elde ettikleri hassas verileri parça parça paylaşan sanal korsan grubu GOP, Sony’den aslında ne istediğini de nihayet açıkladı. Tahmincileri yanıltmayan GOP, Sony’den şimdiden büyük tartışma yaratan sinema filmi The Interview’i vizyona sokmamasını istedi.
Başrollerinde Seth Rogen ve James Franco’nun bulunduğu The Interview, Kuzey Kore tarafından “terörizmin filmi” olarak tanımlanıyor. Filmde Rogen ve Franco, Kuzey Kore’ye Devlet Başkanı Kim Jong-un ile röportaja giden, ancak bir anda CIA tarafından Jong-un’a suikast düzenlemekle görevlendirilen iki gazeteciyi canlandırıyor. GOP gönderdiği mesajla temel sıkıntısının filmle ilgili olduğunu ilk kez bu kadar açık biçimde dile getirmiş oldu. Kuzey Koreli devlet yetkilileri ise saldırıyla bağlantılı oldukları iddiasını ısrarla reddetseler de, filmden duydukları rahatsızlığı net biçimde ifade etmişlerdi. Sony’nin bu tehditlere nasıl bir karşılık vereceği merakla bekleniyor. Şirket karar değiştirmedi takdirde, The Interview’in 10 Nisan 2015’te Türkiye’de vizyona girmesi planlanıyor.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SAMSUNG GEAR VR 200 DOLARDAN SATIŞTA
samsung-gear-vr-innovator-edition-131114
Sanal gerçeklik teknolojisinin son kullanıcıya ulaştırılması planında önemli bir mihenk taşına daha ulaşıldı. Samsung’un geçtiğimiz eylül ayında IFA 2014’te duyurduğu sanal gerçeklik başlığı Gear VR, çevrim içi ortamda satışa sunuldu. 200 dolar karşılığında satışa sunulan versiyon Samsung tarafından ”Innovator Edition” olarak adlandırılıyor.
Samsung Gear VR Innovator Edition’ı satın alanların ekran vazifesi görecek bir Samsung Galaxy Note 4’e de sahip olmaları gerekiyor. Güney Koreli şirket ürün sayfasında yaptığı açıklamada, Samsung Gear VR Innovator Edition’ın yazılımcıları ve teknolojinin ilk kullanıcılarını hedefleyen bir cihaz olduğunu net biçimde belirtiyor. Dolayısıyla 200 doları gözden çıkarıp Samsung Gear VR’ı satın alacak olanların, en azından şu anda, bir kez daha düşünmesinde fayda olduğunu söylemek gerekiyor.
                                                                                                                 Tuna
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kaynak:Teknoblog

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder