Kısa açıklama
Sınavlarla boğuşan ve bu sene önemli bir sınava girecek olan Oyun Eleştirmeni bir arkadaşınız./OYUNELESTİRMENİ.BLOGSPOT.COM
Tanıtım
Merhaba Ben Cem Mustafa Selçuk !
Anlayacağınız Oyunları eleştirmeyi oynamayı seven bir arkadaşınızım.

Bu Yıl beni çok aktif göremeyecek olsanızda[önemli bir sınava çalışıyor olacağım] Bunlar



youtube.com/tvoyunelestirmeni
Hayatta övündüğünüz şeyler
Örnekler: Liseden sağ salim mezun oldum, 3 çocuğum var vs.

8 Aralık 2014 Pazartesi

Günün Teknoloji Haberleri(08.12.2014)

APPLE 2014'ÜN EN İYİ UYGULAMA, MÜZİK VE FİLM LİSTELERİ YAYINLANDI!!
itunes-store-2014-en-iyiler-081214
Apple 2014 yılı için seçtiği en popüler uygulama, şarkı ve filmlerini açıkladı. Replay Video EditorTürkiye mağazasının en popüler uygulaması olurken, Threes! de yılın oyunu olarak seçildi.Elevate- Brain Training en iyi ikinci uygulama,Leo’s Fortune da en iyi ikinci oyun oldu.
iPad tarafında ise geçtiğimiz haftalarda iPad’e gelen fotoğraf düzenleme aracı Pixelmator en iyi uygulama seçilirken, Monument Valley de en iyi oyun unvanını elde etti. Hem Threes! hem de Monument Valley geçtiğimiz haziran ayındaki WWDC etkinliğinde Apple Tasarım Ödülü almaya hak kazanmıştı.
Bu arada iPad kategorisinde Storehouse – Visual Storyteller en iyi ikinci uygulama, World of Tanks Blitz ise en iyi ikinci oyun seçildi.
Müzik tarafında Apple Sıla’nın Yeni Ayalbümünü ve İrem Derici’nin Kalbimin Tek Sahibine single’ını favoriler arasında gösterdi. Ayrıca Coldplay’in Ghost Stories ve India’nın Mini World albümleri de yabancı albümler tarafında favoriler olarak listelendi.
Filmlerde ise Çocuk ve Aile kategorisindeki The LEGO Movie en iyiler arasında gösterildi. Bunun yanı sıra Walter Mitty’nin Gizli YaşamıYarının Sınırında ve Büyük Budapeşte Oteli gibi filmler de Apple Store Türkiye’nin favori filmleri arasında yer aldı.
Apple’ın belirlediği “2014’ün En İyileri” ülkelere göre değişiklik gösteriyor.
------------------------------------------------
LG G PRO'YA VEDA
lg-g-pro-2-130214
En büyük rakibi Samsung ile karşılaştırıldığı zaman, LG’nin mobil birim bilançosu oldukça etkileyici gözüküyor. Ancak bu durum LG’nin bir yeniden yapılanmaya gitmesini ve elindeki kaynakları popüler ürünlerine yönlendirmesini engellemiyor. Ancak şirketin aldığı bu karar, zamanında çok sevilen bazı modellerin de artık üretilmeyeceği anlamına geliyor. Gelen haberlere göre, Güney Koreli şirket G Pro serisinin üretimini sonlandırmaya hazırlanıyor.
Başlangıçta Optimus G Pro olarak adlandırılan modelini daha sonra sadece G Pro olarak isimlendirmeyi tercih eden şirket, bu cihazlarıyla müşterilerine üst sınıf özellikleri Optimus G serisine göre daha uygun bir fiyatla ulaştırmıştı. Ancak G ve G Pro serisi arasındaki çizgilerin giderek daha belirsiz hâle gelmesiyle birlikte kullanıcıların ilgisinin G serisine kayması G Pro’nun da sonunu hazırlamışa benziyor. LG G Pro’nun 5.9 inç ekranına karşı LG G3’ün 5.5 inç bir ekrana sahip olması iki seri arsındaki farkın giderek azaldığının somut bir göstergesi olarak dikkat çekiyor.
Şirketin aldığı iddia edilen bu kararın ardından LG’nin 2015 Mobil Dünya Kongresi’nde G Pro 3’ü tanıtmak yerine yılın ortasında duyuracağı LG G4’e odaklanması bekleniyor. LG G3’ün piyasa standartlarını yeniden belirleme konusundaki başarısı göz önüne alınınca, popüler seriye odaklanmak LG için daha anlamlı ve mantıklı bir karar olduğu izlenimi veriyor.
------------------------------------------------
GROOVESHARK RADYOCU OLUYOR
grooveshark-logo-081214
Grooveshark ile ilgili olarak “telif”, “dava”, “yasal açıdan tartışmalı” gibi kelime ve kalıpların geçmediği bir habere rastlamak pek kolay değil. Ancak 2015’in gelişiyle birlikte bu durumun değişmesi muhtemel gözüküyor. Yeni bir sayfa açmaya hazırlanan şirket, önümüzdeki dönemde plak şirketleriyle iyi geçinmeyi amaçlıyor. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Grooveshark 2015’te Pandora benzeri bir dijital radyo istasyonu kuracak ve çalan tüm şarkılar için telif ücreti ödeyecek. Halihazırda Broadcasts olarak anılan servis için Grooveshark kullanıcılardan aylık 0.99 dolar alacak.
Ancak Grooveshark’ın plak şirketleriyle olan ilişkilerinin pek iyi olmaması, akıllara servisin geleceğiyle ilgili bazı sorular getiriyor. Grooveshark, Broadcasts’i ayrı bir yapı ve bir internet radyosu şeklinde sunarak ABD’de devlet tarafından belirlenen telif haklarından faydalanmayı ve plak şirketleriyle yapılacak gergin görüşmelerden kurtulmayı amaçlıyor. Grooveshark’ın yeni servisinin iOS ve Android’de de yerini alması bekleniyor.
------------------------------------------------
CANDY CRUSH PARLAMENTOYA SIZDI
Candy Crush Saga
Toplantılar esnasında Twitter, Facebook veya Instagram’ı kontrol etmek, arada WhatsApp’tan mesaj yazmak neredeyse herkesin yaptığı şeyler. Ancak İngiltere’de yaşanan son bir olay, milletvekillerinin bu tarz eylemlerin içindeyken biraz daha dikkatli olmasını gösteriyor. İktidardaki Muhafazakar Parti’nin milletvekillerinden Nigel Mills, emeklilik reformu ve sigorta endüstrisinin tartışıldığı bir komite toplantısında iPad’inde Candy Crush oynarken objektife takıldı.The Sun gazetesi Mills’in komite görüşmesi sırasında Candy Crush oynamasını manşete taşısa da, Mills’e söz hakkı vermeyi ihmal etmedi. Gazeteye konuşan Mills, emeklilik reformu üzerine uzun bir görüşmenin gerçekleştiğini ve kendisinin bu konuyu fazlasıyla ciddiye aldığını belirtirken; fotoğrafın algısının dağıldığı bir dönemde çekildiğini ve sadece bir-iki oyun oynadığını dile getirdi. Toplantıda katılımıcı bir yapıda olduğunu vurgulayan Mills, önemli sorular sorduğunun altını çizdi. İngiliz parlamenter gelecekte bu tarz bir harekette bulunmamaya çalışacağını sözlerine ekledi.
------------------------------------------------
SAMSUNG GALAXY A7
samsung-galaxy-a7-sizinti-031214
Samsung’un Galaxy Alpha ile başladığı metal yolculuğunun bir sonraki üyesinin Galaxy A7 olacağına dair sızıntı ve haberler geçtiğimiz hafta içinde gündeme gelmişti. İlk etapta akıllı telefonun sadece Çin’de piyasaya sürülme ihtimali ortaya atılsa da, yayınlanan son sızıntılar ABD’nin de listede olduğunu gösteriyor. Samsung Galaxy A7, ABD Federal İletişim Komisyonu’nun (FCC) belgelerinde SM-A700H ismiyle görülüyor. Söz konusu modelin sadece GSM ve W-CDMA ağlarını desteklemesi ve 4G LTE bağlantısının bulunmaması ise dikkat çekiyor.
Samsung daha önce de akıllı telefonlarının farklı bağlantı seçeneklerine sahip versiyonlarını hazırlamış olsa da, son dönemde 3G bağlantı seçeneğini tabletlerde kullanmayı tercih etmişti. Samsung Galaxy A7’nin geçtiğimiz hafta SM-A7009 kod adıyla sızan Çin versiyonunda 4G bağlantısı bulunmasına rağmen, ABD versiyonunda yer almaması ise kullanıcıları hayal kırıklığına uğratacak bir seçim olduğu izlenimini uyandırıyor.
Samsung Galaxy A7’nin 5.5 inç Full HD ekran, sekiz çekirdekli 1.5 GHz işlemci, 2 GB RAM ve 16 GB dahili hafızayla birlikte gelmesi bekleniyor. Cihazın hafızasının microSD kartla artırılıp artırılamayacağı ise belirsizliğini koruyor.
------------------------------------------------
GEORGE LUCAS: YENİ STAR WARS FİLMİNİN FRAGMANINI İZLEMEDİM:(
george-lucas
Star Wars serisinin yaratıcısı George Lucas, serinin yedinci filmi için yayınlanan ilk fragmanıizlemediğini açıkladı. Page Six’e konuşan Lucas, Star Wars: The Force Awakens’ın 88 saniyelik fragmanı için düşüncelerinin sorulması üzerine fragmanı izlemediğini belirtti. Lucas henüz fragmanı görmemiş olsa da, 2015’in aralık ayında vizyona girecek filmi kaçırmayacağını dile getirdi.
Lucas fragmanı izlememe gerekçesi olarak sinemaya gitmeyi sevdiğini ve her şeyi orada görmeyi istediğini belirtti. George Lucas son filmde “kreatif danışman” olarak anılsa da; Lucas’ın oğlu Jett, babasının J.J. Abrams’ı The Force Awakens’ı yönetmesi için bizzat seçtiğini dile getirmişti. Ancak bu seçime rağmen, Abrams yaptığı çeşitli açıklamalarda filmi yönetirken Lucas’tan daha farklı bir anlayışla hareket edeceğinin işaretlerini vermişti. Dolayısıyla Star Wars: The Force Awakens’ta serinin hayranlarının bambaşka bir deneyimin beklediğini açık biçimde anlaşılıyor.
------------------------------------------------
YOUTUBE PRİM DAĞITACAK
youtube-yeni-logo-290813
The Wall Street Journal’da yer alan habere göre; Google YouTube yıldızlarını henüz hayata geçmemiş bir servisten korumak için kesenin ağzını açmış durumda. Hulu yöneticisi Jason Kilar tarafından kurulan Vessel isimli servisin bazı YouTube sanatçılarına özel ve kârlı anlaşmalar önermesi, YouTube cephesinde biraz endişeye yol açmış gibi gözüküyor.
Facebook ve Crackle gibi sitelerin de gözlerini YouTube’un yetenek havuzuna diktiği biliniyor. YouTube ise son dönemde sadık kanal izleyicilerini avucunda tutmak için koç Michelle Phan ve komedyen Colleen Ballinger gibi yeteneklerini ön plana çıkarmaya çalışıyor. Ancak daha önceden Vessel’i deneme fırsatı bulan Phan’ın servisi “büyüleyici” olarak tanımlaması YouTube için işlerin zorlaşabileceğini gösteriyor. Sanatçılara özel anlaşmalar için yüklü ücretlerin teklif edilmesi de, önümüzdeki dönemde YouTube’un canını sıkabilecek bir faktör olarak göze çarpıyor.
------------------------------------------------
TOSHIBA TABLET EKRANINI ARKADAŞLARIYLA PAYLAŞIYOR...
toshiba-tt301-081214
Toshiba aynı zamanda “The Shared Board” olarak da anılan yeni Android tableti TT301’i duyurdu. 1080p çözünürlüğünde 24 inç’lik bir ekrana sahip olan tablet, aynı zamanda bir HDMI monitör işlevi görüyor. Televizyona da bağlanabilen tablet, Miracast bağlantısıyla kablosuz bir ekrana da dönüşebiliyor. 1.8 kg ağırlığındaki Toshiba TT301, iki adet 2W hoparlör ile birlikte geliyor.
Toshiba TT301’de şirketin geliştirdiği bölünmüş ekranda çoklu görev özelliğini de barındırıyor. Ancak halihazırda bu özellik kapsamında sadece iki uygulama birlikte çalıştırılabiliyor. Samsung’un çoklu pencere özelliğinde ekran 4 uygulama arasında paylaştırılabiliyor. Ekran boyutu etkileyici bir seviyede olan Toshiba TT301’in diğer donanım özellikleri ise hayal kırıklığı yaratabilir. Çift çekirdekli 1 GHz işlemciyi 1.5 GB RAM ve 16 GB dahili hafızanın desteklediği Toshiba TT301, kutusundan Android 4.2.1 Jelly Bean işletim sistemiyle birlikte çıkıyor. Cihazın satış fiyatı konusunda henüz bir açıklama yapılmış değil.
------------------------------------------------
APPLE'DAN YENİ iPAD 2 REKLAMI
Apple geçtiğimiz ekim ayı içinde bugüne kadar ürettiği en ince ve en güçlü tablet olan iPad Air 2’yi tanıtmıştı. Oldukça ince olan selefinden de daha ince bir kasaya sahip olan iPad Air 2, bu kasanın içine daha güçlü bir performansı ve selefiyle aynı seviyede bir pil ömrünü sığdırmayı başarıyor. Yeni yıl alışverişlerinin hızlanmasıyla birlikte Apple, iPad Air 2’nin promosyon çalışmalarında yeniden gaza basmışa benziyor.
Bu amaç doğrultusunda hazırlanan yeni iPad Air 2 reklamı da yayına girdi. Apple’ın mevcut reklamlarına benzer bir yapıda olan son reklam, sadece iPad Air 2’nin özellikleri üstünde duruyor. Özellikle üçüncü taraf uygulama ekosisteminin genişliği reklamın odak noktasını oluşturuyor. Kısacası Apple, yine reklamda başrolü iPad Air 2’ye bırakıyor.
------------------------------------------------
EN PAHALI iPOD MODELİYDİ AMA TARİHE GÖMÜLDÜ, O BİR EFSANE: iPOD CLASSIC
apple-ipod-classic-041214
Apple bu yıl içinde iPod Classic’i sonlandıracağını açıkladığı zaman büyük müzik arşivlerine sahip Apple hayranları durumu üzüntüyle karşılamıştı. Mevcut iPod Classic fiyatları göz önüne alındığında bazı kişilerin halen bir iPod Classic alma hayalinden vazgeçmediği anlaşılıyor. The Guardian’da yer alan habere göre, Birleşik Krallık’ta iPod Classic modelleri 670 pound karşılığında satılıyor. ABD’de de ise son nesil iPod Classic’in Amazon’daki satış fiyatı 490 dolara ulaşmış durumda. Apple geçtiğimiz eylül ayında iPod Classic üretimini sonlandırmadan önce ürünün ABD satış fiyatı 249 dolar seviyesinde seyretmekteydi.
İnternetin popüler çevrim içi alışveriş mecralarından biri olan eBay’de de durum pek farklı gözükmüyor. Kullanılmamış iPod Classic’lerin 750 dolardan satıldığı sitede, ikinci el modeller 500 dolardan alıcı buluyor. Bir süre önce, bir eBay kullanıcısının iPod Classic U2 Edition için 90 bin dolar ödediği göz önüne alınınca kullanılmış modellere 500 dolar ödenmesi bir sürpriz etkisi yaratmıyor.
iPod Classic’in halen bu kadar büyük bir ilgi görmesinde navigasyon yuvarlağı ve geniş depolama kapasitesi önemli rol oynuyor. 160 GB kapasiteli iPod Classic kullanıcılarına şarkıları için etkileyici bir depolama alanı sunuyor. iPod touch’un maksimum depolama alanı ise 64 GB ile sınırlı kalıyor.
------------------------------------------------
TAG HEUER'İN INTEL İŞLEMCİLİ SAATİ
Akıllı saatlerin pek çoğu Android Wear şemsiyesi altında sahneye çıkarken, Apple Watch tek başına ayrı bir istikamette ilerliyor. Ancak potansiyel müşterilere sunulan alternatifler iki seçenekle sınırlı kalmıyor. Lüks saat üreticileri de kendi akıllı saat tasarımlarını kendi markalarıyla piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu grubun öncüsü ise Tag Heuer olacak gibi gözüküyor.
Business Insider’da yer alan habere göre, Tag Heuer ilk akıllı saatini 5 Ocakta Las Vegas’ta gerçekleşecek CES 2015 kapsamında görücüye çıkaracak. Kaynaklar, Intel işlemcili akıllı saatin son derece şık bir görünüme sahip olduğunu ve aynı zamanda kullanıcılara atılan adım, yakılan kalori, uyku düzeni gibi verileri de göstereceğini ifade etti. Son günlerde pazarı işgal eden dokunmatik ekranlı akıllı saatlerin aksine, Tag Heuer’in akıllı saati klasik bir saat formunda olacak.
------------------------------------------------
ÇİFT EKRANLI AKILLI: YOTAPHONE
yotaphone-061214-1
Rusya merkezli Yota Devices şirketi, geçen yılın başındaki 2013 Mobil Dünya Kongresi’nde YotaPhone olarak adlandırılan bir cihazla karşımıza çıkmıştı. YotaPhone önünde barındırdığı geleneksel LCD ekranın yanı sıra arkasında da düşük güç tüketimli bir elektronik kağıt ekran barındırıyordu. 2013 sonlarında piyasaya sunulan YotaPhone’un ardından bu yılın ilk yarısında ikinci nesil YotaPhone’un detaylarını da görmüştük. İşte YotaPhone 2 olarak adlandırılan ikinci nesil çift ekranlı akıllı telefon yurt dışında satışa sunulmaya başlandı.
Önünde 5 inç ekran bulunan bu Android akıllı telefonunun arkasında da 4.7 inç e-paper ekran bulunuyor. E-kitap okuyucularda gördüğümüz ve düşük güç tüketimiyle dikkat çeken bu ekran YotaPhone 2’nin arkasında da sürekli açık şekilde duruyor. Bu arkadaki ekran verimli bir e-kitap okuyucu işlevi görmesinin yanı sıra sürekli açık bir bilgi ve bildirim ekranı işlevini de görüyor. Aynı zamanda farklı desenlerle telefonun arkasını süsleyen bir nesne hâline de dönüşebiliyor.
yotaphone-061214-2
YotaPhone 2’nin içinde 2.3 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 yongaset, 2 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza bulunuyor. Arkada 8 megapiksel, önde de 2 megapiksel kamera yer alıyor. 144 x 69.5 x 8.9 mm.’lik boyutlara ve 140 gr. ağırlığa sahip olan bu akıllı telefon yuvarlak hatlarıyla bir hayli çekici görünüyor. İçinde de 2550 mAh kapasiteli batarya bulunuyor.
YotaPhone 2’nin 2550 mAh kapasiteli bataryası normal kullanımda bir günü rahatlıkla çıkaracaktır. Ancak öndeki AMOLED ekran yerine akrada bulunan e-paper ekranı daha sık kullanırsanız, telefonun tek şarjda daha uzun süre çalışmasını sağlayabilirsiniz. Zaten YotaPhone 2’nin arka ekranı gelen çağrılar, mesajlar, e-posta iletileri ile ilgili bildirimleri ekranda gösteriyor, hava durumunun bilgisini veriyor, doğrudan arka ekran üzerinden aksiyon almayı sağlıyor. Böylelikle çoğu zaman öndeki ekranı açma ihtiyacı bile hissedilmiyor.
YotaApps olarak adlandırılan uygulama paketi sayesinde arka ekranın işlevi daha da artıyor. Satranç, dama, sudoku gibi oyunlar, YotaRSS olarak adlandırılan bir RSS okuyucusu YotaPhone 2’nin arka ekranında çalışıyor. Twitter entegrasyonunun geldiği de Yota Devices tarafından bildirildi. Bu arada YotaMirror olarak adlandırılan bir mod da normal Android deneyimini arka ekrana taşıyor, yani bütün uygulamalar arka ekrandan çalıştırılabiliyor. Her ne kadar arka ekran yüksek tepki süresi nedeniyle öndeki ekran kadar kullanışlı olmasa da, bir şeyler okumak için epey elverişli görünüyor.
YotaPhone 2’de Android 4.4 KitKat yüklü olarak geliyor. Yota Devices Android’in ham arayüzünü pek bozmamış. Bu arada gelecekte Android 5.0 Lollipop güncellemesi de gelecek.
YotaPhone 2 hafta içinde Rusya ve EMEA bölgesinde satışa sunuldu. Telefonun İngiltere fiyatı 555 pound (yaklaşık 1954 TL) olarak belirlenmiş, bu da ortalamanın biraz üzerinde görünüyor. Telefonun gelecek yıl başında Asya ve Kuzey Amerika’da da piyasada olması bekleniyor.
                                 Tuna

------------------------------------------------
Kaynak: Teknoblog


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder