Kısa açıklama
Sınavlarla boğuşan ve bu sene önemli bir sınava girecek olan Oyun Eleştirmeni bir arkadaşınız./OYUNELESTİRMENİ.BLOGSPOT.COM
Tanıtım
Merhaba Ben Cem Mustafa Selçuk !
Anlayacağınız Oyunları eleştirmeyi oynamayı seven bir arkadaşınızım.

Bu Yıl beni çok aktif göremeyecek olsanızda[önemli bir sınava çalışıyor olacağım] Bunlar



youtube.com/tvoyunelestirmeni
Hayatta övündüğünüz şeyler
Örnekler: Liseden sağ salim mezun oldum, 3 çocuğum var vs.

20 Ağustos 2014 Çarşamba

DÜNÜN VE BUGÜNÜN ÖNEMLİ TEKNOLOJİ HABERLERİ

YOUTUBE VİDEOLARINI GIF ANİMASYONLARINA DÖNÜŞTÜRÜN

gifyoutube-200814
YouTube’da gördüğü bir şeyi GIF animasyonuna dönüştürmeyi isteyen, ancak bu isteğini gerçekleştirmek için üçüncü taraf uygulamaların içinde boğulmaktan çekinenlerin aradıkları kolay çözüm ayaklarına geldi. GIF merkezli mesajlaşma uygulaması Glyphic tarafından geliştirilen bu araçta kullanıcıların YouTube videolarını GIF animasyonlarına çevirmek için video URL’sinde (https://www.youtube.com/watch?v=WwCQMVAOyW4) “www”nun sonrasına ve “youtube.com”un öncesine GIF yazısını eklemesi (https://www.gifyoutube.com/watch?v=WwCQMVAOyW4) yeterli oluyor.
gifyoutube.com alanı üzerinde açılan sayfada seçilen YouTube videosu da görülebiliyor. Kullanıcılar seçtikleri videoda bir zaman aralığı belirleyerek diledikleri GIF animasyonlarını oluşturabiliyor. Mevcut sürümde GIF animasyonunun başlangıç zamanı ve süresi belirlense de, zamanlamanın tutturulması konusunda sorunlar yaşandığını belirtmek gerekiyor. Yine de kısa yoldan GIF animasyonları hazırlamak isteyenler için GIFYouTube oldukça kullanışlı ve hızlı bir yöntem olarak göze çarpıyor.
Kullanıcılar diledikleri takdirde doğrudan gifyoutube.com adresini ziyaret edip, seçtikleri videoya ait bağlantıyı ekranda yer alan çubuğa yapıştırarak GIF animasyonlarını oluşturabiliyor. GIFYouTube’un YouTube ile bir bağlantısı olmadığı için sitenin pek yakında Google’ın hukuk ekibinin dikkatini çekmesi de ihtimaller dahilinde yer alıyor.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PARFÜM ŞİŞESİNDEN SELFIE KAMERASI
sony-parfum-sisesi-selfie-200814
Teknoloji şirketleri kimi zaman gerçekte varolmayan sorunlar için çözümler sunabiliyor. Söz konusu çözümlere verilebilecek en yeni örneklerden birinin altında Sony imzası bulunuyor. Çin pazarı için parfüm şişesi şeklinde bir selfie kamerası hazırlayan şirket, bu kamerayla henüz akıllı telefon sahibi olmayan moda düşkünü genç kızların ilgisini çekmeyi hedefliyor. Söz konusu kümenin fazlasıyla küçük olduğunu söylemek yanlış bir çıkarım olmayacaktır.
22 Ağustosta tanıtılması beklenen kamera şimdiden Çin’in popüler sosyal medya sitesi Weibo’daki yerini aldı. Çin’de kadınlara yönelik cihaz pazarında üst sınıf lüks markaların ciddi bir hakimiyeti bulunduğu için Sony’nin bu tarz bir hamleye girişmesi kulağa şaşırtıcı gelmiyor. Sony’nin ilginç kamerasının müşteri davranışlarının daha farklı olduğu ABD ve Avrupa pazarlarına giriş yapması ise beklenmiyor.
G for Games sitesinde Sony’nin yeni kamerasına ait olduğu iddia edilen bir özellik listesini görmek de mümkün. 19 megapiksel 1/2.3 inç’lik Exmos RS sensör, dönen bir başlığın içinde yer alan Sony G lens, 3 inç ekran, optik görüntü sabitleme özelliği ve yerleşik ND filtresinden oluşan özellik listesi görenler üzerinde oldukça önemli bir etki bırakıyor. Wi-Fi ve NFC bağlantı özelliği barındıran kamerada depolama işlemleri microSD kameralar aracılığıyla gerçekleştirilecek.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TWITTER ÖLMÜŞ FOTOĞRAFLARI KALDIRACAK
twitter-logo-230513
Sanal ortamda kabadayılığa karışı daha ciddi önlemler alacağını açıklayan Twitter, bu yöndeki ilk adımını attı. Mikro blog servisi hayatını kaybeden kişilere ait fotoğrafları ailelerinden talep gelmesi ve “belli koşulların” sağlanması durumunda kaldıracağını açıkladı. Söz konusu tartışma ünlü oyuncu Robin Williams’ın geçtiğimiz hafta vefat etmesinin ardından kızı Zelda Williams’a Twitter üzerinden babasının morgdaki fotoğraflarının gönderilmesiyle başlamıştı.
Zelda Williams kendisine gönderilen mesajlardan sonra Twitter’dan ayrılma kararı almıştı. Williams’ın kararının ardından Twitter’dan yapılan açıklamada bu tarz tacizlere göz yumulamayacağıbelirtlimişti. Şirketin yeni politikası kapsamında kullanıcılar ölümün hemen öncesinde veya sonrasında çekilen ve kritik yaralanmaları ortaya koyan fotoğrafların kaldırılması için privacy@twitter.com adresine başvuruda bulunabilecek. Gelen taleplerin değerlendirilmesi esnasında “kamu çıkarı” faktörü de göz önünde bulundurulacak.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ASUS ZENFONE 5
Asus’un geçtiğimiz günlerde lansmanını gerçekleştirdiği Zenfone akıllı telefon ailesinin 5 inç ekranlı versiyonu Zenfone 5 test merkezimizde. 5 inç 720p ekran, çift çekirdekli Intel Atom Z2580 yongaset, 8 megapiksel arka kamera gibi başlıca teknik özelliklere sahip olan bu akıllı telefonun 2 GB RAM ve 16 GB dahili hafızalı versiyonunun kutu açılışını ve ilk kullanımını birlikte gerçekleştiriyoruz. Detaylı incelemesi de çok yakında Teknoblog’da olacak.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TAB S KUŞAĞI
samsung-galaxy-tab-s-gokkusagi-1
Samsung 150 adet Galaxy Tab S kullanarak oluşturduğu Super AMOLED gökkuşağı enstalasyonunu Londra’nın Southbank bölgesinde gözler önüne çıkardı. 4.2 metre yüksekliğinde ve 7.9 metre genişliğinde olan Geceyarısı Gökkuşağı isimli çalışmada şirketin Galaxy Tab S tabletlerinin ekranı gökkuşağının renklerinin yansıtılmasında kullanılıyor.
samsung-galaxy-tab-s-gokkusagi-2
Samsung’un geçtiğimiz haziran ayında satışa sunduğu Galaxy Tab S’te 8.4 ve 10.5 inç olmak üzere iki farklı ekran boyutu seçeneği sunuluyor. Super AMOLED teknolojisinin kullanıldığı iki ekran da 2560 x 1600 piksel çözünürlüğe sahip. Sadece 6.6 mm. kalınlığında olan Samsung Galaxy Tab S’te parmak izi tarayıcısı da bulunuyor.
Samsung Birleşik Krallık ve İrlanda Başkanı Andy Griffiths, Galaxy Tab S’in en önemli özelliklerinden birinin fantastik ekranı olduğunu belirtti. Griffiths Galaxy Tab S’in sunduğu görsel deneyimi “rakipsiz” olarak tanımlarken, bu eşsiz deneyimi insanlara göstermek için renkliliği tüm dünyada kabul edilen bir şeyi yeniden oluşturma yolunu seçtiklerini ifade etti. Samsung’un Geceyarısı Gökkuşağı bugün Türkiye saati ile 18:00′a kadar Londra’nın Southbank bölgesinde görülebilecek. Twitter’da #MidnightRainbow etiketi altında gökkuşağının farklı renklerini görmek mümkün.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KARŞILAŞMA
nokia-lumia-930-htc-one-m8-windows-phone
Windows Phone pazarında uzun süredir beklenen rekabet nihayet doğuyor. HTC Nokia’nın neredeyse ilk günden beri hakimi olduğu pazara gözde Android telefonu One (M8)’in Windows Phone versiyonuyla giriyor. Yılın en çok dikkat çeken cihazlarından biri olan HTC One (M8)’in Windows Phone versiyonu ile Nokia Lumia 930 arasındaki benzerlik ve farkları sizler için sıraladık.
Tasarım
Hem HTC hem de Nokia için tasarım oldukça önemli. Her iki şirket de tasarım konusuna ayrı bir özen gösteriyor. Samsung’un tasarım tercihleri nedeniyle sıklıkla eleştirildiği teknoloji dünyasında HTC ve Nokia bu konudaki yaklaşımlarıyla övgü topluyor. HTC One (M8) Windows Phone da metalin ağırlıklı olarak kullanıldığı üst sınıf bir tasarımla geliyor.
M8′in temas edilen noktalarının büyük kısmının metal olması kullanıcının elinde oldukça leziz bir his bırakıyor. Cihaz kullanıcının avucuna oldukça rahat biçimde oturuyor. 146.36 x 70.60 x 9.35 mm. boyutlarındaki cihazın ağırlığı ise 160 gram.
137 x 71 x 9.8 mm. boyutlarındaki Nokia Lumia 930 ise tartıda 167 gram çekiyor. Lumia 930′un köşeli profili iki cihazın tasarımı arasındaki temel farkı oluşturuyor. Köşeli profili nedeniyle Nokia Lumia 930 elde biraz daha hantal bir cihaz gibi duruyor. Lumia 930′da ana maddesi polikarbonat olan arka paneller için farklı renk seçenekleri de sunuluyor. Bu da genel görüntü itibarıyla HTC One (M8) Windows Phone’un daha ciddi bir cihaz imajı çizmesini sağlıyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRHTC One (M8) İncelemesi
Ekran
Windows Phone’un bir dönem en önemli sorunu olan düşük ekran çözünürlüğü problemi artık ortadan kalkmış durumda. Her iki cihazda da 1920 x 1080 piksel çözünürlüğünde 5 inç ekran bulunuyor. 441 ppi piksel yoğunluğuna sahip olan bu ekranlar sahiplerine oldukça yüksek detay sunuyor.
HTC One (M8)’de Gorilla Cam kaplı bir LCD ekran bulunuyor. Nokia Lumia 930′da ise OLED ekran tercih edilmiş. Lumia 930′un parlak ekranı kullanıcılara muhteşem renkler, sağlam bir dış mekan performansı ve derin siyahlar sunuyor. HTC One (M8) ise piyasadaki en iyi LCD ekran deneyimlerinden birini kullanıcılarına ulaştırıyor. İki cihaz arasında bu konuda bir fikir beyan etmek oldukça zor gözüküyor.
Donanım
HTC One (M8) Windows Phone’un donanım konusunda Android versiyonundan farkı bulunmuyor. Dört çekirdekli, 2.3 GHz Qualcomm Snapdragon 801 işlemciye yine 2 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza eşlik ediyor. Hafıza alanına microSD desteği sayesinde 128 GB daha eklenebiliyor.
Nokia Lumia 930′da ise biraz daha eski bir işlemci bulunuyor. Dört çekirdekli, 2.2 GHz Qualcomm Snapdragon 800 işlemciyi 2 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza destekliyor. Lumia 930′da microSD desteği bulunmuyor, dolayısıyla fiziksel olarak bu depolama alanını artırmak mümkün değil.
Donanım konusunda HTC One (M8) en azından verilen bilgiler çerçevesinde öne çıkıyor. Snapdragon 801 işlemci selefine göre daha yüksek güç ve pil verimliliği sağlıyor. Ancak kesin bir karşılaştırma yapmak için One (M8) Windows Phone’un performansını daha yakından incelemek gerekiyor.
Kamera
Kamera konusunda her iki şirket de farklı arayışlar içinde. Nokia denenmişin peşinden gidip büyük beğeni toplayan PureView teknolojisini tercih ederken, HTC UltraPixel kamerayı Windows Phone platformuna getiriyor.
Ham özellikler burada hikayeyi hakkıyla anlatma konusunda yeterli olmuyor. Nokia Lumia 930′da Zeiss mercekli ve optik görüntü sabitleme özelliğine sahip 20 megapiksel bir arka kamera bulunuyor. HTC’nin UltraPixel sensörü ise 4 megapiksel. Ancak Duo Camera düzenlemesindeki ikinci sensörün varlığı sayesinde çekilen fotoğraflara daha fazla derinlik ve ekstra efektler eklenebiliyor.
Lumia 930′un kamera performansı yapılan testlerden olumlu notlar alırken, HTC One (M8)’in Android versiyonunda kameranın hızlı olmasına rağmen bir denge sunmaması eleştirilmişti. Ön kamera alanında HTC One (M8) Windows Phone 5 megapiksel ön kamerasıyla Lumia 930′un 1.2 megapiksel ön kamerasına üstünlük sağlıyor.
Yazılım
Akıllı telefonlar ile Windows Tablet ve PC’ler arasındaki farkları azaltmayı hedefleyen Microsoft, bu doğrultuda çok sayıda yeni özelliği barındıran Windows Phone 8.1 güncellemesini yayınlamış ve bugüne kadarki en heyecan verici Windows Phone sürümünün altına imza atmıştı. Her iki cihaz da Windows Phone 8.1 işletim sistemine sahip, ancak aralarında üreticilere özgü bazı yazılımlardan kaynaklanan farklar bulunuyor.
Örneğin kamera alanında Nokia Lumia 930′da Nokia Camera uygulaması kullanılırken, HTC One (M8) Windows Phone’da Sense UI kamera bulunuyor. Sense UI’da çekilen fotoğrafın odak noktasını değiştiren Ufocus gibi özellikler yer alırken, Lumia 930′da aynı sonuçları almak için kullanıcıların çekimden önce mod ayarlarıyla ilgilenmesi gerekiyor.
Düzenleme konusunda da HTC farklı seçenekler sunuyor. HTC One (M8) Windows Phone’da çekilen fotoğrafları ve videoları müzik eşliğinde düzenleyerek ortaya eğlenceli videolar çıkarılabiliyor. HTC’nin haber akışını ve sosyal akışları bir arada toplayan BlinkFeed arayüzü One (M8) Windows Phone’a taşınıyor. Kızılötesi desteği ise TV uygulamasının içinde geliyor.
One (M8) Windows Phone’da HTC’nin yenilikçi DotView kılıfına özel destekler de bulunuyor. Sanal asistan Cortana için sunulan destek sayesinde kullanıcılar telefonun üzerindeki kapağı kaldırmadan Cortana ile etkileşime geçebilecek. Nokia’nın Microsoft şemsiyesi altında olduğu göz önüne alınınca önümüzdeki dönemde iki cihaz arasındaki küçük yazılımsal farklılıkların ortadan kalkması muhtemel gözüküyor.
Pil
Nokia Lumia 930′da 2420 mAh, HTC One (M8) Windows Phone’da ise 2600 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Bu değerler ve yeni nesil işlemcinin varlığı göz önüne alınınca One (M8) Windows Phone’un daha uzun bir pil ömrü sunması bekleniyor. Nokia Lumia 930 ise kablosuz şarj özelliğiyle dikkat çekiyor.
Sonuç
HTC bugüne kadarki en iyi tasarımını Windows Phone’a getirdi. Son zamanlarda giderek güçlenen Windows Phone, ilgi uyandıran özelliklerinin sayısının artması ve gelişmesiyle birlikte daha çok dikkat çekiyor.
HTC One (M8) Windows Phone’un oyuna dahil olmasıyla birlikte üst sınıf bir Windows Phone cihazı arayanların önüne bir seçenek daha eklenmiş oldu. Ancak muhteşem bir ekran ve kameraya sahip olan Nokia Lumia 930 karşısında HTC’nin işinin çok kolay olmayacağını söylemek gerekiyor.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PROJECT TANGO TABLET 3D HARİTALANDIRMA PARÇALARI ORTAYA ÇIKTI
project-tango-tablet-ifixit-200814
Google’ın Project Tango tabletinin hangi bileşenlerinin üç boyutlu haritalandırma marifetlerini mümkün kıldığını merak edenler için iFixit sitesi bir güzellik yaptı. Site tayfası Google’ın kısıtlı sayıda geliştiriciye prototip olarak sunduğu Tango Android tableti parçalarına ayırdı.
Her ne kadar başlangıçta Kinect’i hatırlatsa da, Google’ın söylediğine göre Mantis Vision’ın tasarladığı özel bir kızılötesi projektör 4 megapiksel IR kamera ile yan yana çalışıyor. Bu parçaları başka parçalarla değiştirmek gibi bir imkan da bulunmuyor. 2480 mAh kapasiteli, çift hücreli büyük batarya da siparişe bağlı olarak geliştirildi, çünkü Google’ın ATAP ekibi geliştiricilere 3D destekli uygulamaları için yeteri kadar fazla enerji sunmak istedi.
Tango tabletin akıllı bir tasarıma sahip olduğu şüphesiz bir gerçek, ancak içini açıp tekrar toplamak o kadar kolay görünmüyor. Tablet iFixit ekibinden 10 üzerinden 4 puan alarak tamir edilmesi zor bir cihaz olduğunu gösteriyor.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
RUNKEEPER'DAN KULLANICILARA RÜŞVET
runkeeper-200814
Spor yapmak için kişisel telkin ve motivasyonlar oldukça önemli. Ancak “rüşvet” olarak tanımlanabilecek eski usül motivasyon unsurlarının etkisi kişisel telkinlerden çok daha yüksek durumda. Bu etkinin farkına varan RunKeeper, oyunlar ve mobil uygulamalarda reklamlar ve ödüller sunan Kiip isimli bir şirketle işbirliğine gitti ve kullanıcılarına kendilerini zorlamaları için yeni motivasyonlar sundu.
Kullanıcıların koşmakla yetinmemesini ve kendilerini aşmasını isteyen Runkeeper, yeni ödül programı kapsamında kullanıcılarına çeşitli mecralarda indirim fırsatı sunuyor. Kendi derecelerini geliştiren kullanıcılar Poropel Water ve Secret Deodorant gibi platformlarda veya Pebble akıllı saat alırken çeşitli indirimlere sahip olabiliyor. Tamamen koşu motivasyonunu artırmaya yönelik olarak seçilen hediyelerin ve indirim fırsatlarının önümüzdeki dönemde daha geniş bir yelpazeye ulaşması bekleniyor.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KENDİNİ YOK EDEN HAYALET
snapchat-210213
Snapchat kendini yok eden özçekimler için bir numaralı adres olsa da, servis üzerinden nasıl para kazanılacağı sorusu halen CEO Evan Spiegel’in aklını meşgul ediyor. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, şirket Snapchat Discovery adını verdiği bir servisle kullanıcılarına reklam ve haber göstermeye hazırlanıyor.
Reklam yayınlamak olağan bir fikir olsa da, kendini yok eden haberler orijinal Snapchat formülüne oldukça uygun bir çözüm olarak göze çarpıyor. The Wall Street Journal’ın haberinde Snapchat’in servise makaleler ve video haberler getirmek için 12 içerik sağlayıcısıyla görüştüğü belirtilirken, Snapchat Discovery’nin kasım ayında faaliyete geçebileceği ifade edildi.
Bundan üç yıl önce faaliyete geçen Snapchat, ilk başta kullanıcıların alayına maruz kalmıştı. Ancak geçen süre zarfında kullanıcı profili değişen ve özellikle genç kullanıcılara ulaşmayı başaran servis, değişen kitlesiyle birlikte büyümüş, Google ve Facebook gibi teknoloji devlerinin radarına girmişti.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
CORNERSTORE
uber-corner-store-200814
Uber blogunda yaptığı açıklama aracılığıyla Cornerstore adı verilen yeni bir teslimat servisini test ettiğini duyurdu. ABD’nin başkenti Washington DC’de ve etrafında yaşayan Uber kullanıcıları, uygulamalarında 100 ev eşyasından oluşan bir listeden sipariş verme imkanına sahip olacak. Uygun bir Uber sürücüsü bulunduğu takdirde sipariş edilen ürünler mağazadan teslim alınacak ve kullanıcının kapısına bırakılacak. Kullanıcıların bu servisten faydalanmak için ekstra bir ücret veya bahşiş ödemesine gerek olmayacak. Platformda sipariş vermek için bir alt sınır da bulunmuyor.
Uber Cornerstore’un halen Washington DC bölgesinde testleri devam eden bir servis olduğunu vurgulamayı ihmal etmiyor.Şirketin yönetici ve yatırımcılarının geniş sürücü filosunu insan taşıma dışında da kullanma konusunu uzun süredir değerlendirdiği belirtilirken; yönetim kurulu üyesi Bill Gurley, Uber’in taksi ve otomobil servislerinin yanı sıra teslimat servislerini, hatta tüm otomobil sahipliği konseptini değiştirebileceğini dile getirdi.
Amazon halihazırda Prime servisiyle son sürat teslimat konusunda sektörün başını çekiyor. Halihazırda altı ABD şehrinde aynı gün teslimat hizmeti sunan Amazon, Uber Cornerstore’a benzer şekilde insanların market alışverişlerini kapılarına teslim edecek bir servis üzerinde çalışıyor. Google’ın Shopping Express servisiyse Kaliforniya eyaletinde ve New York’un Manhattan bölgesinde faaliyet gösteriyor. InstaCart ve WunWun daha fazla konumda hizmet sunsa da, bu servislerde kullanıcıların teslimat başına belli bir ücret ödemesi gerekiyor.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
REDDİT
reddit-logo-230313
İnternetin farklı köşeleri olarak değerlendirilen Reddit ve Imgur, web kullanım alışkanlıkları konusunda önemli ipuçları barındırıyor. Bu iki platform yanlarına diğer web sitelerini de alarak araştırmacıların internet üzerinde toplanan verileri kullanmasını sağlayacak yeni bir girişim başlattı. Dijital Ekolojiler Araştırma Ortaklığı (DERP) adını taşıyan girişim sayesinde araştırmacıların sosyal ağları ve bu ağlarda dolaşan bilgileri daha iyi kavramasını amaçlıyor.
Twitch, Fark ve Stack Exchange de DERP’i kuran ortaklığın üyeleri arasında yer alıyor. Bünyesinde çok büyük bir sosyal ağ bulunmasa da, DERP aracılığıyla çeşitli boyutlardaki sosyal ağlarda bulunan verilere erişim mümkün olacak. DERP’in sağlayacağı verilerden faydalanmak için yapılan araştırmalarda elde edilen sonuçların herkesin erişebileceği ortamlarda yayınlanması gerekiyor.
DERP araştırmacıların herkese açık verilere daha hızlı biçimde erişmesine yardımcı olacak. Talep gelmesi durumunda araştırmacılara daha geniş kapsamlı bilgiye erişim imkanı verilip verilmeyeceği henüz bilinmiyor. Temel fikir olarak ise DERP’in üye siteler üzerinde çalışma yapacak araştırmaların için tek ve sade bir merkez işlevi görmesi ön plana çıkıyor. Araştırmacılar bu siteleri tek tek taramak yerine DERP aracılığıyla diledikleri bilgilere kısa yoldan erişebilecek. DERP’ten yapılan açıklamada Standord, Columbia, MIT gibi üniversitelerde görev yapan araştırmacıların platformda yer alan verileri kullanmaya başladıkları belirtildi.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MAİLBOX MAC
mailbox-app-mac-200814-1
Mailbox uygulaması mobilden masaüstüne geçişte önemli bir aşamaya geldi. Birkaç yıl önce iOS için çıkan ve zaman tasarrufu sağlayan akıllı bir e-posta uygulaması olarak yola çıkan Mailbox, dört ay önce Mac versiyonunu kısıtlı sayıda kullanıcıya beta olarak sunmuştu. Dropbox’ın sahibi olduğu girişim şimdi beta kullanıcı sayısını daha da artırıyor.
Servis internet üzerinden beta sürecine katılım için başvuru yapanlara Mac uygulamasına erişim izni vermeye başladı. Mailbox’ın Mac uygulamasının sunduğu özellikleri kullanmak isteyenler Mailbox web sitesi üzerinde yer alan formu doldurarak “betacoin” adı verilen nesne için talepte bulunabiliyor. Aslında Mailbox’ın Mac uygulaması ücretsiz olarak indirilebiliyor, ancak uygulamanın kullanılabilmesi için “betacoin”e ihtiyaç duyuluyor. Bir “betacoin” edinip uygulamayı kurduktan sonra zaman içinde size tanınacak yeni “betacoin”lerle yeni arkadaşları uygulamaya davet etmeniz mümkün olacak. Şirket, beta için başvuru yapan tüm kullanıcılara final versiyon çıkmadan önce uygulamayı test etme fırsatı vereceği garantisini de verdi.
OS X Mavericks ve sonrasında çıkan sürümlerle uyumlu olan Mailbox uygulamasının sol kenarında iki adet bölme bulunuyor. Bunlardan bir tanesi klasör, taslak ve arşivleri gösterirken diğeri de gelen kutusunda veya açık olan herhangi bir klasördeki iletileri gösteriyor. En sağda yer alan ve büyük bir alan kaplayan bölmede de iletinin gösterimi yapılıyor. Mobil uygulamalardaki minimal görünümü masaüstünde de sunan uygulama aynı zamanda çeşitli hareketlerle kontrol imkanı da sağlıyor. Çeşitli kısayol tuşları sayesinde kullanım daha da kolaylaşıyor.
mailbox-app-mac-200814-2
Mailbox’ın önemli özellikleri arasında bir e-posta iletisinin telefonda, bilgisayar başına geçildiğinde okunacak şekilde yeniden anımsatılmasını sağlamak da bulunuyor. Bu sayede hareket hâlindeyken okunma fırsatı bulunamayan iletilerin daha geniş ve rahat bir zamanda okunması ve gerekirse cevaplanması mümkün oluyor.
Bir e-posta istemcisinin taslak yazma desteğinin bulunması şart ve Mailbox da hem masaüstü hem de mobil uygulamalarıyla (Android uygulamasına çok yakında gelecek) bunu karşılıyor. Ancak taslakların kullanılabilmesi için Dropbox hesabı kullanılıyor, çünkü bunlar bulut depolama alanında yer tutuyor.
Mailbox, Mac uygulamasının final versiyonunun ne zaman çıkacağı hakkında bir bilgi vermiyor. Bununla birlikte bunun çok da gecikmeyeceğini belirtmekten geri kalmıyor. Ancak şirket her şeyin hızlı şekilde gerçekleşmesinden çok düzgün işlemesini amaçlıyor, bundan dolayı acele etmiyor.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PHOTO SPHERE
photo-sphere-camera-iphone-200814
Google’ın fotoğraf küreleri bundan böyle sadece Android kullanıcılarıyla sınırlı kalmayacak. İnternet devi Photo Sphere Kamera uygulamasını nihayet iPhone sahiplerine de sundu.
App Store’dan ücretsiz olarak indirilebilen ve Türkiye’ye de açık olan Photo Sphere Kamera uygulaması sayesinde kullanıcılar çevreleri etrafında dönerek 360 derece panorama fotoğraflar oluşturabiliyor. Oluşturulan fotoğraf küreleri Google Haritalar topluluğuyla veya çeşitli kanallar aracılığıyla arkadaşlarla paylaşılabiliyor. Bu arada uygulamanın ana sayfası üzerinden başkalarının fotoğraf kürelerine göz atma imkanı da sunuluyor.
iPhone’un kamera uygulaması içinde yer alan panorama modundan sıkılan ve daha farklı şeyler denemek isteyenler için Google’ın Photo Sphere Kamera uygulaması önerilir. Aşağıdaki kaynak bağlantıyı takip ederek bu uygulamayı ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
KAYNAK:TEKNOBLOG

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder