Kısa açıklama
Sınavlarla boğuşan ve bu sene önemli bir sınava girecek olan Oyun Eleştirmeni bir arkadaşınız./OYUNELESTİRMENİ.BLOGSPOT.COM
Tanıtım
Merhaba Ben Cem Mustafa Selçuk !
Anlayacağınız Oyunları eleştirmeyi oynamayı seven bir arkadaşınızım.

Bu Yıl beni çok aktif göremeyecek olsanızda[önemli bir sınava çalışıyor olacağım] Bunlar



youtube.com/tvoyunelestirmeni
Hayatta övündüğünüz şeyler
Örnekler: Liseden sağ salim mezun oldum, 3 çocuğum var vs.

9 Ağustos 2014 Cumartesi

DÜNÜN ve BUGÜNÜN TEKNOLOJİ HABERLERİ

SPOR TOTO SÜPER LİG  FIFA'DA

fifa-15-spor-toto-super-lig-1

Dünyadaki en popüler futbol oyunlarından biri olan EA Sports imzalı FIFA serisi Türkiye’de de ciddi bir hayran kitlesine sahip. Ancak oyunun son yıllardaki versiyonlarında Spor Toto Süper Lig’in yer almaması Türkiye’deki oyunseverlerin boynunun bükük kalmasına neden olmuştu. Spor Toto Süper Lig’in FIFA’ya dahil olması konusunda EA Sports’a ısrarlarını sürdüren Türkiyeli oyunseverler nihayet bu çabalarının karşılığını aldı. EA Sports Spor Toto Süper Lig’in de FIFA 15′te yer alacağını açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu ve EA Sports arasında yapılan lisans anlaşması üç yılı kapsıyor. Bu da üç yıl boyunca Spor Toto Süper Lig’in FIFA 15′te yer almasının kesinleştiği anlamına geliyor. Üç yıl boyunca Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden tüm takımlar armaları, güncel formaları ve kadrolarıyla oyun severlerle buluşacak. Ayrıca Tolga Zengin, Moussa Sow, Wesley Sneijder gibi yıldız isimler FIFA 15 Ultimate Team modunda boy gösterecek.

fifa-15-spor-toto-super-lig-2

Microsoft yeni nesil oyun konsolu Xbox One’ı Türkiye’de 5 Eylülde satışa sunacağını daha önce açıklamış, 21 Temmuzda ön sipariş sürecini başlatmıştı. Ön sipariş sürecinde Xbox One satın alanlar Spor Toto Süper Lig’i de barındıran FIFA 15′e ücretsiz olarak sahip olabilecek. Xbox One, Kinect, FIFA 15, Dance Central, Spotlight, Kulaklık, Day 1 özel kumanda ve Day 1 Achievement?tan oluşan paket 1.999 TLden; FIFA 15, Forza 5, Kulaklık ve kumandadan oluşan paket 1.599 TLden ön siparişle satın alınabiliyor.

------------------------------------------------

NOKIA'NIN "SELFIE"TELEFONU GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

lumia-730-debian-red-sizinti-080814

Microsoft’un “selfie” telefonu hakkında daha fazla ipucu ortaya çıkıyor. Windows Phone Central sitesi Microsoft’un yakın zamanda çıkarmayı planladığı gibi telefondan biri olan Nokia Lumia 730′a ait olduğunu öne sürdüğü fotoğrafları yayınladı.

Fotoğraflar Nokia hayranlarına pek de yabancı gelmeyecek açık yeşil renkte bir telefonu gösteriyor. Tasarım da Nokia’nın geçen yılın ilk yarısında piyasaya sürdüğü Nokia Lumia 720′nin takipçisi bir cihaz olacağını gösteriyor. Microsoft’un cihazlar birimi şefi Stephen Elop geçtiğimiz günlerde şirket içinde düzenlenen bir toplantıda”Superman” kod adlı bir cihazdan bahsetmiş ve Lumia 730′un varlığını bu şekilde doğrulamıştı.

Söz konusu cihaz önünde yer alan 5 megapiksel kamerası nedeniyle “selfie” telefonu olarak da adlandırılıyor. Aslında piyasada 5 megapiksel veya üstü çözünürlükte olan birçok telefon mevcut ve bunlar özel olarak “selfie” telefonu olarak nitelendirilmiyor. Herhalde Microsoft’un bu telefonu “selfie” çekimini daha iyi hâle getirecek çeşitli yazılımsal eklentileri bulunacaktır.

Nokia Lumia 730′un 4.7 inç ekran barındırması bekleniyor. Fotoğrafların bir tanesinde ekranda bellenim güncelleme yazılımının çalıştığı görülüyor. Buradan da cihazın kod adının en azından şimdilik “Debian Red” olduğu anlaşılıyor.

Bu yeni Nokia Lumia telefonunun ne zaman çıkacağı henüz bilinmiyor. Ancak dedikoduların miktarı arttığına göre, fazla uzakta olmadığı söylenebilir.

------------------------------------------------

FOURSQUARE'İN YENİ YÜZÜ

foursquare-1

Yer bildirimi ve mekan tavsiyesi üzerine kurulu olan sosyal ağ Foursquare, geçtiğimiz aylarda kabuk değiştireceğini ve daha farklı bir kimliğe bürüneceğini kamuoyuna duyurmuştu. Mekan tavsiyesi ve yer bildirimini birbirinden ayırmaya karar veren şirket, yer bildirim özellikleriniSwarm adını verdiği bir uygulamaya taşımıştı. Geçiş süresi boyunca abonelerin Foursquare uygulaması üzerinden de yer bildirimi yapmasına izin verilmiş, bu sürenin dolmasıyla birlikte Swarm uygulamasını indirmeleri istenmişti. Konum bildirim özelliklerinin tamamen Swarm’a taşınmasıyla birlikte ana Foursquare uygulamasında da daha önce duyurulan kabuk değiştirme operasyonu için düğmeye basıldı. Foursquare keşif ve tavsiyenin ön plana çıkacağı bu yeni döneme yeni bir logoyla merhaba dedi.

foursquare-2

Foursquare uygulamasını güncelleyen iOS ve Android kullanıcıları öncelikle logodaki değişiklikten ötürü yeni bir uygulama indirdikleri hissine kapılabilirler. Güncelleme sonrası uygulama ilk kez başlatıldığında gerçekleştirilen bilgilendirme seansı da bu hissi katmerliyor. Bu seansta Foursquare’in kullanıcılara sevecekleri mekanlar bulma konusunda yardımcı olduğunun altı çizilirken, Foursquare ve Swarm’ın birlikte çalışacağı ve yer bildirimlerinin Foursquare’in daha akıllı hâle gelmesinde kullanılacağı belirtiliyor. Bu seansın ardından Foursquare kullanıcılara geçmiş yer bildirimlerinden hareketle bazı beğeniler öneriyor. Kullanıcılar karşılarına çıkan liste üzerinden bir beğeni seçkisi oluşturabiliyor. Söz konusu seçki daha sonra tekrar düzenlenebiliyor.

foursquare-3

Beğeni seçkisinin oluşturulmasının ardından Foursquare sevecekleri mekanlar bulmak için kullanıcılardan kısa bir süre için izin istiyor. Bu sürecin tamamlanmasıyla birlikte kullanıcılar Foursquare’in ana ekranı olan tanımlanabilecek mekan bulma sekmesine yönlendiriliyor. Uygulamada “Bir mekan bul”, “Burada”, “Tavsiyeler” ve “Profil” adını taşıyan dört sekme bulunuyor. Bu sekmeler arasında geçiş ekranın alt bölümüne yerleştirilen ikon çubuğu sayesinde yapılıyor. Ekranın üst kısmındaki çubukta bulunan Foursquare ikonu ile kullanıcılar daha önce oluşturdukları beğeni seçkisinde değişiklik yapabiliyor. Aynı ikon aracılığıyla Foursquare’da takip edecek yeni kişi ve sayfalar da bulunabiliyor. Daha önce etkileşim konusunda arkadaşlığı esas alan Foursquare, bu dönemde Twitter’ın yolundan giderek “takipçi” terimini kullanıyor. Üst çubuktaki not alma ikonuysa kullanıcıların mümkün olan en hızlı şekilde mekan tavsiyeleri vermelerini sağlıyor. Kullanıcılar bu ekran aracılığıyla geçmiş yer bildirimleri için de tavsiye bırakabiliyor.

foursquare-4

“Bir mekan bul” sekmesinin üst kısmında bir arama çubuğu bulunuyor. Bu arama çubuğu sayesinde kullanıcılar mevcut konumlarına 1,6 kilometre mesafedeki yerler arasında arama yapabiliyor. Arama çubuğuna dokunulduğunda kullanıcılar başka bir ekrana yönlendiriliyor ve aramalarına çeşitli filtreler ekleyebiliyor. Bu filtreler “Yakındaki En İyi”, “Bir Kampanya Öneriliyor” gibi kriterler üzerine kurulmuş. Bu kriterler dışında kullanıcılar yakınlarındaki başka mahalleleri kapsayacak aramalar da yapabiliyor.

foursquare-5

Arama çubuğunun hemen altında ise mekanları kahvaltı, öğle yemeği gibi öğün zamanlarına veya eğlence ve alışveriş gibi aktivitelere göre sınıflandırmak için kullanılan bir çubuk bulunuyor. Foursquare kullanıcıları bu çubuk aracılığıyla yakınlarındaki mekanlar arasında o anki aktivitelerine veya saate göre seçim yapılabiliyor. Örneğin öğle yemeği zamanı seçildiği zaman kullanıcılara yakında öğle yemeği yiyebilecekleri harika yerler, farklı lezzetleri tadabilecekleri lokantalar öneriliyor. “Bir mekan bul” sekmesinin geriye kalan kısmı da bu zaman/aktivite çubuğunda yapılan seçime göre şekillendiriliyor. Sekmenin en alt kısmında bulunan “Yakında popüler aramalar” bölümü de zaman dilimi veya aktivite üzerine yapılan aramalar üzerine oluşturulmuş.

Tam adı “Burada ne iyi?” olan sekmedeyse kullanıcılar halihazırda bulundukları mekan veya konum için bırakılan ipuçlarını görebiliyor. Henüz yer bildirimi yapmayan kullanıcılar bu ekranda bulunan “Check-in” ikonuna dokunarak Swarm aracılığıyla bu işlemi gerçekleştirebiliyor. O anda bulundukları mekanı doğru biçimde göremeyen kullanıcılar ise ekranın alt kısmında yer alan “Başka bir mekan seç” yazısına dokunarak etraflarındaki mekanların listesini görebiliyor.

foursquare-7

Tavsiyeler sekmesinin altında da üç ayrı sekme bulunuyor. Bu sekmelerin ilkinde kullanıcılar takip ettikleri diğer Foursquare kullanıcılarının yakınlardaki mekanlara bıraktıkları tavsiyeleri görebiliyor. Arkadaşlarının fikirlerine önem verenler için bu sekmenin oldukça işlevsel olduğunu belirtmek gerekiyor. “Senin zevklerin” adını taşıyan sekmede kullanıcılarına yakınlarında beğenilere, zevklerine uygun tavsiyeler gösteriliyor. Bu sekmede mümkün olduğunca fazla tavsiye görmek için beğeni seçkisini oldukça geniş tutmakta fayda var. Tavsiyeler sekmesinin son alt sekmesi ise “En revaçta” olarak adlandırılmış. Bu sekmede kullanıcılar arkadaşlarının beğendikleri tavsiyelere ulaşabiliyor.

foursquare-8

Yenilenen Foursquare’in bir diğer sekmesi Profil adını taşıyor. Burada kullanıcılar tavsiye ve takipçi sayısı gibi Foursquare istatistiklerini, gelen bildirimleri görebiliyor. Buna ek olarak, tavsiye bıraktıkları mekanlar doğrultusunda şekillenen uzmanlık alanları da Profil sekmesi altında görüntüleniyor. Foursquare’in geçmiş versiyonunda puan toplama ve ”mayor” olma isteğinin oluşturduğu motivasyonu yeni versiyonda uzmanlık unvanı sağlayacak gibi gözüküyor. Bu unvanı elde etmek için tavsiye bırakmanın zorunlu olması da bu motivasyonun işlevselliğini artırıyor.

foursquare-9

Yenilenen Foursquare’de ”Bir mekan bul” ve ”Tavsiyeler” sekmeleri uygulamanın yeni odak noktalarını tam olarak yansıtmayı başarıyor. Mekan keşfi ve tavsiyeler konusunda eskiye kıyasla çok daha etkin olmayı amaçlayan Foursquare, yeni yüzüyle bu hedefine ulaşma doğrultusunda önemli bir adım atıyor. Yenilenen uygulama incelendiği zaman Foursquare’in yer bildirimleri için Swarm’ı kurmasının altında yatan neden de daha iyi anlaşılyor. Keşif odağını kaybetmek istemediği belli olan Foursquare’in yeni yüzünün getireceklerini görmek içinse biraz beklemek gerekiyor.

------------------------------------------------

SAMSUNG GALAXY TAB S 10.5

Samsung’un geçtiğimiz günlerde Türkiye piyasasına girip yapan Galaxy Tab S serisi tabletlerinden 10.5 inç ekranlı olanı test merkezimize ulaştı. 2560 x 1600 piksel çözünürlüklü Super AMOLED ekranı, sekiz çekirdekli işlemcisi ve 8 megapiksel çözünürlüklü arka kamerasıyla üst sınıf Android tablet olma özelliği taşıyan Samsung Galaxy Tab S 10.5′in ilk açılışını birlikte yapıyoruz. Detayları da çok yakında Oyun Eleştirmeni'nde olacak.

------------------------------------------------

NEXUS 9

nexus-7-2013-inceleme-00019

Google’ın Flounder ve Volantis kod adlarına sahip yeni Nexus tabletinin HTC tarafından üretileceğine dair haberler uzun bir süredir etrafta dolaşıyor. Pek çok kaynakta Nexus 9, bazı kaynaklarda ise Nexus 8 adıyla anılan tabletin üst sınıf özellikler barındırması bekleniyor. Teknoloji meraklılarını şimdiden heyecanlandıran tabletin izine son olarak Güney Kore’de iletişim sektörünü düzenleyen mercilerden biri olan RRA’nın web sitesinde rastlandı. G for Games sitesinde yer alan habere göre, Nexus 9 RRA’dan gerekli sertifikasyonu sağlamış durumda.

RRA belgesinde cihazın teknik özelliklerine dair bilgiye rastlanmıyor. Ancak bu açığı UpLeaks isimli bir Twitter hesabı kapatıyor. UpLeaks’e göre, aynı zamanda HTC T1 adıyla anılan tablette 64-bit Tegra işlemci, 4 GB RAM, NFC, GPS, MDM9x25 modem (LTE versiyonunda) bulunacak. Cihaz kutusundan Android L işletim sistemiyle çıkacak. 8 megapiksel arka kameraya ise 1.6 megapiksel ön kamera eşlik edecek. UpLeaks’in açıkladığı teknik özellik listesi, geçtiğimiz aylarda sızan özelliklerle de benzerlik gösteriyor.

Nexus 9′un seleflerine göre daha yüksek bir fiyattan satışa sunulacağı düşünülüyor. Sadece Wi-Fi bağlantısına sahip versiyonun ABD’de 399 dolardan başlayan fiyatlarla raflardaki yerini alması öngörülüyor. Google’ın yeni tabletini önümüzdeki sonbaharda Android L’in yayınlanmasının ardından piyasaya sürmesi bekleniyor.

------------------------------------------------

SAMSUNG GEAR SOLO 3

samsung-galaxy-gear-2-gear-2-neo-230214-9

Samsung’un SIM kart barındıran ve telefona ihtiyaç duymayan bir akıllı saat üzerinde çalıştığına dair dedikodular bir süredir etrafta dolaşmaktaydı. Ortaya atılan son iddiaya göre, Samsung Gear Solo olarak anılan bu akıllı saat şirketin 3 Eylülde düzenleyeceği Unpacked etkinliğinde resmen duyurulacak. Güney Koreli şirketin söz konusu etkinlikte Galaxy Note 4′ü tanıtmasına kesin gözüyle bakılırken, metal kasalı Galaxy Alpha’nın da sahnedeki yerini alacağı söyleniyor.

Samsung geçtiğimiz yıl IFA 2013 kapsamında düzenlediği etkinlikte akıllı saati Galaxy Gear’ı görücüye çıkarmıştı. Dolayısıyla bu yılki etkinlikte de bir akıllı saatin tanıtılması sürpriz olmayacaktır. Söz konusu etkinlikte tanıtılacak akıllı saatin haziran ayında duyurulan Android Wear işletim sistemli Samsung Gear Live’dan farklı olmasıysa pek çok kişinin ortak beklentisi.

Samsung Gear Solo’nun hangi işletim sistemiyle çalışacağı konusunda henüz bir bilgi bulunmuyor, ancak Android Wear’im akıllı telefonlarla birlikte çalışması için oluşturulan yapısı nedeniyle bu işletim sistemi listeden çıkıyor. Tek başına telefon olarak kullanılabilen bir akıllı saat fikri kulağa oldukça mantıklı gelse de, koşuları takip etmek için GPS kullanılması gibi nedenlerden ötürü pil problemlerinin yaşanması olası gözüküyor.

Daha önceki dedikodularda Samsung Gear Solo’nun Güney Kore pazarına özgü bir cihaz olacağı iddia edilmişti. Tanıtım IFA 2014 kapsamında gerçekleştirildiği takdirde cihazın Avrupa pazarında da satışa sunulabileceği konuşuluyor.

------------------------------------------------

ÇİN'DE MESAJLAŞMA İSMİNE ZORUNLULUK

cin-bayrak-220114

Çin vatandaşlarının kanunlara uyması ve sosyalist sistemin sürmesi amacıyla anında mesajlaşma servislerini baskı altına almaya hazırlanıyor. Tje New York Times’ın haberine göre, devlet kurumları vatandaşların mesajlaşma platformlarına gerçek isimlerini kullanarak kaydolmalarını zorunlu kılacak. Buna ek olarak, vatandaşlar gerekli bilgilerin yayılması konusunda polise yardım edeceklerini ve herhangi bir devlet kurumunun izni olmadan siyasi haber paylaşmayacaklarını belirten bir kontrat imzalamak zorunda bırakılıyor.

Çin’deki bu yeni düzenlemenin hedefinde 400 milyona yakın aylık aktif abonesi bulunan mesajlaşma servisi WeChat’in olduğu düşünülüyor. WeChat’in geliştiricisi Tencent’in şimdiden 400′ü aşkın WeChat hesabını kapatması göz önüne alınınca Çin hükümetinin kararı kulağa pek şaşırtıcı gelmiyor. The New York Times’ta yer alan Tencent açıklamasında WeChat’te dedikoduların yayılmasını önleyecek bir sistem bulunduğu belirtilirken; şirketin telif hakkı ihlâli, taciz, yasalara ve ahlaki değerlere aykırı tüm unsurlara karşı harekete geçeceği ifade edildi.

Çin’in bu düzenlemeleri nasıl hayata geçireceği ise şu an için bilinmiyor. The New York Times’a konuşan bir sosyal medya şirketi çalışanı, devleti memnun etmeleri ve devletin kendisini güvende hissetmesini sağlamaları gerektiğini belirtti.

------------------------------------------------

GALAXY NOTE 4'E RAKİP Z

sony-xperia-z2-inceleme-00021

Samsung 3 Eylülde Berlin’de düzenleyeceği etkinlikte yeni akıllı telefonu Galaxy Note 4′ü tanıtacağının ipucunu etkinlik davetiyesinde vermişti. Ancak Sony Güney Koreli rakibinin tüm ilgiyi tek başına toplamasına izin vermeyecek gibi gözüküyor. Japon elektronik devinin yine 3 Eylül tarihinde ve yine Berlin’de düzenleyeceği basın etkinliğinin davetiyesi Tayvanlı ePrice sitesi tarafından yayınlandı. Davetiyeye bakıldığında Sony’nin IFA 2014′te birkaç ürün duyurusu yapacağı anlaşılıyor.

sony-ifa-2014-davetiye-080814

Davetiyede doğrudan herhangi bir ürün adı verilmiyor. Ancak davetiyede bulunan ve cep telefonu, kamera lensi, televizyon gibi Sony ürünlerinin fotoğraflarından oluşan kolaj, etkinlikte nelerin tanıtılacağına dair somut bir ipucu veriyor. Etkinlikte hangi Xperia modelinin tanıtılacağı henüz bilinmese de, dedikodular Xperia Z3′ü işaret ediyor. Sony’nin Xperia Z1′i geçtiğimiz yıl IFA’da tanıtmış olması da bu ihtimali artırıyor.

------------------------------------------------

VSCO CAM GÜNCELLENDİ

vscocam-android-080814

Mobil platformların en popüler fotoğraf düzenleme uygulamalarından biri olan VSCO Cam’in Android uygulaması geçtiğimiz aralık ayında yayınlanmıştı. Aradan sadece 8 ay geçmesine rağmen, uygulamanın 3.0 versiyonu Google Play’deki yerini aldı. Güncellemenin getirdiği en dikkat çekici yenilik ise iOS uygulamasında daha önce de bulunan fotoğrafları Grid (ızgara) görünümünde gösterme özelliğinin Android uygulamasına eklenmesi oldu.

Artık VSCO Cam’in Android uygulamasını kullananlar bu görünüm içinde fotoğraf arayabilecek, aynı zamanda arkadaşları tarafından paylaşılan fotoğrafları görebilecek. Buna ek olarak, güncellemeyle birlikte uygulamanın paylaşım seçenekleri de geliştirildi. Gizlilik araçlarında yapılan iyileştirme ise kullanıcıların konumlarını saklamasının önünü açıyor. Hemen hemen her uygulama güncellemesinde bulunan arayüz ve performans iyileştirmeleri de son Android için VSCO Cam güncellemesinin unsurları arasında yer alıyor.

------------------------------------------------

FACEBOOK'TAN HOLLYWOOD'A OCULUS RİFT İSTEĞİ

oculus-rift-crystal-cove-prototip-090114

ABD’de düzenlenen Comic-Con fuarında bu yıl sanal gerçeklik demoları oldukça büyük ilgiyle karşılanmıştı. Görünen o ki, bu ilgi sanal gerçeklik sektörünün dikkat çekici ürünlerinden biri olan Oculus Rift için sadece buz dağının görünen yüzünü temsil ediyor. The Information’da yer alan habere göre, Oculus’un sahibi olan Facebook sanal gerçeklik başlığına özel içerikler oluşturulması için yönetmenler ve film stüdyolarıyla görüşüyor.

Daha önce Next 3D gibi şirketler kaydedilen videoların ve canlı etkinliklerin sanal gerçekliğe nasıl taşınacağının örneklerini vermişti. Facebook ise bu görüşmelerle uzun sanal gerçeklik yolculuğuna kendisiyle birlikte çıkacak eşlikçiler arıyor. Mark Zuckerberg ve ekibi böylelikle 2 milyar dolarlık yatırımlarının karşılığını almayı amaçlıyor. Hollywood’un Facebook’un bu arzusuna nasıl karşılık vereceği ise önümüzdeki dönemde anlaşılacak.

------------------------------------------------

ANGRY BİRDS STELLA EYLÜL BAŞINDA GELİYOR

angry-birds-stella-080814

Halihazırda oldukça geniş olan Angry Birds serisine yeni bir oyun daha ekleniyor. Angry Birds Stella adını taşıyan bu yeni oyunda oyuncular Golden Island’da Stella ve arkadaşı olan kuşların kötü prenses Gale ve diğer domuzlara karşı olan mücadelesine katkıda bulunacak. Serinin yeni oyunu çok sayıda pazarlama unsurunu da barındıracak.

Angry Birds Stella geçtiğimiz şubat ayında duyurulmuştu. Rovio bu oyunda üzerindeki küften kurtulup gerçek karakter özellikleri barındıran kuşlar sunacağının sözünü vermiş ve oyuna dair beklentiyi yükseltmişti. Oyunda Stella ve arkadaşları karakter özelliklerine paralel olarak belirlenen özel güçlere sahip olacak. Örneğin ekibin en genç üyesi olan Luca kendisine “bebek” dendiği zaman biraz daha sinirlenecek ve “Soundwave Shock” adını taşıyan özel hareketini sergileyecek. Atletik ve ateşli olarak tanımlanan Stella ise “Pink Flash” adını taşıyan özel hareketiyle baş döndürecek.

Angry Birds Stella sadece bir oyun olmakla da sınırlı kalmayacak. Oyun için hazırlanan pazarlama ürünleri de ayrıca satışa sunulacak. Buna ek olarak, oyun üzerine kurulu olan bir çizgi dizi serisi de izleyicilerle buluşacak. 13 bölümden oluşacak ilk sezonun yayınına kasım ayında başlanması planlanıyor. Angry Birds Stella ise 4 Eylülde oyunseverlerle buluşacak.

------------------------------------------------

OPERA MINI İLE HAFTALIK ÜCRETSİZ İNTERNET

opera-yandex-080814

Opera, Avea ve Yandex Türkiye’de daha fazla insanın mobil internet deneyimiyle buluşmasını sağlamak amacıyla önemli bir işbirliğine imza atıyor. Düzenlenen kampanya kapsamında 100 bin Avea abonesine 1 haftalık ücretsiz mobil internet erişimi veriliyor. Bu proje daha fazla insanı İnternet bağlantısına kavuşturmak için Opera Software tarafından geliştirilen Opera Web Pass sisteminin sponsorlu olarak Avrupa’da ilk kez kullanılması açısından da büyük önem taşıyor. 

Avea aboneleri, m.opera.com adresinden Opera Mini tarayıcısını inidirip açıtıktan sonra tarayıcıda bulunan Hızlı Erişim sekmesinde yer alan Avea mağazasına tıklayıp, karşılarına çıkan seçeneklerden Avea Web Pass adlı ücretsiz paketi alabiliyorlar.

------------------------------------------------

APPLE'DA BİR SAMSUNG

sam-sung-apple-080814

Üzerinde “Sam Sung” yazan gerçek bir Apple kartviziti görmenin pek mümkün olmayacağı düşünülebilir. Ancak kısa bir süre öncesine kadar Kanada’nın Vancouver şehrinde bulunan bir Apple mağazasında çalışan uzman Sam Sung, bu ilginçliği gerçeğe dönüştürüyor. Yeni bir işe başlamak için Apple mağazasındaki görevinden ayrılan Sam Sung, elinde kalan son kartviziti yerel bir hayır kurumuna bağışta bulunma amacıyla eBay üzerinden satışa çıkardı.

sam-sung-apple-kartvizit

Sam Sung insanların bu ilginç vakaya inanması için Apple’daki görevinden kalan son hatıralar olan üniforması ve isim rozetini de çerçeveletip imzalamayı de ihmal etmemiş. İyilik yapma ve eğlenme amacıyla böyle bir harekete giriştiğini söyleyen Sung, eBay’in komisyonun kesilmesinin ardından elde ettiği geliri yerel bir hayır kurumu olan Children’s Wish Foundation’a bağışlayacak. 15 Ağustos tarihinde sona erecek olan açık artırmada en yüksek teklifin 80 bin 200 dolara çıkması ise Sam Sung’un oldukça yüklü bir bağış yapacağını şimdiden ortaya koyuyor.

------------------------------------------------

WINDOWS 9 İLE CHARMS TARİHE KARIŞIYOR

windows-8-charms-bar-080814

Microsoft Windows’un gelecek ana versiyonunda Windows 8 için çizdiği vizyonda önemli değişikliklere gitmeye hazırlanıyor. Yeni bir Başlat menüsü ve pencere içinde çalışan “Metro tarzı” uygulamaların yanı sıra Microsoft Charms olarak adlandırılan; arama, paylaşma, Başlat ekranı, cihazlar ve ayarlara ulaşmayı sağlayan sağ sütunu kaldırmayı planlıyor.

Charms dokunmatik ekranlı makineler için kullanışlı olmakla birlikte, fare ve klavye ile kullanımda aynı kullanışlılıktan bahsetmek pek mümkün değil. Charms’ın görünmesi için fare imlecinin ekranın sağ üst veya alt köşelerine hareket ettirilmesi gerekiyor.

Windows 9′da Charms kenar çubuğunun bulunmayacağı çeşitli kaynaklar tarafından doğrulanıyor. ZDNet sitesi Metro tarzı Windows 8 uygulamalarına bazı Charm bileşenlerini içeren başlık çubuklarının ekleneceğini, geliştiricilerin paylaşım Charm’ını açmak için çeşitli özellikler eklemeye ihtiyaç duyacağını kaydetti. Değişikliğin Microsoft’un Windows 8 uygulamalarını daha esnek hâle getirmek, geleneksel uygulamalar gibi masaüstünde ayrı pencereler içinde çalışmasını sağlamakla ilgisi olduğu açıkça görülüyor. Böylelikle fare ve klavye kullanıcıları söz konuus uygulamalardan daha da fazla şekilde yararlanma fırsatı bulacak.

Ayrıca Microsoft Windows 9′a sanal masaüstü özelliği de ekleyecek. Bu, profesyonel kullanıcıların veya ticari müşterilerin fazlasıyla hoşuna gidecektir. Apple’ın OS X işletim sistemi uzun zamandır sanal masaüstü ekranları destekliyor, ancak Windows kullanıcıların benzer işlev için üçüncü taraf alternatiflerden yararlanması gerekiyor. Windows odaklı Neowin sitesi sanal masaüstü özelliği sayesinde Windows 9 kullanıcılarının birbirinden bağımsız masaüstü oturumları oluşturabileceğini ve görev çubuğu içindeki tek bir butona tıklayarak bunlar arasında geçiş yapabileceğini dile getiriyor. Sanal masaüstü ekranları da Microsoft’un masaüstüne odaklanarak mevcut Windows kullanıcılarını memnun etmek istediğinin bir göstergesi olarak nitelendiriliyor.

Windows 9′un ön izleme versiyonunun bu yılın sonlarına doğru yayınlanması bekleniyor. Böylelikle kurumlar ve profesyonel kullanıcılar 2015 ilkbaharında çıkacak final sürüm öncesinde yeni özellikleri test etme fırsatı bulacak. Bu arada Microsoft’un Windows Phone ve Windows RT’nin birleştirilmiş, masaüstünün çıkarıldığı, dokunma odaklı uygulamalara ve deneyime odaklanan bir versiyonunu da çıkarmayı planlıyor. Microsoft çalışanları arasında bu sürüm “Windows mobile” olarak anılıyor.

------------------------------------------------

WINDOWS DESTEĞİ SONA ERİYOR

internet-explorer-131112

Microsoft Windows kullanıcılarını Internet Explorer’ın destek sunulan en son versiyonlarına geçiş konusunda zorlamayı planlıyor. Söz konusun değişiklik 12 Ocak 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek, böylelikle Windows 7 ve Windows 8 kullanıcılarının güncellemeleri almaları için Internet Explorer 11′e geçiş yapmaları gerekecek.

Eğer Internet Explorer 12 veya 13 versiyonları 12 Ocak 2016′dan önce çıkarsa ve Windows 7 ile Windows 8′i desteklerse, bu kullanıcıların en son versiyona güncelleme yapmaları gerekecek. Microsoft’un yaptığı bu değişiklik Internet Explorer 8, 9 ve 10 gibi sürümlerin Windows’un bireysel tüketici versiyonlarında 12 Ocak 2016 tarihinden sonra desteklenmeyeceği anlamına geliyor.

Microsoft’tan Roger Capriotti, 12 Ocak 2016′dan sonra desteklenen işletim sistemi için var olan Internet Explorer versiyonlarından sadece en güncel olanının teknik destek ve güvenlik güncellemeleri almaya devam edeceğini kaydetti. Daha önce Internet Explorer için otomatik güncelleme imkanını sunan Microsoft, şimdi de sadece en güncel versiyonu tamamen destekleme yoluna giderek Google Chrome’unkine biraz daha yakın politika izlemiş oluyor.

Bireysel tüketiciler bu değişiklikten memnun kalacaktır, ancak aynı durum kurumsal BT yöneticileri için geçerli olmayabilir. Aksine bu değişiklik onların daha fazla iş yükü altına girmesini, IE güncellemelerini daha sık aralıklarla yönetmelerini gerektirecek. Bunun farkında olan Microsoft geriye dönük uyumluluk ve eski web uygulamalarına desteğe devam için kurumlara Internet Explorer 11 Ticari Modu öneriyor.

Bu arada web geliştiricileri de Microsoft’un bu kararından memnun kalacaktır.Microsoft söz konusu güncelleme ve destek sürecini rayına oturttuğu takdirde, gelecekte Internet Explorer’ın birden fazla versiyonu için geliştirme çalışması yapma zorunluluğundan kurtulamaları mümkün olacak.

------------------------------------------------

FACEBOOK MESSENGER ANDROID WEAR DESTEĞİNİ GENİŞLETİYOR

samsung-gear-live-android-wear-080814

Android Wear giderek daha fazla mesajlaşma uygulamasının desteğini kazanıyor, sadece Google’ın Hangouts’unu desteklemenin ötesine geçiyor.

WhatApp geçtiğimiz günlerde sunduğu beta güncellemesiyle LG G Watch ve Samsung Gear Live akıllı saatleri üzerinden mesaj alımı ve cevap verme gibi imkanları sunmaya başlamış, ayrıca gelen bildirimleri kontrol etme ve mesajların tamamını ön izleme fırsatı vermişti. Şimdi benzer bir hamleyi Facebook gerçekleştiriyor ve Messenger için Android Wear desteğini genişletiyor.

Daha önce sadece telefona gelen bildirimleri bilekte göstermekle yetinen Facebook Messenger, şimdi saate konuşarak bir arkadaştan gelen mesaja cevap verme olanağı sunuyor. Eğer sesle cevap vermek için uygun bir zaman değilse, Messenger Android Wear kullanıcılarına tek bir dokunuşla baş parmak işareti gönderme, yani kısa yoldan beğenme fırsatı veriyor.

------------------------------------------------

MICROSOFT'DA ANMA

microsoft-com-1994-080814

Microsoft’un web sitesi 20 senedir ayakta veşirket bunu eski görünüşüne dönerek kutluyor. Birtakım garip sesler eşliğinde, çevirmeli ağ bağlantısı kuran modemler eşliğinde bağlandığımız günlerin hızına uygun şekilde tasarlanmış olan web sitesi daha çok bağlantılardan oluşuyor. Yine de, Microsoft’un zamanın ruhuna göre modern sayılabilecek bir ana sayfa hazırladığını da söylemek gerekiyor. Windows 3.11 ile çalışan makinelerle ve AOL internet tarayıcısıyla uyumlu olması da Microsoft’un web sitesinin dikkat çekici ayrıntıları arasında yer alıyor. Ne de olsa yıl 1994, o zamanlar ne Internet Explorer ne de Windows 95 bulunuyor.

------------------------------------------------

BRAVİA S90

sony-bravia-s90-070814

Sony gelecek ay düzenlenecek IFA ticaret fuarının öncesinde ilk kavisli büyük ekran 4K TV’sini ortaya çıkardı. Bravia S90 modelinin 65 inç ve 75 inç ekran büyüklüğüne sahip versiyonları bulunacak. İzleyiciye doğru kavisli bir ekran barındıran bu TV’ler sayesinde evde sinemalardakine benzer bir deneyim yaşamak mümkün olacak.

Teknik özelliklerine bakıldığında bu ürünün 4K Ultra HD resim kalitesinin bir hayli etkileyici olacağı anlaşılıyor. Triluminos Display teknolojisi sayesinde zengin renkler sunuluyor. X-tended Dynamic Range teknolojisi de gerçek anlamda siyahlar ve dengelenmiş kontrast elde etmeyi sağlıyor. X-Reality Pro işleme motoru sayesinde de tüm girişler 4K’ye yükseltilebiliyor.

Bravia S90′un yetenekleri sadece görsel açıdan yoğun bir deneyim sunması değil. Sony ilk kez 4.2 kanal çoklu açı canlı hoparlör sistemine bu sette yer veriyor. Sony’nin ClearAudio+ Discrete Processing teknolojisinin kullanılması sayesinde 360 derece çevresel ses deneyiminin elde edildiği Sony tarafından iddia ediliyor. TV düşük frekanslı çift woofer barındırıyor, buna ek olarak Wireless Subwoofer kablosuz woofer’ları da ayrı olarak satın almak mümkün oluyor.

Bravia S90 Skype üzerinden arkadaşlarla birlikte TV izleme fırsatı da sunuyor. Canlı Futbol Modu da maç sırasında ekranda Twitter etiketlerini gösteriyor. Tek dokunuşla yansıtma özelliği sayesinde de akıllı telefon veya tabletinizin ekranını veya içindeki fotoğrafları S90′ın ekranına yansıtabiliyorsunuz.

Sony Bravia S90′ın fiyatını henüz açıklamadı. Ürünün IFA 2014′te gösterilmesi bekleniyor.

Kaynak: Teknoblog



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder