Kısa açıklama
Sınavlarla boğuşan ve bu sene önemli bir sınava girecek olan Oyun Eleştirmeni bir arkadaşınız./OYUNELESTİRMENİ.BLOGSPOT.COM
Tanıtım
Merhaba Ben Cem Mustafa Selçuk !
Anlayacağınız Oyunları eleştirmeyi oynamayı seven bir arkadaşınızım.

Bu Yıl beni çok aktif göremeyecek olsanızda[önemli bir sınava çalışıyor olacağım] Bunlar



youtube.com/tvoyunelestirmeni
Hayatta övündüğünüz şeyler
Örnekler: Liseden sağ salim mezun oldum, 3 çocuğum var vs.

16 Temmuz 2014 Çarşamba


İLGİNİZİ ÇEKECEK!!

Dizüstü Bilgisayara RAM Takma Rehberi


Dizüstü bilgisayarınızın var olan RAM miktarını artırmak istiyorsanız bu rehberimizden yararlanabilirsiniz.

Laptop bilgisayarlara RAM takmak birçok kullanıcının gözünde zor bir işlem olarak gözükmekte. Bunun nedeni ise dizüstü PC’lerin birer kapalı kutu olması. Bir başka neden de garanti korkusu olabilir. Aslında birçok üretici, dizüstü bilgisayara RAM takma işlemini garanti kapsamına alıyor. Yani 4 GB belleğiniz varsa bunu rahatlıkla 8 GB’a yükseltebiliyor ve cihazınızı yine de garanti kapsamı içinde tutmuş olabiliyorsunuz.

Peki nasıl RAM takacaksınız ? Uyumlu RAM nasıl alınır ?

İşe ilk olarak bilgisayarımızda var olan belleklerin tipi, çalışma frekansı ve gecikme değerini öğrenerek başlayalım. Bunun için de ücretsiz CPU-Z programını kullanabiliriz. Programın SPD sekmesinde belleğinizin çalışma frekansını, CL değerini ve tipini görebilirsiniz. Yine buradan PC’nizde kaç slot olduğunu ve bu slotlardan hangilerinde ne kadar bellek olduğunu da öğrenmek mümkün.
Belleklerinizle ilgili bilgileri öğrendikten sonra yapmanız gereken aynı özelliklerde bellekler satın almak. Burada önemli nokta, upgrade yaparken çift rakamlara upgrade etmek. Eğer 2 GB + 1 GB, toplamda 3 GB belleğiniz varsa bir adet daha 1 GB alıp 4 GB’a upgrade etmek yerine var olan 1 GB’ı söküp 2 GB + 2 GB, 4 GB’a upgrade etmelisiniz. Bellek miktarınız toplamda 4 ve katları olmalı tercihen. Bu sayede belleklerin Çift Kanal mimarisinde çalıştığından emin olabilirsiniz.
Video: http://www.youtube.com/watch?v=-oRfGmWqTCk

ALINTIDIR.TECHNOPAT.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder